Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1326)

tricesimusquintus 13.05.2009 14:31:08

Inadvertente la "Copacul Bisericilor Crestine"

Interesanta schita propusa, dar, din nefericire reflecta o viziune exclusivista. Catolicii, protestantii, etc. au o alta parere. Important este insa cum vede Dumnezeu lucrurile si aceasta optica divina reiese chiar din cele doua grupuri de versete inscrise pe schita:

- Efes.5,23; 1,22 vorbesc intr-adevar de Hristos ca fiind Capul, insa nu a Bisericii Ortodoxe, ci a Bisericii Crestine.
- Ioan 15,1-6 vorbesc despre mladite crescute pe "Copacul Bisericii Crestine" (sa folosim in continuare aceasta paradigma) devenite uscate pentru ca nu au ramas in El [in Hristos]. Daca citim pe aceeasi pagina si versetul 10, aflam cum putem ramane in El (respectiv cum putem deveni uscaturi ale acestui Copac):

Ioan 15:10 "Dacă păziți poruncile Mele, veți rămînea în dragostea Mea, după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu, și rămîn în dragostea Lui."

Acest lucru este valabil pentru orice crestin, indiferent de confesiune. Daca ne referim la nivel confesional dogmatic, lucrurile se complica. O Biserica anume daca strica una (sau chiar doua) porunci Dumnezeesti si inca mai si invata prin catehizare ca nu trebuie pazita, sa nu se astepte a fi recunoscuta de Cap ca fiind trupul adevarat al Lui:

Matei 5,19 "Așa că, ori cine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, și va învăța pe oameni așa, va fi chemat cel mai mic în Împărăția cerurilor; dar oricine le va păzi, și va învăța pe alții să le păzească, va fi chemat mare în Împărăția cerurilor."

Nu doresc sa ma leg de alte inadvertente din schița, atrag insa atentia la cele doua date cu privire la adventistii de ziua a saptea: ambele sunt incorecte.

Litanu 13.05.2009 14:36:05

Poate fi numit "copacul mandriei" si al categorisirii injositoare a altora. In plus, contine si inexactitati demne de bagat in seamama. De exemplu: adventistii de ziua a saptea au aparut dupa anul 1844 (nicicum in anul 1780 - se pot face o gramada de speculatii din cauza acestei greseli).

ClaudiuT 13.05.2009 20:43:12

Citat:

În prealabil postat de Litanu (Post 137034)
Poate fi numit "copacul mandriei" si al categorisirii injositoare a altora. In plus, contine si inexactitati demne de bagat in seamama. De exemplu: adventistii de ziua a saptea au aparut dupa anul 1844 (nicicum in anul 1780 - se pot face o gramada de speculatii din cauza acestei greseli).

Incearca sa nu te mai scurtcircuitezi cand e vorba de adevar. "Copacul mandriei" pentru cine? pentru cine nu poate accepta adevarul si are reactii alergice la el.

Har si Pace de la Domnul!

Litanu 16.05.2009 16:35:15

Citat:

În prealabil postat de ClaudiuT (Post 137289)
Incearca sa nu te mai scurtcircuitezi cand e vorba de adevar. "Copacul mandriei" pentru cine? pentru cine nu poate accepta adevarul si are reactii alergice la el.

Cred ca pentru orice privitor.

ClaudiuT 16.05.2009 21:43:45

Citat:

În prealabil postat de Litanu (Post 138488)
Cred ca pentru orice privitor.

Citesc postarile tale, fac o analogie cu prozelitii sectari care-i cunosc, si inteleg un lucru: adevarul ii exorcizeaza pe neoprotestanti.

Har si Pace de la Domnul!

valentin.viliga 16.05.2009 23:13:31

bre da nu va saturati sa vorbiti aci degeaba... fratilor ortodocsi nu va mai raciti gura de pomana, ca nu aveti pentru cine...ignoratii pur si simplu pe acesti "lupi rapitori"... iar voi "lupilor rapitori" mergeti pe forumurile voastre, lasati-ne in pace, sa ne vedem de viata noastra...

cristiboss56 16.05.2009 23:56:19

Este o organizare a acestui forum , existența acestui Topic !

Citat:

În prealabil postat de valentin.viliga (Post 138588)
bre da nu va saturati sa vorbiti aci degeaba... fratilor ortodocsi nu va mai raciti gura de pomana, ca nu aveti pentru cine...ignoratii pur si simplu pe acesti "lupi rapitori"... iar voi "lupilor rapitori" mergeti pe forumurile voastre, lasati-ne in pace, sa ne vedem de viata noastra...

Bre, nici eu nu-i "suport" în credința lor, dar au bunul simț că scriu la topicul lor . Mai revoltător este când mătură tot forumul, dar de scriu doar aici , e treaba lor.

tricesimusquintus 17.05.2009 16:02:07

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 138605)
Bre, nici eu nu-i "suport" în credința lor, dar au bunul simț că scriu la topicul lor . Mai revoltător este când mătură tot forumul, dar de scriu doar aici , e treaba lor.

Multumim pentru apreciere, intr-adevar am considerat ca e suficient sa postam pe aceste topicuri de dialog cu alte culte. Un cuvant de apreciere si pentru admininstratorii forumului. In ultimele doua saptamani s-a intrat in normalitate si nu s-au mai sters postarile noastre (vorbesc cel putin in dreptul meu). Doamne ajuta de mai bine!

Geony 18.05.2009 09:55:00

Citat:

În prealabil postat de Litanu (Post 136326)
In rest... o data chiar mi-am pregatit o cerere de stergere din registrele bisericii (am vrut sa-i demonstrez sotiei cat de mult dau eu importanta apartenentei la un cult religios). Prin botezul biblic, eu am facut un legamant cu Dumnezeu.

.

O INTREBARE AM : au sectarii Registre cu botezatii???

Litanu 18.05.2009 10:04:48

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 138851)
O INTREBARE AM : au sectarii Registre cu botezatii???

Daca va referiti la anumite culte religioase, pot sa va spun ca unele au registre cu membrii bisericii altele nu au. Aceste registre au un caracter mai mult statistic. Important este sa fii scris in Cartea Vietii Mielului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:53:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.