Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Dogmatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5074)
-   -   Cele OPT EREZII ale "FERICITULUI" AUGUSTIN, ERETICUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17756)

iuliu46 19.04.2015 23:08:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588409)
Asa e cand citesti pe sarite.

NU a incercat nimeni "sa-i bage pe TOTI inauntru", asta e inventia lui Catalin2 Minciunila, vesnica stratagema a celui in eroare jalnica cu "omul de paie", ca sa nu para ca e singurul absurd pe aici si ca vezi Doamne, are de combatut ceva la fel de evident de absurd.

Nu am vorbit despre voi cei care v-ati certat aici. Am citit eu mai demult cum unul le plangea de mila alora de ajung in iad spunand ca nu se poate ca Dumnezeu sa nu-i salveze pe toti. Ca doar nu are asa un suflet rau sa-i arunce in iad.

Da tot pe forum le plangea de mila, nu s-ar fi dus sa incerce sa-i scape de iad. De aia am spus ca si unii si altii sunt la fel.

AlinB 19.04.2015 23:12:22

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 588411)
Nu am vorbit despre voi cei care v-ati certat aici. Am citit eu mai demult cum unul le plangea de mila alora de ajung in iad spunand ca nu se poate ca Dumnezeu sa nu-i salveze pe toti. Ca doar nu are asa un suflet rau sa-i arunce in iad.

Da tot pe forum le plangea de mila, nu s-ar fi dus sa incerce sa-i scape de iad. De aia am spus ca si unii si altii sunt la fel.

Si ce treaba are cu ce se discuta aici?

iuliu46 19.04.2015 23:15:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588416)
Si ce treaba are cu ce se discuta aici?

Pai are ca poate intelegem odata toti ca nu suntem cele mai bune exemple de crestini si nu mai discutam despre soarta altora.

iuliu46 19.04.2015 23:16:57

Ca oricum de miscat nu o sa miscam un deget ca sa-i ajutam.

cristiboss56 19.04.2015 23:17:39

Alinut , ce n-ai inteles ?:)

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 588417)
Pai are ca poate intelegem odata toti ca nu suntem cele mai bune exemple de crestini si nu mai discutam despre soarta altora.

Corecta observatie !

AlinB 19.04.2015 23:18:49

Citat:

Da, dand exempul de altii si de idei care n-au nici o treaba cu topicul asta. Foarte pilduitor, nimic de zis.

Si soarta altora a fost pusa in discutie doar de catalin2, care are certitudine ca NU se matuiesc toti cei care nu sunt ortodocsi. adica sa fie macar botezati ca la carte ca restul nu mai conteaza, rezolva preotul post-mortem.

Restul (cu exceptia unuia care nici n-ar merita mentionat si cristig care inca nu prea stie in ce ape s-a aruncat si parca nici nu are infantuarea lui catalin2 deci e scuzabil) prefera sa-i lase la mila lui Dumnezeu, dar catalin2 nu poate, e mai istetz ca Dumnezeu ca el e cel care stabileste regulile in Partidul Sfintilor.

cristiboss56 19.04.2015 23:19:41

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 588419)
Ca oricum de miscat nu o sa miscam un deget ca sa-i ajutam.

Din smerenie , din bun simt , nu s-a facut public asa ceva , dar sunt destui practicanti pe acest forum si pe multi ii cunosc personal !
Doamne ajuta !

cristiboss56 19.04.2015 23:21:34

Fericitul Augustin

Tarziu Te-am iubit…
“Târziu de tot Te-am iubit, o, Tu, frumusețe atât de veche, și totuși atât de nouă, târziu de tot Te-am iubit. Și iată că Tu Te aflai înlăuntrul meu, iar eu înafară, și eu acolo, înafară, Te căutam și dădeam năvală peste aceste lucruri frumoase pe care Tu le-ai făcut, eu, cel lipsit de frumusețe. Tu erai cu mine, dar eu nu eram cu Tine; mă țineau departe de Tine acele lucruri care, dacă n-ar fi fost întru Tine, nici n-ar fi existat. M-ai chemat și m-ai strigat și ai pus capăt surzeniei mele. Ai fulgerat și ai strălucit, și ai alungat orbirea mea; ai răspândit mireasmă și eu am inspirat, și acum Te urmez cu înfocare; am gustat din Tine și acum sunt înfometat și însetat după Tine; m-ai atins doar și m-am și aprins de dor după pacea Ta.”
Fericitul Augustin

iustin10 19.04.2015 23:26:06

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 588423)
Tarziu Te-am iubit…
“Târziu de tot Te-am iubit, o, Tu, frumusețe atât de veche, și totuși atât de nouă, târziu de tot Te-am iubit. Și iată că Tu Te aflai înlăuntrul meu, iar eu înafară, și eu acolo, înafară, Te căutam și dădeam năvală peste aceste lucruri frumoase pe care Tu le-ai făcut, eu, cel lipsit de frumusețe. Tu erai cu mine, dar eu nu eram cu Tine; mă țineau departe de Tine acele lucruri care, dacă n-ar fi fost întru Tine, nici n-ar fi existat. M-ai chemat și m-ai strigat și ai pus capăt surzeniei mele. Ai fulgerat și ai strălucit, și ai alungat orbirea mea; ai răspândit mireasmă și eu am inspirat, și acum Te urmez cu înfocare; am gustat din Tine și acum sunt înfometat și însetat după Tine; m-ai atins doar și m-am și aprins de dor după pacea Ta.”
Fericitul Augustin

Nu e el sfant, ca sfintii nu prea au greseli si reveniri ,si oscilatii ,in perioada lor de exprimare in fata lumii ,dar fericit sigur este .

Igor_Paslusnik 19.04.2015 23:28:41

Citat:

Noi nu discutăm despre soarta altora, ci discutăm despre credința lor.

Dacă soarta lor este Raiul, înseamnă că credința lor este bună.

Dacă credința lor este bună, erezii nu mai există și Hristos putea să nu vină.

Dacă erezii nu există, mântuire nu există, Împărăția Cerurilor, nu există.

Doamne...

Chiar atât de orbi sunteți? Nu vedeți cum se leagă toate?

Nu numai că suntem datori să ne apărăm credința, dar tot datorie este să demascăm ereziile, sau să ni le reamintim, împrospătăm.

Și dacă există erezii, care sunt? Și de ce ereticii, nu se mântuiesc?
Sau probabil, sunt mulți care cred că ereticii se mântuiesc. Aceia nu sunt ortodocși, nu sunt creștini...
Despre asta vorbim.

Slavă lui Dumnezeu, că nu sunt toți eretici ecumeniști, ca mulți aici, pe forum...

Doamne, păzește Biserica Ta, de întunericul ereziilor...

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:03:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.