Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Păcatul susținut de Presedinte ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18658)

ioan67 02.11.2016 15:38:32

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 634742)
Cea mai clara atitudine de ostilitate a omului fata de om este sa-i spuna... dumneavoastra, cand pana ieri ii spunea tu!

Nu este ostilitate. Este o formula de politete. Care impune distanta cuvenita.
Asa procedez pe cei pe care nu ii mai am la inima.
Obisnuiti-va cu asta, de acum.
O zi buna, domnule!

Mosh-Neagu 02.11.2016 15:55:35

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 634754)
Nu o dată, ci de mai multe ori am postat înregistrări cu părintele Calistrat, în special în dezbaterile cu cipofobii. Dar, în cazul de față, nu pot fi de acord cu o asemenea atitudine, asta nu înseamnă că am ceva cu sfinția sa. Mă refer la cuștile de la zoo. :)

Nu stiu cati dintre noi au vazut „macar o data” trimiterile tale catre Parinte. Dar o faceai, probabil, cand atacai „cipofobii” luandu-l pe Parinte ca indreptatire in atitudinea ta. Asta n-a insemnat ca il pretuiesti, ci ca s-a nimerit sa fie la un moment dat pe aceeasi lungime de unda cu tine.
Deasemenea, in cazul de fata, TU nu poti fi de acord. Sigur. Nivelul tau duhovnicesc il intrece cu mult pe cel al Parintelui Calistrat... Ma mir ca nu te-a cautat nimeni sa tii conferinte!... Poate totusi daca ai fi avut rabdare ascultai ce are de spus. Daca, in mandria noastra, ni se pare ca se mai strecoara pe-acolo si lucruri cu care nu suntem de acord, macar sa constientizam ca per ansamblu, dialogul este mai mult ziditor decat neziditor sau ineficient (fara nicio valoare duhovniceasca). De fapt aceasta este meteahna tuturor caldiceilor din sanul Bisericii Ortodoxe Romane: cartim asupra tuturor, si nu pretuim partea plina a paharului, ci picatura care lipseste... Cat despre ce ne lipseste noua insine care "nu suntem de acord cu Cuvantul duhovnicului", e lipsit de relevanta, nu-i asa? Candva aveam acelasi tip de dialog cu un vechi user de pe forum, tot la adresa "ratacirii" Parintelui, si il judeca la nesfarsit. Iti spun si tie ca si lui: sa ajungi si tu la un asemenea har, si cand lumea va recunoaste in tine un om cu adevarat induhovnicit, poti debita orice vrei, desi atunci n-o sa-ti mai vina sa spui balarii, ca te opreste harul!...

Mosh-Neagu 02.11.2016 16:20:25

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634755)
Nu este ostilitate. Este o formula de politete. Care impune distanta cuvenita.
Asa procedez pe cei pe care nu ii mai am la inima.
Obisnuiti-va cu asta, de acum.
O zi buna, domnule!

Imi pare rau ca... "m-ai scos de la inima"... Nu pentru mine. Loc'sorul din inima ta, nu-mi tine mie de cald, ci tie iti limiteaza dimensiunea sufletului. Totusi, scoaterea mea, nu ofera mai mult loc lui Dumnezeu, ci dimpotriva; cu cat ni-i scoatem din inima pe ceilalti (buni sau rai, nu conteaza), cu atat Dumnezeu e mai singur si inghesuit de egoism. Dar tu oricum stiai asta, nu-i asa?
Lui Dumnezeu ii zicem "Tu, Doamne!". Iar asta ne creaza impresia ca e mai aproape de noi. Chiar daca, in prostia noastra, Il mai suparam, iar El ne mai trage cate un bobarnac... Sa ne fereasca Dumnezeu sa ne impietrim inima si sa credem ca avem dreptul sa ne suparam pe cineva astfel incat sa nu fim capabili de iertare. Chiar daca NICIODATA nu vom auzi din partea cealalta, vreun cuvant de parere de rau... Dar... fiecare isi da un pret. In fata oamenilor, sau... in fata lui Dumnezeu...

ioan67 02.11.2016 16:31:32

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 634760)
Loc'sorul din inima ta, nu-mi tine mie de cald...

Pai vedeti?
D'aia v-am si scos. Poate i-o tine altuia, mai putin "instarit duhovniceste" ca dvs.
Dvs. sunteti deja de o masura foarte inalta dar altii sunt mai necajiti, mai nepriceputi, asa. Prefer sa le fiu lor partener si frate.
Zbor placut, domnule! Atentie la stele, insa: pot fi reci, neprietenoase, fara vin moldovenesc si aromite essex-iene...

iuliu46 02.11.2016 17:01:22

"avem însă mișcări din acestea promovate de partide politice parlamentare, care nu sunt ele însele extremiste, dar care promovează, aș îndrăzni să spun, tehnocrată fiind, într-un mod extremist, valorile tradiționale. Și eu îmi notasem despre aceste încercări de a justifica prin atașamentul la valori tradiționale respingerea dreptului fundamental al altcuiva, de exemplu, la căsătorie pentru toată lumea", a afirmat Prună, la dezbaterea "Extremismul de dreapta și instigarea la ură. Abordări politice, legale și administrative". - Raluca Pruna ( din nefericire ) ministrul justitiei.

Mosh-Neagu 02.11.2016 17:16:18

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634761)
Atentie la stele, insa: pot fi reci, neprietenoase, fara vin moldovenesc si aromite essex-iene...

Hotului de hot i-e frica! Totusi nu inteleg aluzia. Chiar daca vinul sau tuica nu lipseste niciodata din casa, nu inseamna mare lucru. Spre seara, dupa cina, beau un pahar de vin cu sifon, alaturi de familie. Rareori pe-al doilea si-atunci daca masa a fost prea consistenta. In general conduc cam tot timpul zilei, inclusiv duminica, iar la volan... stii cum e. Meteahna mea n-a fost niciodata excesul de alcool... Imi pare rau ca te dezamagesc. Totusi, ca sa te simti bine, imi amintesc ca m-am imbatat odata in Bucuresti (la 18 - 19 ani), ca reuseam cu greu sa merg drept, singur fiind. Rusinea pe care am simtit-o din mers (mi se parea ca toata lumea ma vede, desi nu cred ca avea cineva grija mea), m-a facut sa-mi stabilesc singur o limita!
Exista totusi si altfel de "aromite" essex-iene, nu numai wiski... Manastirea Sf Ioan Botezatorul din Essex, ni l-a dat pe ucenicul Sfantului Siluan Athonitul -Sf Sofronie Saharov, dar si pe ucenicul lui, bunul nostru parinte Rafail Noica. De departe a fost cel mai binecuvantat loc ortodox descoperit de mine in Marea Britanie. Vezi, chiar ratat si bun de nimic, mi-a ingaduit Dumnezeu sa descopar lucuri frumoase, dar si oameni. ORIUNDE IN LUME! Tu probabil vrei mai mult decat iti pot eu oferi. Imi pare rau. Nu ma privi pe mine ca punct de reper. N-am cerut nimanui asta, chiar daca - ironizezi tu - asta pare la prima vedere. Eu taxez sminteala, oricare-ar fi ea, la nivelul meu de intelegere, nu de induhovnicire, asa cum spui. Dar... ma rog... Cum zici tu!

ioan67 02.11.2016 19:05:11

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 634763)
Eu taxez sminteala...

Doamne, apara si pazeste!

simpllu 02.11.2016 19:11:22

Ce sminteală? Sminteala din ograda noastră tot nu ai sesizat-o? Ioan a precizat foarte clar că este pentru familie, susține inițiava și nu este apărătorul lui KJ. Atitudinea greșită, lipsa de compasiune, egoismul, ipocrizia, duhul răzvrătit și altele au fost taxate de Ioan.
KJ ne-a făcut fanatici? Foarte bine! Ce-i poți cere lui KJ? În schimb de la Părintele Calistrat aș fi așteptat mai mult.

Și că tot ai amintit de Sfinți, ai cugetat la cum s-ar fi raportat Părintele Sofronie sau Sfântul Siluan în acest caz? Cu siguranță nu ar fi luat atitudinea de plâns pe care tot încerci tu să o dregi. Și nu-i mai da în cap lui Ioan, ia-l așa cum este, culege ce este bun de la el și resul lasă în plata Domnului. Rezumă-te la a-ți exprima opinia fără să tot ataci persoana! Sau numai în acest mod îți poți finaliza demonstrația? Un om bun nu ar face așa ceva, cu atât mai puțin un bun creștin.

Mosh-Neagu 02.11.2016 19:50:48

@Simpllu, nu stiu cine esti, dar fata de Ioan... mai ai de invatat! Altfel... sa fii sanatos! Nu-ti tin evidenta rautatilor, ci doar as prefera sa-i lasi pe duhovnicii Romaniei in pace, macar asa, din respect fata de noi toti!

ioan67 02.11.2016 19:57:10

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 634767)
Și că tot ai amintit de Sfinți, ai cugetat la cum s-ar fi raportat Părintele Sofronie sau Sfântul Siluan în acest caz?

Parca-l vad pe Cuviosul Sofronie, la care Moshu cica are o mare evlavie essexita, cum ar fi manat legiuni de revolutionari prin piata publica si cum l-ar fi somat pe KI: mai nemtalaule, daca nu esti cu crestinismu' si mai sustii pacatu', sa stii ca te dam jos de pe parul ala unde te-ai cocotat! Clar?
Sau pe Sfantul Siluan, lasind jos un sac de faina si tunind cu voce baritonala: homosexualilor anatema!
Iar pe urmele lor, oleaca rusinat, sarmanul Rafail soptind cutremurat: Doamne, cum voi traduce toate astea?...

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:43:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.