Citat:
În prealabil postat de ecaterina7
(Post 430364)
ati spus ca dati 10% la adunare, inafara adunarii inteleg ca nu dati...
|
Cu amărăciune constat că dialogul acesta devine absurd... Dumneavoastră dați banii pentru cutia milei la biserică ori în afara ei (de exemplu în fondul PDL)?
Citat:
(Post 430364)
eu cred ca orice om, bun sau rau, isi doreste sa ajunga in rai dupa ce moare, asa ca e bine sa nu-l judecam pe cel din carciuma ca vrea sau nu sa se mantuiasca, el poate are sansa sa se caiasca, sa se intoarca la Dumnezeu.
|
De bună seamă are această șansă, însă atâta vreme cât este și rămâne în cârciumă ("cârciuma" fiind numele generic pentru "
Biserica Bețivilor") nu are cum:
"Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu." (1 Cor. 6,9-10 - versiunea Sinodală)
Citat:
(Post 430364)
inteleg ca dvs nu incalcati niciodata poruncile pentru ca ati acceptat darul mantuirii? mandria este pacatul cel mai mare, iar din replicile ironice pe care mi le-ati dat eu asta vad
|
Nu știu dacă ați
înțeles chiar bine... Caut cu ajutorul Domnului să nu calc... cel puțin să n-o fac premeditat și repetat. Dacă încerc să vă exemplific (în special cu două din cele 10 porunci), probabil o să vă mâniați mai rău și o să mă judecați iar ca fiind mândru. Așa că mai bine tac și încerc să-mi imaginez că dumneavoastră le păziți mai abitir decât mine... Asta desigur vă dă și dreptul de a mă judeca în continuare...
Citat:
(Post 430364)
care este diferenta intre faptul ca eu dau 1 leu in cutia milei in Biserica si faptul ca dvs dati 10% din venituri la adunare, cu ce vi se pare ca eu sunt mai prejos?
|
Nu am spus că sunteți mai prejos. De fapt nici nu am dezvăluit cuantumul zecimii mele. Dacă sunt fără venituri, 10% din nimic este nimic; deci mai puțin decât leul dumneavoastră...:58:
Citat:
(Post 430364)
va spun eu care e diferenta. dvs dati 10% din venituri pentru ca daca dati mai putin se uita fratii stramb ei stiind ca aveti un venit mai mare, la noi in schimb nu trebuie sa dam socoteala nimanui
|
Stimată doamnă, continuați inutil să mă judecați pe mine și pe frații mei, neștiind că zecimea se dă în plic și poate fi dată anonim fără a da socoteală cuiva (în afara lui Dumnezeu bineînțeles).
Citat:
(Post 430364)
as vrea sa va intreb ce se intampla cu sufletul unei persoane care moare inainte sa primeasca botezul Domnului.
|
Aceasta e treaba lui Dumnezeu, nu pot să știu eu. Conform Scripturii, eu știu de destinația unei singure persoane care a murit înainte de a primi botezul Domnului. Întâmplător sau nu, tocmai pentru acea persoană a garantat chiar Domnul că va fi în Rai.