![]() |
Mirean as incerca eu sa raspund in cateva cuvinte: Nu cred ca Sebastiana i-a luat apararea parintelui in ce priveste "practicile". Atat ea cat si Sylvie insa, se indoiesc ca au existat "practici" necanonice la Sfantul Maslu. Dar sa zicem ca aceasta e greu de stabilit cu certitudine. Oricum, daca au existat sunt sigur ca nici ea nu este de acord, nici Sylvie si nici eu. Inca odata, daca au existat practici straine de duhul ortodox, cele enumerate de tine, sunt sigur ca nici unul dintre noi nu este de acord cu ele. Este exagerat sa o consideri "fana" a parintelui. De ce trebuie sa fii ironic? Mi se pare ca tu ai o inversunare contra parintelui aproape personala. Sebastiana considera ca este nedrept sa il judecati atata vreme cat, nu numai ca a fost deja "judecat", dar deja se caieste. Din perspectiva crestina ce faceti voi este "judecata aproapelui". Deci l-a aparat ca om care, indiferent daca a gresit, are nevoie de dragostea noastra crestineasca. Asa cum se cuvine sa o avem toti unii fata de altii. Desi te consideri "in dreptate", eu nu vad la tine nici dragoste crestineasca, nici intelegere. Nu stiu ce inseamna la tine a fi crestin, dar personal te vad inca departe, dupa felul cum o tot ironizezi. Crestin este cel care incearca din toata inima sa-i urmeze lui Hristos, nu doar care merge la biserica duminica, desi e mult si aceasta in ziua de azi. Eu iti dau ultimul cuvant si am sa ma opresc pe acest topic.
Liviu |
:)Asa este Colors,ai inteles totul,???numai Mirean:angry: si cu inca alte cateva persoane:angry: nu au inteles:(:cool:.:dozingoff:
|
Mirean,:"Cine iarta cu adevarat,/Uita totul ceea ce a iertat/,Cine uita ce a iertat,/Inseamna ca a uitat tot ceea ce a iertat/."Si ne iarta noua greselile noastre,/Precum si noi iertam gresitilor nostri"./Pai,tu cum te rogi si cum rostesti rugaciunea "Tatal Nostru"daca tu nu ierti aproapelui si semenului tau si pe deasupra il mai si judeci aici prin afirmatiile tale rautacioase numindu-l "criminal"?Crezi ca IL minti pe Dumnezeu,si pe noi,de asemenea,cand zici ca ai iertat si ca ai uitat?Eu nu prea cred una ca aceasta,iarta-ma ca iti zic asa.Toata viata noastra gresim,ai zis ca a gresi este omeneste,dar a persista in greseala este......,iti spun eu ce este:inseamna a fi tot om,caci pana la sfarsitul vietii noastre gresim,adica vreau sa spun aici,toata viata noastra gresim,caci oameni suntem cu totii,dar ATENTIE MARE DE TOT:TREBUIE DUPA CE GRESIM, SA NE RIDICAM SI SA NE CAIM SINCER ,SA NE SPOVEDIM SI SA NE IMPARTASIM.Si mai cred si eu la fel ca si Colors,ca deja ai intrecut masura,si mai inseamna,zic eu aceasta, ca ai ceva personal cu Parintele si cu Maicutele si eu mai cred,poate ma insel,sa dea Dumnezeu sa ma insel,cred ca esti direct implicat in caz si in JUDECAREA APROAPELUI,fara pic de mila si altceva,nu mai zic,caci se subintelege din context.Pace Divina!
|
Sorry,am incurcat versurile, mi se mai intampla si mie,om sunt si eu,asa ca rectific acum:"Cine iarta cu adevarat,/Uita totul ce a iertat,/Cine uita ce a iertat,/Inseamna ca a iertat./"
|
Mirean,as fi vrut sa nu mai scriu deloc despre acest caz,dar am o nelamurire.Te inreb:oare crezi ca Dumnezeu VEDE,prin ceea ce a vrut sa faca Parintele pt. acea fata,UN PACAT...:dozingoff:?Tu,daca ai vrea sa salvezi pe cineva si ti-ar muri in brate,ai crede ca ai facut un PACAT?De unde stii tu cum vede Dumnezeu aceste lucruri...:dozingoff:?Noi vedem din prisma noastra...:cool:.iar EL o vede dintr-a LUI...:).
|
Citat:
Vrei dragoste crestineasca dupa ce, in loc sa raspunda la intrebarile topicului, au inceput sa ma atace pe mine, cu referiri la sotia mea? Nu prietene, nu sunt atat de iubitor incat sa iert prostia agresiva, ignoranta si pe voi, cei care sapati "in taina" la temelia Bisericii. Ironia este corolarul inteligentei, nu este vina mea ca Dumnezeu mi-a dat inteligenta si posibilitatea sa o folosesc. O folosesc in locul atacurilor la adresa familiei! (intelegi la ce ma refer, maica Sebastiana? Repet: Citeste postarile anterioare, frate Liviu, si incearca sa fii corect!!! Judeca-te pe tine in raport cu distanta fata de crestinismul ortodox. Sau poate sunt mai aproape de "cale" cei care nu respecta ierarhia si invatatura Bisericii, cum sunt cele doua (SS) pe care le aperi. Va e chiar atat de greu sa recunoasteti ca ati gresit??? Sau aveti scuza aia penibila a celor mandri ca asa ati crezut de la inceput dar nu v-ati facut bine intelesi? |
Citat:
In loc de poezioare infantile si de atacuri la persoana, esti in spateâsa raspunzi la intrebari? Evident:NU. Ai scris Dumnezeu= Sfanta Treime Parintele Maicile crestinii milostivi eu - ce este asta o noua Dogmatica, o mare invatatura de credinta? Cred ca ai mari probleme Sebastiana...? Si sunt sigut ca nu esti ortodoxa "curata". Desi negi, cred ca esti in "Oastea Domnului" sau la "Visarionisti". Ai comportamentul tipic al acestor "secte" care "sapa" in Trupul Bisericii. Raspunzi la intrebari, preacucernico? |
Sylvie, ai intrebat Tu,daca ai vrea sa salvezi pe cineva si ti-ar muri in brate,ai crede ca ai facut un PACAT?
Asta au incercat sa faca medicii de pe salvare, dar era prea tarziu! Parintele a luat un bolnav psihic, stabilizat prin medicamente, caruia i-a cerut sa renunte la tratament pentru ca este demonizata si o poate ajuta el. Faci scoala sanitara...stii cat de influentabili sunt bolnavii psihic? Dupa ce a renuntat la tratament a inceput sa se manifeste specific bolii. Ce vrei mai mult? Cu cea gresit Consistoriul? Cu cea gresit Justitia? Cu ce gresesc eu care consider ca a facut o crima? Cat despre cele ale lui Dumnezeu...El le stie. Eu fac referire la cele omenesti, lumesti, vazute, evidente, materiale, palpabile... |
???Cine este mandru,vede pe toata lumea mandra,iar cine este smerit vede pe toata lumea smerita,cine este iubit de DUMNEZEU,iubeste pe toata lumea.Fiecare judeca pe aproapele din prisma lui,din punctul lui de vedere ingust(falsii crestini,pseudocrestini)sau nelimitat(crestini dar si necrestini,ma refer aici la altii,de alte religii si culte,care gandesc sanatos, dar cu care nu discut eu pe si despre teme religioase,decat ii tolerez ca oameni normali,creati de Dumnezeu si pt.gandiri normale si sanatoase).Nu judeca pe oameni caci Dumnezeu isi are salas si loc in inima,sufletul,cugetul,mintea,gandurile fiecaruia dintre noi toti,crestini sau necrestini,pagani sau atei.
"Asculta,poporul Meu:DOMNUL DUMNEZEUL nostru este singurul DUMNEZEU. Sa iubesti pe DOMNUL DUMNEZEUL tau,din toata inima ta,din tot sufletul tau,si din toata puterea ta", 1-a porunca DIVINA,"si PE APROAPELE TAU CA PE TINE INSUTI",a-2-a doua porunca a LUI DUMNEZEU FIUL si MANTUITORUL nostru IISUS HRISTOS,in aceasta se cuprind toate legile si proorocirile.(LEGEA DIVINA A IUBIRII DE DUMNEZEU SI DE APROAPELE-SEMENUL NOSTRU-):) "Cuvintele acestea,pe care ti le spun EU astazi,sa le ai in inima ta si in sufletul tau. Sa le intiparesti in fiii tai si sa vorbesti de ele cand sezi in casa ta,cand mergi pe cale,cand te culci si cand te scoli"(DEUTERONOM 6sase,4-7). |
Mirean,oare cadrele medicale chiar asa au facut...;):cool:?
Eu nu sunt judecatorul nimanui.Eu cunosc UN SINGUR JUDECATOR,DREPT,MILOSTIV SI NEMITARNIC...:). |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:37:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.