Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

osutafaraunu 09.07.2012 21:04:30

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 457694)
Fals !
Multi oameni , care au fost increstinati - au luat calea pustiului devenind anahoreti (monahi retrasi in singuratate). Exemple : cititi Patericul egiptean , Patericul sinait.
Chiar si in Vechiul Testament au fost pustinici (exp : Sfantul prooroc Ilie)

Dacă au luat această cale, nu înseamnă că au urmat un comandament biblic și nici măcar că au urmat un model biblic. Nu mai veniți cu exemplul lui Ilie căci n-a fost călugăr izolat în mănăstire. El și-a îndeplinit misiunea profetică printre oameni și chiar a locuit în casele oamenilor; lucru care prin definiție un călugăr nu-l face.

osutafaraunu 09.07.2012 21:05:29

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 457707)
In Biserica Catolica acest titlu il poarta cei care si-au dedicat total viata Lui Dumnezeu in saracie, ascultare, castitate. Nu are nimic de-a face cu comunitatea religioasa inchisa, izolata. Asa ca va rog sa nu mai folositi eronat termenii. Primii calugari din Noul Testament au fost apostolii.

Și fără a fi călugăr îți poți dedica total viața lui Dumnezeu în sărăcie, ascultare și castitate. Iar primii apostoli au fost departe de a fi niște călugări. Coincidența face ca chiar despre apostolul Petru (un primus inter pares în viziune catolică), să știm sigur că era căsătorit.:58:

osutafaraunu 09.07.2012 21:06:09

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 457708)
da, dar ai spus-o ca pe un repros.

Am folosit cumva vreun smileys, ori prezența mea pe forum îți provoacă insomnii?

stefan florin 09.07.2012 21:21:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457714)
Am folosit cumva vreun smileys, ori prezența mea pe forum îți provoacă insomnii?

te supraestimezi amice! Chiar crezi ca un ortodox nu poate sa vada o ironie chiar daca e subtila?
PS:cand vii cu versetul biblic nou testamentar in care vreun apostol sau Hristos ne indeamna la vre-o zeciuiala data Bisericii asa cum faceti voi "urmasii apostolilor"

nutucutu 09.07.2012 21:32:05

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457713)
Și fără a fi călugăr îți poți dedica total viața lui Dumnezeu în sărăcie, ascultare și castitate. Iar primii apostoli au fost departe de a fi niște călugări. Coincidența face ca chiar despre apostolul Petru (un primus inter pares în viziune catolică), să știm sigur că era căsătorit.:58:

Asa e. Doar ca adventistii aduc in prim plan o noua gaselnita, neavind pe nimeni care sa-l fi urmat pe Domnul in saracie, ascultare (de cine???), castitate (s-o fi intimplat sa ramana vreunul necasatorit, dar asta e cu totul altceva)! Sa spuna ca aceasta forma de dedicare totala a vietii Lui Dumnezeu e nebiblica. Cu toate ca sfintul Ioan Botezatorul si TOTI apostolii au facut acest lucru. Inclusiv apostolul Petru care a marturisit ca a lasat toate pentru Dumneazeu.

Si iata inca un motiv pentru care pleaca oamenii din Bisericile traditionale: pentru ca refuza crucea. Mai tarziu, vazind ce cruce grea duc unii oameni, unii se intorc la credinta.Altii incep sa-si gasesca justificari mincinoase cum ar fi asta, ca ar fi nebiblica calugaria.

osutafaraunu 09.07.2012 21:40:54

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 457722)
Asa e.

În sfârșit!:18:

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 457722)
Inclusiv apostolul Petru care a marturisit ca a lasat toate pentru Dumneazeu.

Deci a divorțat de soția lui?

nutucutu 09.07.2012 21:55:33

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457725)
În sfârșit!:18:

Deci a divorțat de soția lui?

Nu; a lasat toate pentru Dumnezeu, exact asa cum a spus.

Adrianna 09.07.2012 23:52:19

Ma bag si eu ca musca in lapte. Ce va face sa credeti ca sotia nu il urma? Nu stiu de ce traiam cu impresia asta.

iustin10 09.07.2012 23:57:52

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 457760)
Ma bag si eu ca musca in lapte. Ce va face sa credeti ca sotia nu il urma? Nu stiu de ce traiam cu impresia asta.

Dar poate ca l-a si urmat .Cert e ca el a avut initiativa sa plece de acasa,si poate ei nu i-a convenit pe moment,caci nu stia unde pleaca. Dar mai tarziu,poate l-a urmat si ea

nutucutu 10.07.2012 07:43:21

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 457763)
Dar poate ca l-a si urmat .Cert e ca el a avut initiativa sa plece de acasa,si poate ei nu i-a convenit pe moment,caci nu stia unde pleaca. Dar mai tarziu,poate l-a urmat si ea

Asa este. Insa eu cred ca daca apostolul Petru a spus cu cuvintele lui ca a lasat toate pentru Hristos, atunci a lasat toate, inclusiv viata de familie; nu cred ca umblat cu jumatati de masura.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:13:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.