Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Mantuirea - numai la ortodocsi?! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4689)

Melissa 03.02.2011 17:02:01

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 332434)
Fiecare ortodox se crede mai intelept decat Fer. Augustin care a sustinut Filioque. Fiecare catolic si ortodox se crede mai intelept decat fer. Augustin in privinta predestinarii. Fiecare crestin se vrede mai intelept decat Sf. Grigorie de Nazians care sustinea un fel de apocatastaza. Iar acestia erau sfinti.

Aha...deci e mizilic, e chiar ceva firesc ca tu te crezi mai intelept decat parintele Teofil Paraian care NU era un sfant...Aha...am inteles...Imi cer scuze Cataline ca am facut efortul sa scriu dintr-o carte, un citat de parintele Teofil...cand puteam foarte simplu sa imi fac o cafea..

camy_d 03.02.2011 18:07:13

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 95172)
Parintele Staniloaie a fost intrebat, la finalul unui interviu, daca Raiul este numai pentru ortodocsi sau si pentru catolici. A raspuns ca si catolicii ajung in Rai, dar vor sta un pic mai departe de slava lui Dumnezeu. La care reporterul a continuat sa intrebe acelasi lucru si despre (neo)protestanti. Bineinteles ca Parintele a raspuns in acelasi fel: se vor mantui, insa vor sta mai departe de lumina lui Dumnezeu decat catolicii.

Dupa cum spunea si alt parinte ortodox serios, s-ar putea sa avem surprize la usa Raiului...

Deci, nu va pripiti sa ingustati prea mult calea, ca nu stiti judecatile Domnului.

Parerea mea de ortodox convins.

Mi se pare destul de logic. Mai cred și că așa va fi teoretic, dar de ex. un sfânt catolic stă mai aproape de Dumnezeu, decât un ortodox, care a făcut atâtea păcate că abia s-a mântuit. Corectați-mă dacă greșesc!

Dumitru73 03.02.2011 18:11:35

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 332413)
Am scris in titlu ca e vorba de parintele Teofil.Dar de crezi tu ca daca "e cam singurul" cu aceste conceptii, sunt gresite????Sa nu uitam de parintele Arsenie Boca care l-a pictat pe Sf Francisc de Assisi in altar, deci e clar ca l-a recunoscut de Sfant!
Sau crezi ca esti tu mai induhovnicit decat a fost parintele Teofil ca sa faci astfel de clasificatii?

a gresit pr. Teofil cand a crezut ca Dumnezeu este mai bun si mai iertator decat il cred multi ortodocsi?
stiu ca suna bine ca auzi ca numai tu si ai tai sunteti alesi. dar asa gandeste Dumnezeu?
cred ca ap. Pavel ne da o idee despre asta in Romani 2:10-16. daca imi aduc bine aminte, este apostolul ce se citeste in duminica a 2a dupa Rusalii, a Sfintilor Romani.
dar cine se mai uita in Scriptura, daca parintele x a zis ca doar ortodocsii se mantuiesc?
adica cel ce propovaduieste bunatatea lui Dumnezeu, nu a bun.
dar sun buni cei ce ne arata un Dumnezeu dur, nedrept, acelasi cu cel din VT?

Dumitru73 03.02.2011 18:16:24

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 332477)
Mi se pare destul de logic. Mai cred și că așa va fi teoretic, dar de ex. un sfânt catolic stă mai aproape de Dumnezeu, decât un ortodox, care a făcut atâtea păcate că abia s-a mântuit. Corectați-mă dacă greșesc!

ca sa intaresc ce a spus Florin, redau un citat pe care l-am mai scris aici pe forum:
"de 3 lucruri ne vom mira daca ajungem in Rai:
1. de cei pe care ii vom vedea acolo;
2. de cei pe care nu ii vom vedea;
3. ca noi insine am ajuns acolo."
nu mai stiu autorul.

calator prin ploaie 03.02.2011 18:18:18

mantuirea

Ca sa nu isc polemici aiurea reafirm doar ca , personal am convingerea ca se vor mantui oameni din toate neamurile si credintele ! Doamne ajuta!

catalin2 03.02.2011 18:19:28

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 332439)
Aha...deci e mizilic, e chiar ceva firesc ca tu te crezi mai intelept decat parintele Teofil Paraian care NU era un sfant...Aha...am inteles...Imi cer scuze Cataline ca am facut efortul sa scriu dintr-o carte, un citat de parintele Teofil...cand puteam foarte simplu sa imi fac o cafea..

Nu trebuie sa te superi, dar trebuie sa-mi spun si eu parerea. N-ai ce face. :3:
Nu am zis ca ma cred mai intelept decat parintele, ci ca ii cred mai intelepti pe ceilalti sute de sfinti si duhovnici care au spus exact invers. Ma raliez majoritatii. Dar am facut mai mult de atat, in celelalte mesaje am si aratat de ce catolicii nu au sfinti sau minuni.

Melissa 03.02.2011 18:19:43

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 332479)
a gresit pr. Teofil cand a crezut ca Dumnezeu este mai bun si mai iertator decat il cred multi ortodocsi?
stiu ca suna bine ca auzi ca numai tu si ai tai sunteti alesi. dar asa gandeste Dumnezeu?
cred ca ap. Pavel ne da o idee despre asta in Romani 2:10-16. daca imi aduc bine aminte, este apostolul ce se citeste in duminica a 2a dupa Rusalii, a Sfintilor Romani.
dar cine se mai uita in Scriptura, daca parintele x a zis ca doar ortodocsii se mantuiesc?

Nu-mi spune mie, spune-i lui Catalin..:-)

Melissa 03.02.2011 18:22:40

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 332485)
Nu trebuie sa te superi, dar trebuie sa-mi spun si eu parerea. N-ai ce face. :3:
Nu am zis ca ma cred mai intelept decat parintele, ci ca ii cred mai intelepti pe ceilalti sute de sfinti si duhovnici care au spus exact invers. Ma raliez majoritatii. Dar am facut mai mult de atat, in celelalte mesaje am si aratat de ce catolicii nu au sfinti sau minuni.

Nu ma supar, stai linistit,sunt o fire intelegatoare,desi poate nu pare..:3:

catalin2 03.02.2011 18:24:20

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 332479)

Pai cel mai bun se pare ca a fost Origen, care spunea ca la sfarsit toti se mantuiesc, inclusiv demonii. Din pacate nu l-au inteles si nu numai a nu l-au facut sfant ci au si condamnat invatatura asta.
Daca tu ii spui unuia ca pamantul e rotund si ala spune ca e patrat inseamna ca esti rau cu el? Mai ales in cazul mantuirii, cand e ceva capital. Ca asa dupa noi putem sa spunem cum vrem, dar nu prea suntem nici sfinti nici mari teologi.

Dumitru73 03.02.2011 18:25:40

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 332486)
Nu-mi spune mie, spune-i lui Catalin..:-)

lui ma adresam, chiar daca m-am agatat de comentariul tau.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:04:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.