Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

iuliu46 30.12.2011 20:46:05

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419057)
Pe lângă ce ți-a spus Grasu77, îți mai amintesc două lucruri:
- era doar o dorință a apostolului Pavel nu o realitate împlinită
- apostolul nici măcar nu era mort când declara acele cuvinte, era în viață

Posibil să fim și turci, dar acesta nu este un motiv ca să înjuri.

Era o dorinta ? Ce inseamna asta ? Ca batea campii ? Insemna ca el chiar crede ca poate fi langa Hristos fara sa aiba un trup,dupa cum crede ca a putut fi rapit in cer ( in trup sau nu )
Care e injuratura ? Naiba ? :106:

grasu77 30.12.2011 20:47:38

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419056)
Ce tot bati campii cu venirea lui Hristos ? E clar ce spune Pavel acolo.

Va incurca rau fagaduintele Mantuitorului. Dar, Sfantul Apostol Pavel spune, in 1 Tesaloniceni cap 4, ca "vom fi totdeuna cu Domnul", atunci cand va veni El sa ne ia. Chiar Sfantul Apostol Pavel ne impartaseste aceasta nadejde. Dvs. ati luat o propozitie scoasa total din contextul invataturilor pauline, si-l expediati pe Sfantul Apostol, fara trup (sub forma de fantoma) direct la Domnul (fara sa mai asteptati venirea Lui).

Haideti sa limpezim problema luind exemplu unui alt Sfant Apostol, in dreptul caruia lucrurile sunt si mai clare: Sfantul Apostol Petru. Intrebare simpla: este Sfantul Apostol Petru cu Domnul? Astept un raspuns simplu.

iuliu46 30.12.2011 20:55:11

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419064)

Haideti sa limpezim problema luind exemplu unui alt Sfant Apostol, in dreptul caruia lucrurile sunt si mai clare: Sfantul Apostol Petru. Intrebare simpla: este Sfantul Apostol Petru cu Domnul? Astept un raspuns simplu.

Cu siguranta ca toti cei pe care Domnul ii considera drepti sant alaturi de el.Si da noi credem ca si Sf. Petru este alaturi de El.

iuliu46 30.12.2011 20:59:57

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419064)
Va incurca rau fagaduintele Mantuitorului. Dar, Sfantul Apostol Pavel spune, in 1 Tesaloniceni cap 4, ca "vom fi totdeuna cu Domnul", atunci cand va veni El sa ne ia. Chiar Sfantul Apostol Pavel ne impartaseste aceasta nadejde. Dvs. ati luat o propozitie scoasa total din contextul invataturilor pauline, si-l expediati pe Sfantul Apostol, fara trup (sub forma de fantoma) direct la Domnul (fara sa mai asteptati venirea Lui).

Tu te faci ca nu intelegi si tot bagi chestia asta cu " fantoma " .Desi stii exact cum sta treaba faci pe prostul. Daca Pavel scrie ca ar prefera sa paraseasca trupul ca sa fie cu Hristos dar ca mai are treaba aici ce tot faci teoria chibritului ?Daca scrie negru pe alb acolo un lucru ce tot ma bati la cap ?

iuliu46 30.12.2011 21:04:15

Uite mai scriu inca o data dar accentuez altceva :

Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege.
Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;
Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup.

Adica cum " A vietui in trup " ? Deci Pavel crede ca poti vietui in afara trupului ? Adica crede in "fantome" ?

grasu77 30.12.2011 21:08:20

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419065)
Cu siguranta ca toti cei pe care Domnul ii considera drepti sant alaturi de el.Si da noi credem ca si Sf. Petru este alaturi de El.

Domnul Iisus Hristos face o fagaduinta ucenicilor (printre care era si Petru): "Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, pentru ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi" (Ioan 14:3).

Spuneti ca Sf. Petru este alaturi de Domnul. Cand S-a intors Domnul sa il ia cu El (asa cum i-a fagaduit)? Sau, cunoasteti dvs. o modalitate secreta (nedezvaluita nici in Scriptura) prin care Sf. Petru a ajuns la Domnul (fara sa-L mai astepte sa vina)?

osutafaraunu 30.12.2011 21:09:41

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419062)
Era o dorinta ? Ce inseamna asta ? Ca batea campii ?

Tu când ai anumite dorințe [bune] bați câmpii? Își exprima și el dorința cea mai scumpă: de a fi cu Iisus, însă nu spune că "sufletul" lui s-ar desprinde de trup și ar hălădui aiurea prin tării fără știrea trupului său.
Și totuși nu uita al doilea aspect: Pavel era în viață, nu era mort!

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419062)
Care e injuratura ? Naiba ? :106:

Da.

grasu77 30.12.2011 21:15:08

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419068)
Adica cum " A vietui in trup " ? Deci Pavel crede ca poti vietui in afara trupului ? Adica crede in "fantome" ?

Pavel nu crede in fantome. Dvs. credeti. Pavel nadajduieste sa scape de trupul acesta stricacios si supus putrezirii si sa traiasca intr-un trup nestricacios si nesupus putrezirii. O spune clar in 1 Corinteni 15:51-54 (versete de care fugiti precum ... de tamaie). Iar invataturile lui Pavel nu se contrazic intre ele ci se completeaza.

iuliu46 30.12.2011 21:16:31

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419069)
Domnul Iisus Hristos face o fagaduinta ucenicilor (printre care era si Petru): "Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, pentru ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi" (Ioan 14:3).

Spuneti ca Sf. Petru este alaturi de Domnul. Cand S-a intors Domnul sa il ia cu El (asa cum i-a fagaduit)? Sau, cunoasteti dvs. o modalitate secreta (nedezvaluita nici in Scriptura) prin care Sf. Petru a ajuns la Domnul (fara sa-L mai astepte sa vina)?

Da e aceeasi modalitate prin care si Pavel dorea sa paraseasca trupul si sa fie langa Hristos.

Socotesc, dar, că este drept, câtă vreme sunt în acest cort, să vă țin treji, prin aducerea aminte,
Fiindcă știu că degrabă voi lepăda cortul acesta, precum mi-a arătat Domnul nostru Iisus Hristos.
Dar mă voi sili ca, și după plecarea mea, să vă amintiți necontenit de acestea

iuliu46 30.12.2011 21:20:28

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419071)
Pavel nu crede in fantome. Dvs. credeti. Pavel nadajduieste sa scape de trupul acesta stricacios si supus putrezirii si sa traiasca intr-un trup nestricacios si nesupus putrezirii. O spune clar in 1 Corinteni 15:51-54 (versete de care fugiti precum ... de tamaie). Iar invataturile lui Pavel nu se contrazic intre ele ci se completeaza.

Mai omule tu intelegi ca daca vine Hristos avem toti aceeasi soarta ?
Pavel vorbeste numai despre soarta lui. Ce tot te faci ca nu intelegi.
Uite aici altceva :

Sufletele drepților sunt în mâna lui Dumnezeu și chinul nu se va atinge de ele.
În ochii celor fără de minte, drepții sunt morți cu desăvârșire și ieșirea lor din lume li se pare mare nenorocire.
Și plecarea lor dintre noi, un prăpăd, dar ei sunt în pace.
Chiar dacă, în fața oamenilor, ei au îndurat suferințe, nădejdea lor este plină de nemurire.

Crezi ce vrei tu despre suflet dar nu mai pacali lumea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:34:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.