Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   CAZUL TANACU (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=26)

Mirean 12.05.2007 14:12:03

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
???Cine este mandru,vede pe toata lumea mandra,iar cine este smerit vede pe toata lumea smerita,cine este iubit de DUMNEZEU,iubeste pe toata lumea.Fiecare judeca pe aproapele din prisma lui,din punctul lui de vedere ingust(falsii crestini,pseudocrestini)sau nelimitat(crestini dar si necrestini,ma refer aici la altii,de alte religii si culte,care gandesc sanatos, dar cu care nu discut eu pe si despre teme religioase,decat ii tolerez ca oameni normali,creati de Dumnezeu si pt.gandiri normale si sanatoase).Nu judeca pe oameni caci Dumnezeu isi are salas si loc in inima,sufletul,cugetul,mintea,gandurile fiecaruia dintre noi toti,crestini sau necrestini,pagani sau atei.
"Asculta,poporul Meu:DOMNUL DUMNEZEUL nostru este singurul DUMNEZEU.
Sa iubesti pe DOMNUL DUMNEZEUL tau,din toata inima ta,din tot sufletul tau,si din toata puterea ta", 1-a porunca DIVINA,"si PE APROAPELE TAU CA PE TINE INSUTI",a-2-a doua porunca a LUI DUMNEZEU FIUL si MANTUITORUL nostru IISUS HRISTOS,in aceasta se cuprind toate legile si proorocirile.(LEGEA DIVINA A IUBIRII DE DUMNEZEU SI DE APROAPELE-SEMENUL NOSTRU-):)
"Cuvintele acestea,pe care ti le spun EU astazi,sa le ai in inima ta si in sufletul tau.
Sa le intiparesti in fiii tai si sa vorbesti de ele cand sezi in casa ta,cand mergi pe cale,cand te culci si cand te scoli"(DEUTERONOM 6sase,4-7).

Are sens asta cu mandria, mai ales ca, in urma cu cateva postari, ma acuzai de mandrie.
In afara de copy/paste nu stii? Poate sa raspunzi la intrebari...

Sebastiana 12.05.2007 14:25:25

:)Mirean,tu iti sustii in continuare teoria ta,aceea cu"castravetele" :D ,ca altceva nu mai stii....:p

Sebastiana 12.05.2007 14:28:45

???Mirean,si eu cunosc UN SINGUR DOCTOR,VINDECATOR AL SUFLETELOR SI AL TRUPURILOR NOASTRE,CARE LUCREAZA PRIN CREDINCIOSII LUI.....:)

Colors 12.05.2007 14:46:21

Sebastiana si Sylvie, va rog sa ne oprim aici, nu va lasati mai departe provocate. Ce a fost de zis, s-a zis. Fiecare va da seama de faptele si cuvintele sale. Mirean iti doresc sanatate si numai bine. Sunt putin convins ca te doare de Biserica lovind cu atata rautate in ceilalti semeni, si noi facem parte din aceasta Biserica.

Tu continua ce ai apucat. Dumnezeu ne vede pe toti.

Liviu

Sebastiana 12.05.2007 14:55:47

:)Asa este,Colors,si eu am obosit sa ma lupt cu morile de vant si de apa,si sa tot incerc sa il conving,dar,din pacate,fara nici un succes:( ,Dumnezeu cu mila LUI:),il va convinge,numai EL.Si tot aici,in ac.ultim mesaj,de adio de la ac.Topic,ii transmit ca oamenii inteligenti au simtul umorului,ci nu pe al ironiei sarcastice,fine sau dure,asa cum cred unii care se inseala,din pacate....:cool: :(
Doamne ajuta!:)

odin 12.05.2007 16:45:03

Este o greseala sa iti lasi `fratii` in ratacire... Daca stii ca nu au dreptate, Colors, de ce nu le zici? De ce postarile tale nu au legatura cu subiectul ci taca niste persoane? De ce le dai impresia ca le aprobi lovind in mine sau Mirean? Minciuna sau faptul ca iei parte la o minciuna este pacat...

Chiar atat de pervers sa fii? Chiar atat de lipsit de demnitate? Raspunde te rog, tu le aprobi in tot ceea ce au zis pana acum? Sa inteleg ca esti de acord cu ele? Ai aceiasi parere? Sa inteleg ca da...

Mirean 12.05.2007 18:37:47

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Mirean,oare cadrele medicale chiar asa au facut...;):cool:?
Eu nu sunt judecatorul nimanui.Eu cunosc UN SINGUR JUDECATOR,DREPT,MILOSTIV SI NEMITARNIC...:).

Eu ma bazez pe rechizitoriul procesului, tu?

Mirean 12.05.2007 18:41:05

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
:)Mirean,tu iti sustii in continuare teoria ta,aceea cu"castravetele" :D ,ca altceva nu mai stii....:p

Ma confunzi, teoria ii apartine prietenului tau, Antiecumenism. In afara de jigniri mai stii altceva? Ce fel de "maica" esti tu? ma asteptam sa raspunzi la intrebariel despre Tanacu, dar nu are cine...

irina77 12.05.2007 18:56:34

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

În prealabil postat de irina77
Hai sa clarificam matematic...
1.in cadrul Tainei Sfantului Maslu, ca si in cadrul Molitvelor Sfantului Vasile exista rugaciuni care au demonstrat reala putere asupra duhurilor necurate, si aceste slujbe sunt si au fost folosite de marii duhovnici chiar cu acest scop- de exorcizare-. Da?
2.Cazul Tanacu. Si alte cazuri speciale- impun anumite conditii care nu sunt mentionate explicit in randuiala tiparita a slujbei. Conditii de bun simt dictate de situatia particulara foarte dificila si care nu presupun nici intentii criminale, nici necunoasterea randuielilor canonice. Da?
3.De ce parintele Corogeanu nu a fost aparat de Biserica noastra? Pentru ca nu a existat baza canonica, ziceti voi. Dar atatea exemple de exorcizari reusite, in conditii mult mai aspre?

1. Ce vrei tu sa faci? Sa inventezi slujbe si practici liturgie? (citeste postarile lui Odin de la topicul Maslu)

2. Care conditii particulare? Atata timp cat femeia isi lua medicamentele era OK. Asta au declarat si maicutele in proces. Corogeanu i-a zis sa renunte la medicamente ca o face el bine...

3. Biserica nu i-a luat apararea pentru ca, fiind un caz medical, a considerat ca Corogeanu a facut o greseala.

1.Reciteste punctul 1. pe care l-am scris. Cu totul altul e intelesul decat ce insinuezi (asta lasand deoparte tonul agresiv-intimidant, dupa cum spuneam si mai demult, pe care il folosesti).

2.Nu e asa. Fata a murit pe salvare din cauza unei supradoze administrata de un medic incompetent.

3.Nici asta nu e complet adevarat: ar insemna ca niciun preot sa nu mai faca maslu bolnavilor, pentru ca ... "sunt cazuri medicale". Dealtfel, tot ce s-a putut spune s-a spus deja, clar si admirabil, de catre parintele Savatie si parintele Calciu. Cine nu-i crede pe ei cu siguranta n-o sa ma creada pe mine...

Mirean 12.05.2007 19:30:16

Irina77, la primul punct ai dreptate! Am inteles eu gresit, scuze!
Cauza mortii Irinei este alta, iar eu am postat aici rezultatul examinarii necroleptice (autopsia) care dovedeste ca a murit sin cauza tratmentelor pr. Corogeanu! Aparatorii lui Corogeanu au incercat sa arunce vina pe medici pentru moarte femeii, iar pentru a dovedi nevinovatia acestora (a personalului de pe salvare) a fost efectuata chiar si o deshumare, care a dovedit ca medicii sunt nevinovati.
Biserica nu l-a aparat pentru ca nu a respectat prevederile canonice.
Cum ti-am mai spus, citeste TOATE postarile anterioare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:19:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.