Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

ecaterina7 17.02.2012 23:40:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 430346)
Vă asigur că nu sunt eu acela...:3:

si atunci ce i-a folosit ca a parasit credinta unde Dumnezeu a randuit sa fie? de ce parasesc oamenii ortodoxia? pentru ca este 'invechita' pentru ca e greu sa tii post, e greu sa dai fara sa ceri ceva in schimb, e greu sa faci o pomenire pentru aproapele dupa ce acesta nu mai este, sa mergi la cimitir sa-i aprinzi o lumanare, e prea josnic sa saruti mana preotului si sa-i mai spui si 'sarut mana parinte', ce sa mai zicem de sfanta spovedanie, e mare rusine sa afle un alt om ce pacate avem mai ales ca noi nu ni le recunoastem pentru ca suntem mantuiti si pazim poruncile fara sa le incalcam. e mult mai simplu sa luam Sfanta Scriptura si sa o interpretam dupa bunul plac, sa luam numai ce ne convine, sa fim fatarnici.

cand intervine ironia si se incing spiritele prefer sa ma retrag pentru ca singurul care se bucura de toata aceasta disputa este dracu.

era vorba despre atitudinea ortodocsilor fata de alte culte si de fiecare data se ajunge prin a incerca cineva sa ne convinga ca nu credem in ce trebuie ca altfel de ce ati parasit ortodoxia daca nu o considerati ca fiind buna, mantuitoare.

osutafaraunu 17.02.2012 23:49:45

Citat:

În prealabil postat de ecaterina7 (Post 430364)
ati spus ca dati 10% la adunare, inafara adunarii inteleg ca nu dati...

Cu amărăciune constat că dialogul acesta devine absurd... Dumneavoastră dați banii pentru cutia milei la biserică ori în afara ei (de exemplu în fondul PDL)?

Citat:

eu cred ca orice om, bun sau rau, isi doreste sa ajunga in rai dupa ce moare, asa ca e bine sa nu-l judecam pe cel din carciuma ca vrea sau nu sa se mantuiasca, el poate are sansa sa se caiasca, sa se intoarca la Dumnezeu.

De bună seamă are această șansă, însă atâta vreme cât este și rămâne în cârciumă ("cârciuma" fiind numele generic pentru "Biserica Bețivilor") nu are cum:

"Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu." (1 Cor. 6,9-10 - versiunea Sinodală)

Citat:

inteleg ca dvs nu incalcati niciodata poruncile pentru ca ati acceptat darul mantuirii? mandria este pacatul cel mai mare, iar din replicile ironice pe care mi le-ati dat eu asta vad

Nu știu dacă ați înțeles chiar bine... Caut cu ajutorul Domnului să nu calc... cel puțin să n-o fac premeditat și repetat. Dacă încerc să vă exemplific (în special cu două din cele 10 porunci), probabil o să vă mâniați mai rău și o să mă judecați iar ca fiind mândru. Așa că mai bine tac și încerc să-mi imaginez că dumneavoastră le păziți mai abitir decât mine... Asta desigur vă dă și dreptul de a mă judeca în continuare...

Citat:

care este diferenta intre faptul ca eu dau 1 leu in cutia milei in Biserica si faptul ca dvs dati 10% din venituri la adunare, cu ce vi se pare ca eu sunt mai prejos?

Nu am spus că sunteți mai prejos. De fapt nici nu am dezvăluit cuantumul zecimii mele. Dacă sunt fără venituri, 10% din nimic este nimic; deci mai puțin decât leul dumneavoastră...:58:

Citat:

va spun eu care e diferenta. dvs dati 10% din venituri pentru ca daca dati mai putin se uita fratii stramb ei stiind ca aveti un venit mai mare, la noi in schimb nu trebuie sa dam socoteala nimanui

Stimată doamnă, continuați inutil să mă judecați pe mine și pe frații mei, neștiind că zecimea se dă în plic și poate fi dată anonim fără a da socoteală cuiva (în afara lui Dumnezeu bineînțeles).

Citat:

as vrea sa va intreb ce se intampla cu sufletul unei persoane care moare inainte sa primeasca botezul Domnului.

Aceasta e treaba lui Dumnezeu, nu pot să știu eu. Conform Scripturii, eu știu de destinația unei singure persoane care a murit înainte de a primi botezul Domnului. Întâmplător sau nu, tocmai pentru acea persoană a garantat chiar Domnul că va fi în Rai.

osutafaraunu 17.02.2012 23:54:33

Citat:

În prealabil postat de ecaterina7 (Post 430370)
prefer sa ma retrag pentru ca singurul care se bucura de toata aceasta disputa este dracu.

Bine faceți! Poate era mai bine de nu emiteați atâtea judecăți îmbucurându-l astfel pe susnumitu'... Era mai simplu să mă întrebați că văd că nu știați. Eu oricum am căutat să vă răspund... iertare dacă v-am supărat!

ovidiu b. 17.02.2012 23:55:36

Citat:

si atunci ce i-a folosit ca a parasit credinta unde Dumnezeu a randuit sa fie? de ce parasesc oamenii ortodoxia?

Au gasit ceva mai modern, mai comod, mai placut, mai nou (parca anul 1844, imi cer scuze daca gresesc)...sfintii parinti, calugarii, preotii - cine sunt astia? hai sa ne facem noi propia credinta, astia de 2000 de ani vorbesc prostii!

ps: nu astept nici un raspuns din partea celor afectati...era doar o simpla parere...

cristiboss56 18.02.2012 00:12:50

Citat:

de ce parasesc oamenii ortodoxia? pentru ca este 'invechita' pentru ca e greu sa tii post, e greu sa dai fara sa ceri ceva in schimb, e greu sa faci o pomenire pentru aproapele dupa ce acesta nu mai este, sa mergi la cimitir sa-i aprinzi o lumanare, e prea josnic sa saruti mana preotului si sa-i mai spui si 'sarut mana parinte',

. . . e greu fara tigare , alcool , femei usoare , dezmat . . . , tare greu , si atunci solutia salvatoare o gaseste dracul , caci multi sunt chemati , dar putini sunt alesi , precum multi sunt chemati de drac , si multi raspund chemarii lui !

ecaterina7 18.02.2012 00:13:30

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 430376)
Bine faceți! Poate era mai bine de nu emiteați atâtea judecăți îmbucurându-l astfel pe susnumitu'... Era mai simplu să mă întrebați că văd că nu știați. Eu oricum am căutat să vă răspund... iertare dacă v-am supărat!

m-ati suparat, dar v-am iertat. eu nu v-am judecat, eu doar am concluzionat ceva, ca de-aia am minte ca sa gandesc, la ce ati spus dvs, vedeti cum ma judecati ca va judec?
de ce nu ii spuneti pe nume? sau nu vrem sa recunoastem ca el exista si tot ce nu facem noi cum trebuie este 'datorita' lui? si dvs l-ati bucurat mult prin mandria dvs, este foarte fericit acum.

nu ati spus ca sunt eu mai prejos, dar m-ati acuzat ca dau bani cu acatistele la Biserica, este acelasi lucru cu ce faceti dvs numai ca la noi nu se discuta acest lucru dpdv procentual. dvs ce garantie aveti ca acei bani pe care ii dati ajung la oameni nevoiasi si nu in vila pastorului? nu v-ati pus intrebarea asta? eu nu ma gandesc daca ajung banii la PDL, PSD, PCR, nu-mi pasa, eu ce fac, fac in numele Domnului. e ca si cum nu dau 1 leu unui amarat ca poate merge la jocuri de noroc cu leul de la mine. cand am spus leu a fost mai mult metaforic, sigur ati inteles, dar vreti sa ma sicanati incercand sa pareti bun si spunand ca dvs dati si mai putin.

daca nu mi-as apara credinta si religia m-ati pune pe aceeasi linie cu cel din carciuma, daca o apar cu dintii va judec, cine sa va mai inteleaga?

ecaterina7 18.02.2012 00:23:55

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 430379)
Au gasit ceva mai modern, mai comod, mai placut, mai nou (parca anul 1844, imi cer scuze daca gresesc)...sfintii parinti, calugarii, preotii - cine sunt astia? hai sa ne facem noi propia credinta, astia de 2000 de ani vorbesc prostii!

ps: nu astept nici un raspuns din partea celor afectati...era doar o simpla parere...

nici nu va vor da un raspuns pentru ca nu este in favoarea lor, ce sa spuna? ca aveti dreptate? eu cred ca multi isi dau seama de greseala pe care au facut-o parasind Biserica si nu se intorc la dreapta credinta de rusine ca nu cumva sa rada oamenii de ei, ceea ce mi se pare o prostie pentru ca nu avem timp de pierdut, nu stim cate zile avem de la Domnul si poate nu mai avem timp sa ne intoarcem la Tatal.

osutafaraunu 18.02.2012 00:29:04

Atitudinea ortodoxă față de oamenii de alte culte religioase...

ovidiu b. 18.02.2012 00:59:42

Citat:

În prealabil postat de ecaterina7 (Post 430387)
nici nu va vor da un raspuns pentru ca nu este in favoarea lor, ce sa spuna? ca aveti dreptate?

Uite cum isi gasesc ei raspunsul...imediat ataca, nu lasa nimic iertat...insa ei nu-si dau seama cat ataca prin modul lor agresiv de a-si provodadui credinta, citand mereu din Biblie si interpretand-o fiecare dupa propiul model...cei care au talmacit si au trait cu adevarat crestinismul in primele veacuri nici macar nu aveau nevoie de Scripturi pentru ca ei le traiau...Scripturile au fost lasate pentru noi astia slabi in credinta sa nu ne pierdem, iar talmacirea scrierilor a fost facuta tocmai sa nu se trezeasca fiecare cu o interpretare propie...

ovidiu b. 18.02.2012 01:22:30

Spunea un teolog foarte frumos intr-o cuvantare, ca daca noi am reveni la crestinismul autentic, noi astazi am fi trait ceea ce ne spun Scripturile, fara a le mai citi si apoi sa spunem sa le punem in practica..atunci nu toti stiau sa citeasca, insa, traiau mullllt mai intens fata de noi cei de astazi care avem zeci de posibilitati de a ne documenta, insa greu le punem si in practica. Este dureros insa faptul ca noi nu vom fi intrebati la judecata cat si ce am citit, ci cum am trait...deci putem fi doxa de teorie, daca nu le punem si in practica.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:32:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.