Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

anita 09.12.2009 15:59:39

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189386)
Ti-am zis eu asta?Ti-am zis ca si din fapte si din credinta suntem justificati, mai ales din fapte care reprezinta viata credintei.Daca Hristos nu murea pentru noi , nu putem sa ne mantuim sub nici un chip si in nici un mod.Nici prin faptele noastre, nici prin nimic.De aceia in dar suntem mantuiti, ca Hristos a murit pentru noi cand inca eram in vrajmasie cu Dumnezeu, si departe de Dumnezeu.Litera ucide.Duhul este cel care da viata.

"Duhul este cel ce dă viață; trupul nu folosește la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață." Ioan 6:63

"Cel ce ne-a învrednicit să fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei, ci ai duhului; pentru că litera ucide, iar duhul face viu. " 2Corinteni 3:6

Dar tu nu esti din adevar, de aceia poate ai inteles toate pe dos, la fel cum faci de obicei.

Nu sf.Biblie ne mantuieste ci implinirea a ceea ce scrie acolo.
Domnul Iisus spunee si despre biserica ,o singura biserica ,nu in sensul de cladire ci de comuniune crestina.
"Cine va primeste pe voi ,pe mine ma primeste"
Ei ,Sfintii Apostoli au fost alesi de Hristos ,la fel cum preotii sunt hirotoniti prin coborarea Sf.Duh.
Preotia este o sfanta taina ,nu oricine poate sluji ca preot.

AndruscaCIM 09.12.2009 15:59:58

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189388)
Cred ca cele mai multe erau erezii. Pe atunci Biserica era inca la inceputuri, deci mai curata. Disputa dintre iconoclasti si iconofili a fost castigata de cine nu trebuie. Constantin a gresit ca a crestinat pe unii cu forta. Au venit la crestinism cu tot cu idolii lor si i-au pacalit pe crestini asa de bine incat cred si azi.

De ce spui asta? Crezi in cruce?

Danut7 09.12.2009 16:01:00

Faptele reprezinta oglinda sufletului , si comoara sufletului.Omul din comoara sufletului sau scoate cele bune.Dar sunt altii fatarnici care rai fiind fac cele bune pentru vazul lumii, acestia pe care si Hristos i-a condamnat.

Doriana 09.12.2009 16:02:59

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189386)
Ti-am zis eu asta?Ti-am zis ca si din fapte si din credinta suntem justificati, mai ales din fapte care reprezinta viata credintei.Daca Hristos nu murea pentru noi , nu puteam sa ne mantuim sub nici un chip si in nici un mod.Nici prin faptele noastre, nici prin nimic.De aceia in dar suntem mantuiti, ca Hristos a murit pentru noi cand inca eram in vrajmasie cu Dumnezeu, si departe de Dumnezeu.Litera ucide.Duhul este cel care da viata.

Dar eu nu am zis niciodata ca suntem mantuiti prin nimic. Si aici am zis de vreo 2 ori ca faptele sunt indispensabile. Din discutiile cu ortodocsii mi-am dat seama ca , de fapt, in ce priveste faptele avem aceeasi pozitie, doar ca spusa altfel.

Citat:

Asa este ,dar faptele nu inseamna numai milostenie sau facerea de bine ci si rugaciune ,post ,spovedanie ,impartasanie,pocainta ,participare la sfintele slujbe.
Noi ortodocsii asta numim faptele credintei.
Doamne ajuta !
La slujba mergi pentru pacea ta, te spovedesti si te impartasesti tot pentru tine sa fii iertat si sa iti mearga bine. E foarte bine ca le faci, dar cele mai marete sunt faptele de sacrificiu, cand dai cui nu poate sa-ti inapoieze, cand faci bine vrajmasilor tai si renunti la orice pentru a-i face bucurie lui hristos.

anita 09.12.2009 16:03:49

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189391)
Faptele reprezinta oglinda sufletului , si comoara sufletului.Omul din comoara sufletului sau scoate cele bune.Dar sunt altii fatarnici care rai fiind fac cele bune pentru vazul lumii, acestia pe care si Hristos i-a condamnat.

Ai dreptate ,dar in zilele noastre a face faptele credintei nu mai este un lucru de lauda ci o problema de constiinta a fiecaruia.

Doriana 09.12.2009 16:05:50

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 189389)
Nu sf.Biblie ne mantuieste ci implinirea a ceea ce scrie acolo.
Domnul Iisus spunee si despre biserica ,o singura biserica ,nu in sensul de cladire ci de comuniune crestina.
"Cine va primeste pe voi ,pe mine ma primeste"

Frumos spus

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189390)
De ce spui asta? Crezi in cruce?

Ce inseamna sa cred in cruce? Imi mai fac cruce cateodata, dar , din cate stiu eu, credinta este numai in Hristos.

anita 09.12.2009 16:07:09

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189392)
Dar eu nu am zis niciodata ca suntem mantuiti prin nimic. Si aici am zis de vreo 2 ori ca faptele sunt indispensabile. Din discutiile cu ortodocsii mi-am dat seama ca , de fapt, in ce priveste faptele avem aceeasi pozitie, doar ca spusa altfel.

La slujba mergi pentru pacea ta, te spovedesti si te impartasesti tot pentru tine sa fii iertat si sa iti mearga bine. E foarte bine ca le faci, dar cele mai marete sunt faptele de sacrificiu, cand dai cui nu poate sa-ti inapoieze, cand faci bine vrajmasilor tai si renunti la orice pentru a-i face bucurie lui hristos.

Sa iti iubesti vrajmasii inseamna o jertfa la care ajungi dupa multa nevointa ,lupte interne cu vrajmasul sufletului care te indeamna sa le faci rau sau sa le doresti raul.
Prin spovedanie si impartasanie nu numai pacea o dobandesti dar te si intaresti sufleteste si sporesti in credinta.

AndruscaCIM 09.12.2009 16:07:24

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189392)

Cum adica le facem pe toate pentru noi, de ce interpretezi si generalizezi absolut tot ce fac ortodocsii ca o fac pentru ei? Poti detalia te rog si de unde vine aceasta conceptie?

Danut7 09.12.2009 16:08:13

Nu poti separa pe Hristos de cruce, si daca il separi, scoti din relief exact acea parte care ne mantuieste, Jertfa Lui.

Doriana 09.12.2009 16:09:50

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189398)
Cum adica le facem pe toate pentru noi, de ce interpretezi si generalizezi absolut tot ce fac ortodocsii ca o fac pentru ei? Poti detalia te rog si de unde vine aceasta conceptie?

Dar nu numai ortodocsii. Si eu merg la slujba si ma impartasesc pentru pacea mea sufleteasca.

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189400)
Nu poti separa pe Hristos de cruce, si daca il separi, scoti din relief exact acea parte care ne mantuieste, Jertfa Lui.

Dumnezeu L-a separat pe Hristos de cruce. Crucea a ramas pe pamant dar El e in cer, fara cruce.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:27:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.