Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre ziua de sabat a adventistilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4265)

vasinec 01.03.2009 18:47:59

Citat:

În prealabil postat de printesa_livia (Post 119802)
2. Adventistii evita sa faca anumite lucrari duminica (ziua intaia a saptamanii) din respect pentru credinta celorlalti.
Ce faceti ma voi??? Mai lasa-ma! eu stau in gazda la niste adventisti pt ca sunt la facultate si iti spun sigur ca nu au nici un respect fata de ziua de duminica.Din contra,fac totul ca intr-o zi normala,asa ca nu veni tu cu inventii de-ale tale! nu au sens

Sunt mariann. Am spus ca adventistii sunt invatati sa respecte credinta celorlalti, nu ziua de duminica. Asta nu inseamna ca nu facem nimic in ziua intaia a saptamanii (care nu este o zi sfantita si binecuvantata de Dumnezeu). Dar nu facem treburi care sa strice linistea celor care tin duminica (de exemplu folosirea de unelte galagioase). Nu stiu ce treburi faceau cei la care stati in gazda. Poate veniti cu ceva amanunte.

P.S. Nu prea aveti limbaj de printesa. Si nici de studenta. Ce sunteti de fapt?

cristiboss56 01.03.2009 21:17:01

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 119841)
Sunt mariann. Am spus ca adventistii sunt invatati sa respecte credinta celorlalti, nu ziua de duminica. Asta nu inseamna ca nu facem nimic in ziua intaia a saptamanii (care nu este o zi sfantita si binecuvantata de Dumnezeu). Dar nu facem treburi care sa strice linistea celor care tin duminica (de exemplu folosirea de unelte galagioase). Nu stiu ce treburi faceau cei la care stati in gazda. Poate veniti cu ceva amanunte.

P.S. Nu prea aveti limbaj de printesa. Si nici de studenta. Ce sunteti de fapt?

Ce contează ce este domnișoara ? Poate fi studentă , limbajul este de multe ori inșelător . . . , dar de multe ori exprimă revolta , mâhnirea, lehamitea , ce nu sunt intradevăr folositoare, dar ea "prințesa", a vrut să sublinieze un adevăr și asta contează , că s-a făcut ințeleasă. Nu ?

vasinec 01.03.2009 21:24:01

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 119864)
prințesa a vrut să sublinieze un adevăr și asta contează , că s-a făcut ințeleasă. Nu ?

Ce adevar,ati inteles dvs., ca a vrut sa sublinieze "printesa"?

cristiboss56 01.03.2009 22:08:21

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 119865)
Ce adevar,ati inteles dvs., ca a vrut sa sublinieze "printesa"?

Nu respectați ziua de Duminică precum noi , in rugăciune, liniște și contemplație , ci o considerați o zi obișnuită.

vasinec 02.03.2009 07:07:16

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 119867)
Nu respectați ziua de Duminică precum noi , in rugăciune, liniște și contemplație , ci o considerați o zi obișnuită.

Adevarul acesta l-am recunoscut si noi. Nu era novoie de "revolta, mahnirea, lehamitea" nimanui pentru aceasta. "Printesa" avea o infuzie de ura si dispret si de aceea a inteles gresit postarea mea (desi scrisesem foarte limpede ca noi respectam credinta celorlalti si nu facem anumite activitati duminica).

Si apoi, ce este rau daca respecti ziua a saptea, singura zi din saptamana "binecuvantata si sfintita" de Dumnezeu si nu respecti ziua intaia (despre care Sfanta Scriptura nu spune nicaieri ca a fost hotarata de Dumnezeu ca zi de odihna)?
Trebuie sa ti se faca lehamite daca altii vor sa respecte cele 10 Porunci scrise de Dumnezeu pe piatra, pentru noi?

cristiboss56 02.03.2009 09:37:11

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 119943)
Adevarul acesta l-am recunoscut si noi. Nu era novoie de "revolta, mahnirea, lehamitea" nimanui pentru aceasta. "Printesa" avea o infuzie de ura si dispret si de aceea a inteles gresit postarea mea (desi scrisesem foarte limpede ca noi respectam credinta celorlalti si nu facem anumite activitati duminica).

Si apoi, ce este rau daca respecti ziua a saptea, singura zi din saptamana "binecuvantata si sfintita" de Dumnezeu si nu respecti ziua intaia (despre care Sfanta Scriptura nu spune nicaieri ca a fost hotarata de Dumnezeu ca zi de odihna)?
Trebuie sa ti se faca lehamite daca altii vor sa respecte cele 10 Porunci scrise de Dumnezeu pe piatra, pentru noi?

Nu, trebuie să ne respectăm și să ne tolerăm unii pe alții, chiar dacă nu reușim tot timpul să ne iubim cu adevărat. Ce apreciez la tine, este că ai bunul simț și nu tulburi pe forum, scriind numai la topicul special creat sectelor, altor culte. Așa ar trebui să procedeze și ceilalți ce se situează in afara Ortodoxiei. Toate cele bune !

arriel 02.03.2009 12:24:18

ce conteaza ca e sambata sau duminica?Important e sa iti dedici o zi pe saptamana lui Dumnezeu,noi acum suntem mai rau decat pe vremea lui Isus,ne tot certam pe niste lucruri care numai Dumnezeu le poate stii...El a mantuit pe cel de pe cruce care probabil nu a facut nimic bun in viata,asa ca sa nu judecam pe nimeni cum se spune clar:cu masura cu care masori ti se va masura,cum judecam noi ,asa vom fii judecati...

vasinec 02.03.2009 13:31:16

Citat:

În prealabil postat de arriel (Post 119971)
ce conteaza ca e sambata sau duminica?Important e sa iti dedici o zi pe saptamana lui Dumnezeu,.

Faptul ca Dumnezeu a "sfintit si binecuvantat" o anumita zi din saptamana si apoi, a scris-o si in piatra, ca sarbatoare a creatiei, sa nu conteze?

Nu vi se pare curios faptul ca noi nu stim sigur in ce an suntem sau in ce luna a anului. Depinde de calendarul pe care-l folosim. Si asta nu reprezinta nici o problema. Dar toti crestinii (si oameni din alte religii) au aceeasi masuratoare a zilelor saptamanii (cu diferentele de fus orar). Cand este ziua a saptea, este pentru tot pamantul.

De ce a facut Dumnezeu ca zilele saptamanii sa fie pastrate asa cum au fost date de la facerea lumii. In plus, saptamana si zilele ei, nu este data de vre-o miscare a astrelor (ziua si miscarea de rotatie, luna si fazele lunii, anul si miscarea de revolutie). Saptamana si zilele ei au fost hotarate de Dumnezeu si nimeni nu a putut sa le schimbe (desi au fost incercari). La fel, ziua de odihna a fost hotarata de Dumnezeu si omul nu are voie sa o schimbe.

vsovi 02.03.2009 15:26:18

mariane, vasinec,
rezumand credintza voastra:

-nu credetzi in nashterea Minunata a Domnului din Maria, Fecioara Curata (shi curatzita shi sfintzita de Dumnezeu prin rugaciune)
-nu credetzi ca Preasfanta Marie a fost Fecioara shi este in Veci Pururea Fecioara, nascatoare de Dumnezeu ci o mama obijnuita cu prunci
-nu credetzi in cruce, in purtarea sfintei Cruci, ci ca este un idol, un lemn obijnuit
-nu credetzi in sfintzi, in moashte, in puterea shi Harul din ol, din oase, ci credetzi ca sunt idoli, ca sunt trupuri spurcate shi astfel de mortzi nu trebuie sa te atingi
-nu credtzi in preotzi, in sfanta Biserica, in sfinta ierarhie: Tatal, Fiul, sf Duh; Arhierei, preotzi, diaconi; Duhovnici, monahi, mireni; oameni ingeri shi animale, vegetale, minerale; cele noua cete Cereshti.
-nu credetzi in sfanta inviere dinainte sau de dupa moarte sau ridicarea din munci din iad de mai tarziu prin Lucrarea Bisericii ori in salashluirea sufletelor in Iad ori Sheol shi Rai pana la judecata din urma shi ca dreptzii nu vor mai fi chematzi la judecata ci credetzi doar in invierea aia care va fi la judecata din urma adica aia cand vor invia totzi mortzii shi credetzi ca rasplata v-a fi data doar atunci in urma sentintzelor justitziei divine, iar pana atunci suntem mortzi asha ca in somnul inconshtient shi fara vise, necontand decat faptele vredniciei exterioare, facute pentru slava de la oameni, pentru ca de asta probabil va auto-indreptatzitzi mereu, crezand ca astea sunt faptele credintzei, shi ca astea va vor fi rasplatite shi laudate la judecata, deci judecata cu care judecatzi shi sustzinetzi auto-indreptatzirea
-nu credetzi in Cuvantul lui Dumnezeu shi Biserica Lui pentru ca nu va mai trebuie, pentru ca nu va mai pocaitzi niciodata ci odata botezatzi va credetzi mantuitzi shi gata pocaitzi pentru veshnicie ca shi cum de atunci incolo voi nu mai suntetzi capabili de greshala shi ca nu mai este necesar nimic de facut in aceasta privintza, cautatzi sa facetzi cat mai multzi prozelitzi care sa va dea dreptate shi pe care "sa-i ajutatzi" shi sa-i "invatzatzi" scripturile
-tagaduitzi lucrarea shi puterea lui Dumnezeu shi ale sfintelor shi infricoshatoarelor Taine
-facetzi deosebire in duhul lacomiei infranandu-va de la porc shi credetzi ca doar atat va strica din ce bagatzi in gura, putandu-va lacomii la femei, la ciocolatzi, la alcool, la averi, la toate celelalte pofte al pantecului shi ale patimilor
-tzinetzi sambata pentru ca Dumnezeu a scris in piatra pe Muntele Sinai, necrezand ca a dezlegat-o in a fi tzinuta ci spunetzi ca a curatzit-o ca sa-i redea frumusetzea spre a fi tzinuta shi mai bine
-il idolizatzi pe Iisus spunandu-i Domnul Isus in timp ce pe Maica Sa shi pe sfintzi ii batjocuritzi dar vedetzi in el doar un om mai rasarit, pe Dumnezeu dar il veneratzi ca pe un zeu, ca pe un om mai insemnat cu "puteri" ori cu capacitatzi sataniceshti, caci restul tagaduitzi, tot ce a dat a fi tzinut de sfintzii Apostoli shi de Biserica Lui, absolut tot in ochii voshtrii pare ca ar fi o minciuna
-repetatzi la nesfarshit aceasta credintza shi o demonstratzi cu citate aratand ca suntetzi indreptatzitzi in credintza voastra ca shi cum cineva ar dori sa va condamne

deci spune-mi te rog ce am mintzit aici?
asta este credintza voastra, pe care o tot repetatzi,
eu nu va acuz, e treaba voastra, sa o tzinetzi asha sau nu...

nu va condamn, nu va acuz, nu va invatz, nu va povatzuiesc fiindca nu pentru asta atzi venit, ci sa va aratatzi credintza...

dar eu, trebuie sa afirm, pentru ca nu cumva cineva sa va shi creada ca asha trebuie tzinut Sabatul cum afirmatzi voi, eu trebuie sa repet ca un papagal shi ca o placa stricata dupa CLD ca:

sabatul cel nou se tzine conform predaniilor apostolice shi a hotararii sf Constantin shi maica sa Elena ce s-au numarat cu apostolii, deci se tzine de catre cine voieshte shi cand voieshte shi cat voieshte fara a se opri omul de la facerile de bine, de sambata seara pana luni dimineazta, precum in Cer asha shi pe Pamant, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ZIUA intai, caci asha ne invatza Cuvantul lui Dumnezeu... shi astfel s-a facut Lumina, caci inainte Duhul Lui Dumnezeu se purta pe deasupra apelor shi intunericul era deasupra genunii... shi a zis Dumnezeu "Sa fie Lumina" shi a fost Lumina... shi a vazut Dumnezeu ca lumina era buna, shi a numit Dumnezeu Lumina ZI, shi intunericul l-a numit noapte.

CLD:
"Eu când l-am făcut pe om l-am făcut întreg, tată, întreg și la minte, și la suflet, și la duh, și la trup, după chipul Meu și după asemănarea Mea, și el și-a cioplit chipul prin neascultare, și apoi s-a închinat chipului lui cioplit, care nu și-a mai păstrat asemănarea chipului Meu, și omul n-a mai fost după chipul și asemănarea Mea. "

"Iată ce vă spun: blestemat cel ce lucrează sâmbăta de la apusul soarelui până luni dimineața, la răsăritul soarelui. "
"De aceea am profețit Eu în sulul acestei lucrări și am zis: «Blestemat să fie cel ce va face vreun lucru de al său, în afară de lumină, de sâmbătă de la asfințit și până luni la răsărit de soare»."

"Voi, copiii Mei, păziți duminica cu sfințenie, ca să nu cădeți în blestemul legii lui Dumnezeu, căci Dumnezeu a făcut această zi pentru odihna trupului și întărirea sufletului. Dacă veți lucra duminica, nu veți avea spor în toată viața și vor veni asupra voastră pagube și mari nenorociri, și toată munca din tot timpul va fi prădată, căci Dumnezeu stă împotriva celui ce face lucru duminica. "

"Aceste porunci au fost scrise de mâna lui Dumnezeu pe tablele legii și au fost date în mâna lui Moise, și cine a ascultat, este fericit, iar cine nu a ascultat și nu a crezut nici când S-a răstignit Domnul Iisus Hristos, nu a ieșit din iad. Să știți că nu s-au răscumpărat toți. "

"... Israele, să nu iei în deșert numele lui Dumnezeu, și nici un lucru de al Său. Copilașii Mei, unii spun că această cruce nu este adevărată și nu este sfințită și o socotesc ca fiind blestemată. Să vă feriți de acest lucru spus. Această sfântă cruce a fost și mai înainte de Domnul Iisus, dar nu a fost blagoslovită, căci se răstigneau pe ea morții de către legiuitori. Dar prin această cruce Domnul Iisus Hristos a iertat orice păcat, și prin ea s-a zidit un pom cu poame dulci pentru toată lumea. Această sfântă cruce are putere să scoată omul din groapă așa cum l-a scos pe Daniel din groapa cu lei, cum i-a scos din iad pe moșii și strămoșii voștri. "

"... O, iubite fiu din vremea de astăzi, întoarce-te la începutul legii lui Dumnezeu și citește, că Dumnezeu Se îngrijește să dea înțeles robului Său, și singur vei vedea cărăruia rea, și dacă ești pe ea, te vei da la o parte și vei suspina și vei plânge și te vei întâlni cu Cel ce poartă pe cap cununa, și te va mângâia și te va îndrepta,"

"Omul ar trebui să facă din el biserică timp de șase zile, iar în a șaptea zi să o sfințească și să o binecuvinteze, așa cum am lucrat Eu. Biserică înseamnă cerul și pământul lui Dumnezeu între oameni, cuvântul și trupul Domnului, facerea omului nou. "

"O, nu știe omul ce este ziua Mea de odihnă. Dacă Eu nu Mă pot odihni în om, omul nu știe să înțeleagă pe cele de la Domnul. Eu am lucrat șase zile pe cele ale facerii, și pe toate le-am făcut bine, și privind peste ele M-am odihnit cu mulțumire în ziua a șaptea. Zilele Mele sunt ale Mele, și ziua Mea de odihnă este a Mea. Zilele omului sunt ale omului, și ziua lui de odihnă este a lui. Omul lucrează șase zile pe cele ale lui, pe cele pentru el, iar în ziua a șaptea se odihnește de cele ale lui, zicând că în ziua a șaptea Mă cinstește pe Mine. Eu în ziua a șaptea M-am bucurat de toate cele bune pe care le-am făcut pentru om în șase zile, dar omul, până în ziua a șaptea poate să facă ce am făcut Eu timp de șase zile? Omul lucrează pentru el șase zile, nu pentru Mine, iar a șaptea zi zice că Mi-o dă Mie și că o sfințește."

"Cercetați poruncile Mele. Dar cum se face această lucrare de cercetare a poruncilor? Iată cum: orice clipă și orice faptă a ei vă învață ea însăși ce aveți de făcut cu ea, după poruncile Mele. Dacă omului îi vine în față faptă de neiubire de Dumnezeu și de semenii lui Dumnezeu, faptă de furt, faptă de desfrânare, faptă de minciună, faptă de ucidere, faptă de lăcomie, faptă fără porunca Mea cea din lege, atunci omul este învățat de însăși clipa faptei ce are de făcut, după porunca Mea și nu după fapta care-i vine în față, și fericit va fi acela în faptele sale și se va păzi fără pată din partea lumii. "

"Eu îi spuneam mereu lui Israel să împlinească poruncile Mele ca să fie viu. Cine nu împlinește poruncile Mele, acela este un om îngâmfat, neaplecat, neatent, iubitor de dreptate pentru sine, om alunecos prin îngâmfare, dar poruncile Mele sunt dulci și sfinte pentru sufletul omului cel curat cu inima și cu mintea, că nu poate un așa om să le dea de la el, că ele sunt miere cerească și sănătate de suflet și de minte și mângâiere pentru omul cel curat prin ele. Cel ce nu împlinește poruncile Mele, acela se face om ascuns în sine, căci neîmplinirea lor se face rușine peste om. Iar cel neascuns în sine, este omul care iubește pe Domnul și legile Sale. Amin."

arriel 02.03.2009 15:40:10

Citat:

În prealabil postat de vasinec (Post 119977)
Faptul ca Dumnezeu a "sfintit si binecuvantat" o anumita zi din saptamana si apoi, a scris-o si in piatra, ca sarbatoare a creatiei, sa nu conteze?

Nu vi se pare curios faptul ca noi nu stim sigur in ce an suntem sau in ce luna a anului. Depinde de calendarul pe care-l folosim. Si asta nu reprezinta nici o problema. Dar toti crestinii (si oameni din alte religii) au aceeasi masuratoare a zilelor saptamanii (cu diferentele de fus orar). Cand este ziua a saptea, este pentru tot pamantul.

De ce a facut Dumnezeu ca zilele saptamanii sa fie pastrate asa cum au fost date de la facerea lumii. In plus, saptamana si zilele ei, nu este data de vre-o miscare a astrelor (ziua si miscarea de rotatie, luna si fazele lunii, anul si miscarea de revolutie). Saptamana si zilele ei au fost hotarate de Dumnezeu si nimeni nu a putut sa le schimbe (desi au fost incercari). La fel, ziua de odihna a fost hotarata de Dumnezeu si omul nu are voie sa o schimbe.

exact,depinde de calendar,legea din piatra a fost pentru sambata,dar de cand a inviat ISUS s-a schimbat ziua a saptea,eu stiu ca ISUS a inviat in prima zi din saptamana...asa scrie biblia sau nu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:35:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.