![]() |
Nu am citit chiar toate topicurile dar as vrea sa spun si eu ceva:am invatat la istorie ca imparatul Constantin cel Mare in anul 321 a schimbat din Sambata in Duminica...acum vin cu intrebarea:de cine trebuie sa scultam de oameni sau de Dumnezeu...???
|
Ai auzit prost . Ai auzit de la cei care au vrut să auzi în felul acesta. Ziua de odihnă a fost schimbată în primul veac creștin, nu de către împăratul Constantin in secolul IV:
Iată ce scriu evangheliile, adică Legea cea nouă despre ținerea sâmbetei: Col 2.16-17 "Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, [COLOR=#ff0000]sau la sâmbete[/COLOR], care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos." Ioan 5.18 "Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru [COLOR=#ff0000]c[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000] dezlega sâmb[/COLOR][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][COLOR=#ff0000]ta[/COLOR], ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu." Faptul că unii crestini evrei erau inclinati să tină incă sâmbăta e atestat de Biblie. Majoritatea primilor crestini erau de origine evreiască, iar unii dintre ei mai cinsteau vechea zi evreiască: Sabatul. Insă Pavel le atrage ferm atentia că acest lucru NU e obligatoriu: Rom.14.6 "Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu." Marcu 2.23-28 "Si pe când mergea El intr-o sâmbătă prin semănături, ucenicii Lui, în drumul lor, au inceput să smulgă spice. Si fariseii Ii ziceau: Vezi, de ce fac sâmbăta ce nu se cuvine?... Si le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă. Astfel că Fiul Omului este domn si al sâmbetei. ". Cum să le ceră Hristos care era Dumnezeul intrupat, (Fiul Omului), Acelasi care a creat lumea si a dat legile, ucenicilor Săi să tină sâmbăta fariseilor, dacă El Insusi, nu a tinut-o? |
Citat:
corect ziua duminicii sau sambata sau vinerea pentru arabi ? |
Citat:
|
Citat:
Cateva nelamuriri am, spuneti ca pastrati invatatura lui Iisus, de ce atunci nu mergeti cu ea pana la capat...adica,dupa vindecarea unui lepros Iisus il indeamna sa mearga si sa se arate preotului si SA ADUCA DARUL SAU RANDUIT DE MOISE (Mt.8,4)...de ce il mai trimite pe acest lepros (de altfel pe toti leprosii), din moment ce EL a dezlegat sambata, SAU DESPRE CE DEZLEGARE ESTE VB? dati exemple de reguli...De ce mai era nevoie de aratare la preot din moment ce El este D-zeu. MARE GRIJA LA TERMENI....DOMN SI AL SAMBETEI...si-ul ala spune altceva de cum credeti.....iar inainte de asta scrie:SAMBATA A FOST FACUTA PT OM SI NU OMUL PT SAMBATA(Mc.2,27)...asa ca fiecare cu ziua lui....voi cu SAMBATA ca face parte din cele 10 porunci ADRESATE IN MOD SPECIAL EVREILOR,iar noi cu Duminica pt.ca Iisus a inviat in aceasta zi. Fapte 5,29..am mai spus luati citatele dupa cum vreti, despre ce se vb in versetul 28?,...la ce se refera cuvintele din v,29? |
Citat:
La noi sunt 2 judecati:una cf.:-pildei bogatului si a saracului Lazar, -Mant.spune ca cel care va face voia Sa se va muta din moarte la viata _Pavel la EVREI spune...este randuit omului sa moara ,iar apoi sa vina judecata... :alta ...cand v-a veni Hristos. NEAGA CEVA! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
mariannnnnnn...
2. Adventistii evita sa faca anumite lucrari duminica (ziua intaia a saptamanii) din respect pentru credinta celorlalti.
Ce faceti ma voi??? Mai lasa-ma! eu stau in gazda la niste adventisti pt ca sunt la facultate si iti spun sigur ca nu au nici un respect fata de ziua de duminica.Din contra,fac totul ca intr-o zi normala,asa ca nu veni tu cu inventii de-ale tale! nu au sens |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:52:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.