![]() |
Citat:
Dvs. ati mai adaugat un element (ceva nemuritor - specific filozofiei grecesti). Este vorba despre o entitate nemuritoare, vesnic constienta, cu simturi si parti trupesti. De unde ati scos-o dvs. stiti cel mai bine. Probabil din amagirea diavolului: "Hotarat ca nu veti muri"(Facerea 3:4). Si-mi cereti mie sa va arat unde scrie ca acea inventie a dvs. moare. |
[quote=liviu-sergiu;120943]
Citat:
Eu nu cred asa ceva. Cred ca Dumnezeu, in dragostea Lui, va oferi o viata vesnica deosebita celor care-L cauta."Lucruri pe ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc."(1 Corinteni 2:9). Cat priveste pe cei osanditi, cred ca este suficient numai sa le arati ce au ratat pentru placeri de o clipa, si chinul lor va fi imens. Dvs. nu trebuie sa credeti la fel ca mine. Am sa incerc sa arat cum am inteles versetele pe care le-ati postat (cele din Marcu). "Viermele", in Sfanta Scriptura este ceva asociat cu moartea. "Cand strig gropii:"Tu esti tatal meu!" si viermilor "voi sunteti mama mea si sora mea" (Iov 17:14). "Cum sorb seceta si caldura apele zapezii, asa inghite locuinta mortilor pe cei ce pacatuiesc. Pantecele mamei il uita, viermii se ospateaza cu el, nimeni nu-si mai aduce aminte de el!" (Iov 24:19,20) "Stralucirea ta s-a pogorat si ea in locuinta mortilor, cu sunetul alautelor tale; asternut de viermi vei avea si viermii te vor acoperi" (Isaia 14:11). Sfanta Scriptura ne prezinta doua morti. Moartea intaia, care este o consecinta a pacatului (traim intr-o lume a pacatului in care totul se degradeaza si tot ce e viata piere) si din care exista inviere (deci nu are un caracter vesnic). Si, moartea a doua, care este pedeapsa pacatului si din care nu mai este intoarcere. Unde se spune ca "virmele nu va pieri" este vorba de moartea a doua, care este pentru totdeauna si din care nu mai este intoarcere. Doar nu va imaginati o scena in care viermii vor manca o vesnicie dintr-un om. "Focul vesnic" (sau focul care nu se stinge), este un alt simbol al mortii a doua. Este expresia nimicirii pentru totdeauna. Apostolul Iuda (a nu se confunda cu Iuda iscarioteanul) ne da o explicatie destul de clara, despre ceea ce inseamna focul vesnic. "Tot asa, [COLOR=blue]Sodoma si Gomora[/COLOR] si cetatile dimprejurul lor, care se dadusera ca si ele la curvie si au poftit dupa trupul altuia, [COLOR=blue]ne stau inainte ca o pilda, suferind pedeapsa unui foc vesnic."([/COLOR]Iuda vers.7) Cred ca este limpede intelesul pildei. Sodoma si Gomora au suferit pedeapsa unui foc vesnic. Asta nu insemna ca acel foc inca mai arde (s-a stins de mult). Dar consecintele acelui foc sunt vesnice. Sodoma si Gomora au ars pentru totdeauna si nu vor mai fi ridicate niciodata (puteti avea incredere in Cuvantul lui Dumnezeu). Tot asa si cu cei care vor arde intr-un "foc care nu se stinge". Vor fi nimiciti complet si pentru totdeauna. |
[quote=vasinec;120978]
Citat:
|
Citat:
Ceea ce s-a intamplat pe vremea lui Noe, se va repeta (sau, chiar se repeta). "Cum s-a intamplat in zilele lui Noe, aidoma se va intampla si la venirea Fiului Omului" (Matei 24:37). Lucru care se vede. Cei care vor crede din toata inima in jertfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos (barca noastra), vor fi mantuiti. Duhul lui Hristos vorbeste tuturor. "Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si va deschide usa, voi intra la el." (Apocalipsa 3:20) |
Nu am inteles nimic din cele spuse de tine mai sus.
|
Citat:
|
Citat:
Raspuns: foarte simplu, cu Moise cel inviat. Sau preferati sa considerati ca Domnul Iisus Hristos vorbea cu mortii decat sa acceptati ca Dumnezeu poate sa invie oricand, pe cine vrea. Este absurd sa crezi, ca pe muntele schimbarii la fata, Domnul Iisus Hristos statea de vorba cu un suflet viu (Ilie, care a fost rapit la cer cand inca era in viata) si cu un mort (Moise, care murise inainte de intrarea in Canaan). Apostolul Iuda ne vorbeste despre lupta, pentru trupul lui Moise, dintre arhanghelul Mihail si diavol. De ce vroia Arhanghelul, trupul lui Moise? Pentru ca o inviere presupune unirea dintre trup si duhul de viata. Moise a fost inviat. In plus, Domnul Iisus Hristos ar fi savarsit un pacat de moarte daca ar fi incercat sa vorbeasca cu duhurile mortilor. Saul a murit pentru acasta.(1 Cronici 10:13) Incercati sa renuntati la doctrina "sufletului nemuritor"(doctrina de origine pagana sau spiritista, inspirata de cel rau) si sa imbratisati doctrina crestina a INVIERII. Dumnezeu, daca vrea sa comunice cu un suflet care a murit, il poate INVIA. |
Citat:
|
Citat:
"Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca sa faca de rusine pe cele intelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii ca se le faca de rusine pe cele tari. Si Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii, si lucrurile dispretuite, ba inca lucrurile care nu sunt ca sa le nimiceasca pe cele care sunt." (1 Corinteni 1:20, 27-28). |
Citat:
"Va avertizez ca d-l Ovidiu va raspunde in acelasi stil: va reposta la nesfirsit acelasi articol lung, doar pentru a umple paginile si a face greu de urmarit discutia." Sa vedem daca am dreptate. Eu m-am apucat sa iau "la explicat", asa cum ma pricep, toate fragmentele postate de d-l Ovidiu. Nu voi rata nici unul. Dar, treba rea este ca nici nu o sa apuc sa raspund la toate fragmentele, ca paginile topicului vor fi iar umplute de aceeasi si aceeasi postare lunga si savanta a d-lui Ovidiu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:16:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.