Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Combaterea evolutionismului, in 29 de puncte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7369)

Jane Says 21.05.2010 14:34:42

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 251202)
Daca ai servit un apel sec la ignoranta langa un strawman creationist asa-ti trebuie!

Acum pt Jane: tu esti multumita sa crezi asemenea ineptii? Chiar crezi ca respectivii stiu toate legile fizicii/chimiei/biologiei?

Ai, pe mine nu ma [ mai ] intereseaza disputa asta cu evolutia si evolutionistii. Citesc ca fapt divers articole pe tema asta (nu intentionat, ci pentru ca absolut orice rahat din ziua de astazi e interpretat in contextul teoriei evolutiei ca si cum evolutia e adevarul absolut, inclusiv chestii care tin de psihologie. Yeah right.). Pana una alta, ca sa-mi fac bine treaba nu depind de teoria evolutiei nici un pic. Merge medicamentul x / terapia y pentru disorderul din fata mea? Da? Bine. Nu? Next. Evolutia nu are nici un rol in viziunea mea despre lume sau despre omul din fata mea, nu ma face mai eficienta sau mai putin, e pur si simplu asa o... nici nu stiu cum sa-i spun. Curent literar.

Cred si ader la tot ce scrie in Geneza, asa cum e scris acolo, cuvant cu cuvant. Orice alta teorie care sa ne explice existenta e basm din punctul meu de vedere, oricate legi ar cunoaste respectivii, oricate fosile si dovezi si argumente si experimente si tot ce mai vor ei ar avea. Pe de alta parte nici n-am nevoie sa argumenteze creationistii stiintific chestia asta, cum ca eu as avea dreptate.

I-am dat linkul lui topcat ca sa se distreze nu ca sa se incranceneze. Daca i-a iritat neuronul, too bad :)

topcat 21.05.2010 15:26:28

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 251320)
Pana una alta, ca sa-mi fac bine treaba nu depind de teoria evolutiei nici un pic. Merge medicamentul x / terapia y pentru disorderul din fata mea? Da? Bine. Nu? Next. Evolutia nu are nici un rol in viziunea mea despre lume sau despre omul din fata mea, nu ma face mai eficienta sau mai putin, e pur si simplu asa o... nici nu stiu cum sa-i spun. Curent literar.

Adica esti un fel de automat de distribuit pilule?

Jane Says 21.05.2010 15:49:33

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 251352)
Adica esti un fel de automat de distribuit pilule?

Nu, dar teoria evolutiei doesnt factor into it in nici un fel.

Ma intereseaza factorii de mediu, familia, istoria de viata, relatii, trasaturi de personalitate, modul in care percepe omul tulburarea, e constient de existenta ei sau considera totul normal, modul in care vorbeste/gandeste/se exprima, continutul gandirii, dispozitia afectiva, tulburari de apetit alimentar/sexual, somn, tulburari de perceptie (clara, halucinatii, iluzii), capacitatea de a-si concentra atentia, tulburari de memorie, comportamentul (inhibat sau din contra expansiv, bizar) inclusiv verbal, sexual etc. , reteaua de suport social (ce e acasa, pe cine se poate baza, cu cine discuta), calitatea vietii etc. Daca a mai avut episoade, ce le-a declansat, cum au fost tratate. Daca exista istoric de tulburari neurologice/psihiatrice in familie. Daca au fost traumatisme pe parcursul vietii. Daca au fost probleme la nastere. Daca au fost probleme de adaptare la scoala/la locul de munca. Si tot asa.

N-as zice ca sunt chiar un automat. Dar na, poate altii asa ma vad :D

Nu vad ce legatura are teoria evolutiei cu lucrurile astea.

Jane Says 21.05.2010 16:01:13

Iar dupa ce s-au identificat probleme, omul este consiliat, i se expun optiunile de tratament care sa-l ajute sa depaseasca episodul sau sa functioneze cat mai ok in familie/societate (pilule sau terapie sau ambele). Se discuta si se consiliaza membrii familiei etc.

Un efect terapeutic mai ales la nevrotici il are insasi discutia cu psihiatrul/psihologul, ca se simte ascultat si inteles , asa ca sunt cateva puncte aproape asigurate din start.

Din nou, nu vad de ce ar trebui sa ma intereseze teoria evolutiei sau in ce fel m-ar ajuta sa functionez mai bine.

topcat 21.05.2010 16:06:45

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 251362)
Nu, dar teoria evolutiei doesnt factor into it in nici un fel.

Ma intereseaza factorii de mediu, familia, istoria de viata, relatii, trasaturi de personalitate, modul in care percepe omul tulburarea, e constient de existenta ei sau considera totul normal, modul in care vorbeste/gandeste/se exprima, continutul gandirii, dispozitia afectiva, tulburari de apetit alimentar/sexual, somn, tulburari de perceptie (clara, halucinatii, iluzii), capacitatea de a-si concentra atentia, tulburari de memorie, comportamentul (inhibat sau din contra expansiv, bizar) inclusiv verbal, sexual etc. , reteaua de suport social (ce e acasa, pe cine se poate baza, cu cine discuta), calitatea vietii etc. Daca a mai avut episoade, ce le-a declansat, cum au fost tratate. Daca exista istoric de tulburari neurologice/psihiatrice in familie. Daca au fost traumatisme pe parcursul vietii. Daca au fost probleme la nastere. Daca au fost probleme de adaptare la scoala/la locul de munca. Si tot asa.

N-as zice ca sunt chiar un automat. Dar na, poate altii asa ma vad :D

Nu vad ce legatura are teoria evolutiei cu lucrurile astea.

Ce pilule primeste un copil cu autism?

Jane Says 21.05.2010 16:09:31

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 251377)
Ce pilule primeste un copil cu autism?

... ce legatura are asta cu evolutia?
Sau esti sincer interesat ?

topcat 21.05.2010 16:13:30

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 251380)
... ce legatura are asta cu evolutia?
Sau esti sincer interesat ?

Sa zicem ca sint sincer interesat, chiar daca are legatura cu evolutia :)

Jane Says 21.05.2010 16:34:10

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 251384)
Sa zicem ca sint sincer interesat, chiar daca are legatura cu evolutia :)

Daca esti atat de sincer, nu mai scriu eu eseuri, cauta pe google :D (Sper ca nu e vb de cineva din familie). Ca din pacate trebuie sa plec si n-o sa aflu decat luni care era legatura cu evolutia.
Suspansul ma va ucide softly :103:

topcat 25.05.2010 13:59:12

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 251395)
n-o sa aflu decat luni care era legatura cu evolutia.
Suspansul ma va ucide softly :103:

Noutati? :)

pwnureface 25.05.2010 15:08:57

Io nu inteleg ceva la credinciosii astia care se tot iau de evolutie ,ca nu e adevarata, ca nu exista dovezi etc.Ok presupunem ca evolutia e falsa.Dar alternativa ce e? magie??????? MAGIE MA?Face cineva poc din degete si apare totul?? suntem in sec 21 totusi
Decat sa criticati ce are vecinu mai bine uitati-va la ce aveti voi,e usor sa dai vina pe magie cand nu intelegi ceva.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:05:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.