Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

osutafaraunu 28.08.2011 22:14:01

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 394568)
Dar din moarte nu te mai scoli pe acest pamant!

Ba te scoli. La înviere!

Citat:

De ce spune Iisus ca "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov"? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii." (Mat.22:32)

Din același motiv: căci există înviere! Citește un verset mai sus.

Citat:

Ce rost ar avea Dumnezeu sa nu invie niste oameni dedicati lui ce rost ar avea sa il tina pana la judecata pe Avraam in stare de nefiinta sau pe Pavel si pe ceilalti

Motivul îl spune chiar Pavel:

"Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiți," (1 Tes.4,15)

stefan florin 28.08.2011 23:15:33

[quote=osutafaraunu;394572]Ba te scoli. La înviere!

Din același motiv: căci există înviere! Citește un verset mai sus.

Motivul îl spune chiar Pavel:

"Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiți," (1 Tes.4,15)
[/QUO

Prietene osutafaraunu, din nou te ratacesti nestiind scripturile, si tu si prietenul grasu77!
Citeste prietene Biblia si vezi ce spune evanghelistul Luca. Citez:
Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta.
Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, ASTAZI vei fi cu Mine în rai. (Luca 23: 42-43)
Daca omul cand decedeaza se afla intr-un somn fara vise si fara constienta, atunci cum ramane cu acesta afirmatie a lui Iisus? El ii spune talharului ASTAZI si nu maine sau intr-un viitor mai indepartat va fi in rai in stare contienta? Cine stie, poate dupa doctrina adventista, in rai se afla sali de asteptare prevazute cu paturi unde Enoh, Ilie si cu talharul dorm linistiti asteptant sa fie treziti la apocalipsa (doi dintre ei), si talharul tocmai la judecata finala. Super tare! Doamne ajuta!

Adriana3 29.08.2011 07:14:12

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 394477)
Scriptura în mai multe locuri compară moartea cu un somn. Desigur e doar o comparație, o similitudine nu o identitate. [aproximativ] La fel cum în somn nu există activitate conștientă, la fel cum nu există percepția timpului și la fel cum există trezire din această stare; și din moarte există înviere după o perioadă (nesesizată de cel mort) fără activitate cerebrală ori de altă natură.

Probabil te referi la Schimbarea la Față, cei "doi oameni înălțați la cer" fiind Moise și Ilie. Ilie într-adevăr n-a văzut moartea, însă Moise a murit - o spune Scriptura.

Depinde de tipul de somn. Ati auzit de visele lucide? Cele in care persoana care viseaza este perfect constienta ca doarme si ca ceea ce vede este doar un vis? Eu am avut parte de nenumarate astfel de vise care pe de o parte au contribuit la a deveni credincioasa, si pe de alta parte mi-au permis in anumite momente ale vietii sa ma rog in somn si nu detaliez aici motivul pentru care era absolut obligatoriu sa ma rog in acele momente. Si la fel ca si Pavel mi-am pus uneori intrebarea: era vis sau...

In orice caz, ramane faptul ca la Tatal in Imparatie exista multe lacasuri dupa cum a zis Iisus care le-a promis apostolilor ca le va pregati si lor lacas acolo. Ori trupeste stim sigur ca au murit, cel putin pentru unii stim sigur. Deci numai sufletul s-ar fi putut duce in lacasul pregatit, nu? Si apoi nu il vedem pe Miel inconjurat de sfintii martiri in Apocalipsa?

Adriana3 29.08.2011 07:27:44

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 394466)
Mihai,
Dupa parerea ta:
- cine le-a dat Duh Sfant la cei care faceau minuni in numele Domnului fara a-i urma pe apostoli (si impotriva carora carteau apostolii)?
R= pai doar nu lea dat cel rau ca nici el nu are. Deci tot Dumnezeu.

- Duhul Sfant s-a primit deci si inainte de Cincizecime (de acestia + apostolii care zici ca au fost hirotoniti si botezati astfel cu Duh Sfant)?
R= Mi se pare logic. Poate si altii vrednici ca si vechii prooroci.

- in cazul asta cum de Iisus le spune ca il va trimite pe Duhul Sfant (candva in viitor)? Si intr-adevar ii vedem pe ucenici asteptandu-l in rugaciune continua pana la Cincizecime.
R= Iisus in realitate a promis Duhul Sfint in doua ipostazei :unul in forma interioara prin botez si altul in forma intrupata care este singurul Mingaietor si nu "altul". Desi se poate contesta aceasta interpretare in lipsa ei putem considera ca doar mirenii nevrednici trebuie sa astepte deschiderea harului .

- daca dupa putina vreme s-a inchis Harul iar Duhul Sfant s-a mai putut primi doar prin hirotonire (ceea ce esti de acord ca ar fi o discriminare flagranta), cum de atatia crestini au stiut ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu (lucru cu neputiinta la cel lipsit de Duh Sfant), si cum de au existat o gramada de sfinti care nu au fost deloc preoti? Dimpotriva, daca ii luam pe sfinti la rand, doar o minoritate au fost preoti. Cum s-ar fi putut ei sfinti fara Duh Sfant?

R= Cum spuneam credinta in Iisus nu vine dupa botez caci altfel fara credinta botezul nu ar mai fi fost acceptat deci necesitatea botezului(duhul sfint) nu este o conditie pentru credinta chiar daca duhul sfint sporeste credinta.
Gindestete ca soldatul roman si ucenicii si multi altii au crezit in Iisus si fara sa aibe duhul sfint deci conditia prezentei duhului sfint obtinut prin botez este o premisa falsa (ah ca exista o binecuvintare a duhului spre credinta este altceva dar nu toate binecuvintarile presupun botez-poate de aici s-a gresit plusind peste intelesul original)
Deci restul care s-au sfintit si nu au fost preoti au primit duhul sfint exact ca si proorocii din vechime -in baza inaltei lor spiritualitati si a nazuintei deci intr-un mod exceptional -ca exceptie deci de la regula.
Aparent ar fi o discriminare ca nu primesc toti insa toti care nu au primit duhul sfint dupa inchiderea harului sint judecati la fel ca toti mirenii dinaintea venirii lui Iisus.
In definitiv nu sintem judecati dupa detinerea duhului decit partial ci dupa Lege (desavirsirea obtinuta in caracter).

Daca toti mortii invie atunci iesind din casa mortilor vietuind iar in trup omenesc au inca deci timp pina la rapire si pina la incheierea Judecatii sa fie botezati mai cu seama -dupa cunosterea mea- ca harul a fost intre timp redeschis -de vreo 40 de ani.
Insa nu toti vor apuca sa se boteze nici de data asta, chiar daca vor mai avea inca sansa. Pentru ca nu au nazuinta spirituala -care la rindul ei este tot o binecuvintare. Asa e scenariul si cu totii ii sintem supusi. Sa ne gindim ca multi au trait atitea sute de ani pe continente si tari sau zone inca nedescoperite de crestini , nici macar azi absolut toti oamenii nu beneficiaza de propovaduire , inca mai exista zone in care nu este folosit radioul sau televiziunea. oare nasterea lor acolo nu este o discriminare?

Ok. Ce se intimpla dupa Judecata cu cei care vor trai pe pamint? ma refer aci la aspectul judecatii lor. -va mai urma inca o Judecata sau -in lipsa "celui rau", incercarilor si a caderii- urcusul si Imparatia le este automat asigurata nemaifiind posibila vreo Judecata in aceste conditii?
sa zicem ca noi cei care vom trai Judecata si vom supravietui urgiilor ei cel putin am avut parte de ea dar cei care se vor naste dupa Judecata?
Si apoi in legatura cu vremurile fericite promise a veni pe pamint -chiar de catre Iisus- ce rost a avut ca ele sa le fie promise unr oameni care au trait cu mult inainte ca ele sa inceapa? doar ca efect psihologic?

Pana la Cincizecime eu cred ca au fost doar binecuvantari inclusiv la profeti. Botezul cu Duh Sfant a fost abia la Cincizecime si dupa. Fara jertfa Domnului, oamenii nu aveau cum se naste din Duh atata timp cat pacatele inca nu erau platite. Binecuvantari insa puteau avea.

Cat despre vremurile bune promise pe pamant, eu le vad abia dupa Judecata cand Imparatia Cereasca vine pe pamant asa cum spunem in Tatal nostru. Vine o data pentru totdeauna. Pana atunci, ele sunt pentru "mii de ani" doar in Imparatia cereasca.
Eu continui sa inteleg asa lucrurile.

grasu77 29.08.2011 07:34:44

Citat:

Pai deci moartea este o odihna in care visezi : Ioan 11:11-13

Ai o obsesie. Accepti ca moartea este ca un somn, dar obligatoriu trebuie sa fie cu vise. Uite ca nu e cu vise. Moartea este moarte si nimic nu functioneaza in aceasta stare. O spune Scriptura.

Citat:

De ce spune Iisus ca "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov"? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii." (Mat.22:32)
Ce rost ar avea Dumnezeu sa nu invie niste oameni dedicati lui ce rost ar avea sa il tina pana la judecata pe Avraam in stare de nefiinta sau pe Pavel si pe ceilalti dar sa zica: Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii.

Daca citesti versetul anterior, vei avea convingerea ca Domnul Iisus Hristos vorbeste despre inviere: "Cat priveste invierea mortilor..." (Matei 22:31). Cand vor fi inviati oamenii "dedicati lui Dumnezeu" este problema lui Dumnezeu. Cert este un lucru: cei morti au nevoie de inviere pentru a fi cu Dumnezeu.

[/quote]

grasu77 29.08.2011 07:53:07

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 394594)

Prietene osutafaraunu, din nou te ratacesti nestiind scripturile, si tu si prietenul grasu77!
Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, ASTAZI vei fi cu Mine în rai. (Luca 23: 42-43)
Daca omul cand decedeaza se afla intr-un somn fara vise si fara constienta, atunci cum ramane cu acesta afirmatie a lui Iisus? El ii spune talharului ASTAZI si nu maine sau intr-un viitor mai indepartat va fi in rai in stare contienta? Cine stie, poate dupa doctrina adventista, in rai se afla sali de asteptare prevazute cu paturi unde Enoh, Ilie si cu talharul dorm linistiti asteptant sa fie treziti la apocalipsa (doi dintre ei), si talharul tocmai la judecata finala. Super tare! Doamne ajuta!

Si totusi, Domnul Iisus Hristos nu s-a dus in rai "astazi". "Nu ma tinea caci inca nu M-am suit la Tatal Meu", spune Domnul Iisus a treia zi dupa fagaduinta facuta talharului (Ioan 20:17). Cum explicati acest fapt, avand in vedere ca Domnul este Adevarul?Pana dati dvs. o explicatie, va dau doua indicii:

1). Biblia nu a fost scrisa cu semne de punctuatie. Acestea au fost puse ulterior. Versetul dvs. se putea citi si astfel: "Adevarat iti spun tie astazi,(virgula) vei fi cu Mine in rai".
2). Avand in vedere ca in moarte nu ai constienta (nici macar constienta timpului) talharul stie ca a murit si in clipa urmatoare deschide ochii in fata Mantuitorului. Chiar daca ar trece multi ani de la moartea sa si pana la invierea pentru mostenirea vietii vesnice, pentru el (pentru talhar) totul se petrece in aceeasi zi.

Dvs. cum armonizati cele doua versete (Luca 23:43 si Ioan 20:17) in care ne vorbeste Domnul Iisus Hristos?

osutafaraunu 29.08.2011 08:02:57

Citat:

Daca omul cand decedeaza se afla intr-un somn fara vise si fara constienta, atunci cum ramane cu acesta afirmatie a lui Iisus? El ii spune talharului ASTAZI si nu maine sau intr-un viitor mai indepartat va fi in rai in stare contienta?

Prietene Ștefan, dacă nu pui virgula unde trebuie (Adevărat grăiesc ție astăzi, vei fi cu Mine în rai) Îl faci mincinos pe Hristos. Căci:
  • "astăzi" (adică vineri) Hristos încă era pe cruce. Locul supliciului nu prea seamănă a Rai...
  • "mâine" (adică sâmbătă) Hristos era coborât în... mormânt (voi ortodocșii spuneți că în Iad, anyway). Mormântul (cu atât mai puțin Iadul) nu prea seamănă a Rai...
  • "poimâine" (adică duminică) Hristos învie, dar încă nu se suie în Rai (Ioan 20,17)
  • 39 de zile mai târziu, Hristos încă nu se suise să-i pregătească loc în Rai tâlharului pocăit (Ioan 14,2.3).
Păi ce faci nene cu virgula aia? Îl ții pe tâlhar la poarta Raiului atâta amar de zile? De fapt de mii de ani, căci Hristos (conform textului de mai sus) încă nu s-a întors ca să-l și ia în sus!

Citat:

Cine stie, poate dupa doctrina adventista, in rai se afla sali de asteptare prevazute cu paturi unde Enoh, Ilie si cu talharul dorm linistiti asteptant sa fie treziti la apocalipsa

După doctrina adventistă și după Biblie, Enoh și Ilie n-au murit, deci nu dorm:58:

NeInocentiu 29.08.2011 09:04:59

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 394658)
După doctrina adventistă și după Biblie, Enoh și Ilie n-au murit, deci nu dorm:58:

Dar vor veni sa imlineasca profetia din Apocalipsa si apoi vor muri ?

Neaguu 29.08.2011 09:09:15

In primul rand tot nu ai adus versete concrete cu privire ca moartea e un somn fara vise Grasu77! Apoi cu privire la templu lui Dumnezeu care era corpul lui Iisus. Iisus spune ca el va rezidi templu din nou.Adica va reanvia!Chiar aici ne dam seama ca asa cum templu lui Solomon avea rol sa-l primeasca pe Dumnezeu asa si corpul lui Iisus avea rolul sa il primeasca pe Dumnezeu! Cat priveste talharul pe cruce era aiurea sa-i zica: azi! Defapt talharul nu a intrat in imparatia cerurilor ci in sanul lui Avraam adica in pamant! Tot in pamant se gasea si iadul! Asa am inteles eu ortodoxia dar un preot ar putea sa explice mai bine poate. Talharul intra in rai vezi si cazul cu bogatul si Lazar nu se duce la ceruri!

stefan florin 29.08.2011 09:17:30

Citat:

Prietene Ștefan, dacă nu pui virgula unde trebuie (Adevărat grăiesc ție astăzi, vei fi cu Mine în rai) Îl faci mincinos pe Hristos. Căci:
  • "astăzi" (adică vineri) Hristos încă era pe cruce. Locul supliciului nu prea seamănă a Rai...
  • "mâine" (adică sâmbătă) Hristos era coborât în... mormânt (voi ortodocșii spuneți că în Iad, anyway). Mormântul (cu atât mai puțin Iadul) nu prea seamănă a Rai...
  • "poimâine" (adică duminică) Hristos învie, dar încă nu se suie în Rai (Ioan 20,17)
  • 39 de zile mai târziu, Hristos încă nu se suise să-i pregătească loc în Rai tâlharului pocăit (Ioan 14,2.3).
Păi ce faci nene cu virgula aia? Îl ții pe tâlhar la poarta Raiului atâta amar de zile? De fapt de mii de ani, căci Hristos (conform textului de mai sus) încă nu s-a întors ca să-l și ia în sus!

Erau amandoi cu sufletul in rai prietene, chiar daca voi adventistii nu credeti asta

Adriana3 29.08.2011 10:01:37

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 394522)
Pentru ca nu ai citit atenta tot mesajul, mai exact primul punct:
"1. În zilele acelea, înmulțindu-se ucenicii, eleniștii (iudei) murmurau împotriva evreilor, pentru că văduvele lor erau trecute cu vederea la slujirea cea de fiecare zi."
Ce legatura au vaduvele cu impartasania? Numai vaduvele se impartaseau? E vorba de ajutorarea celor din Biserica, de aceea "diacon" inseamna "slujitor" in greaca. Treburile ce tin de preotie erau facute de episcop, la inceput erau episcopi in fiecare localitate. Foarte posibil ca preotii sa fi aparut dupa aceea, cand comunitatile s-au marit si episcopii nu mai puteau sa mearga in mai multe locuri sa faca slujba. In sec. II avem deja mentionati episcopi si preoti de catre Iganite de Antiohia, alaturi de diaconi.

Catalin, eu am citit foarte bine. Tu ai vazut ce scenariu ridicol iese in varianta voastra? Vezi o postare anterioara. Si de ce nu au fost alese vaduvele trecute cu vederea ca sa slujeasca la mese ci dimpotriva, 7 barbati dintre cei mai plini de duh si intelepciune? Si ce face apoi Filip? Serveste la masa sau merge in Samaria ca sa propovaduiasca cuvantul, sa faca minuni sa converteasca oamenii si sa-i boteze? Exact ceea ce ceruse Iisus apostolilor sa faca!

Mihai36 29.08.2011 10:13:43

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 394649)
Pana la Cincizecime eu cred ca au fost doar binecuvantari inclusiv la profeti. Botezul cu Duh Sfant a fost abia la Cincizecime si dupa. Fara jertfa Domnului, oamenii nu aveau cum se naste din Duh atata timp cat pacatele inca nu erau platite. Binecuvantari insa puteau avea.

Cat despre vremurile bune promise pe pamant, eu le vad abia dupa Judecata cand Imparatia Cereasca vine pe pamant asa cum spunem in Tatal nostru. Vine o data pentru totdeauna. Pana atunci, ele sunt pentru "mii de ani" doar in Imparatia cereasca.
Eu continui sa inteleg asa lucrurile.

Despre vremurile fericite promise pe pamint la fel vad si eu lucrurile insa miile de ani se pot referi tocmai la ele iar razboiul respectiv de dupa miile de ani sa fie un cu totul altul fata de cel dinaintea potopului hotarit al urgiei justitiare.

La fel ramin si eu la parerea ca duhul sfint se putea primi si inainte dar doar in mod exceptional mai cu seama ca in baza lui aveau loc minuni din partea celor vrednici -cum ar fi invirtirea odata a sulitei si pieirea instanta a citorva sute de razboinici inamici fapta in urma careia restul s-au predat.
Diferenta era ca botezul cu duh nu era inca teoretizat si teologizat.
daca oata cu deschiderea harului pentru putina vreme a aparut si necesitatea teologizarii lui cu atit mai mult si mai detaliat se va face in vremea cind redeschiderii lui pentru totdeauna in vremurile cind "Dumnezeu va imparati pe tot pamintul si va fi un singur Domn si un singur Nume." (Zaharia 14).

Versetul referitor la tilharul si vamesul de pe cruce poate fi interpretat si in alte moduri astfel incit sa nu combata alte versete prin care se intelege ca la Judecata toti oamenii vor invia. (cu exceptia desigur a celor arhanti care la despartire de trupul fizic nu ajung in locuinta mortilor ci merg direct in rai fara sa mai adoarma -ei "se ridica la cer" si nu "mor"). Chiar daca se ridica la cer cu trupul sau fara el oricum in starea angelica nu au trup fizic. Materialitatea lui este preschimbata astfel incit ramin doar cu trupul spiritual (de lumina). Capacitatea lui de a se preschimba nu este dobindita in momentul despartiri de el ci atunci cind au dobindit a sasea treapta a desavirsirii. Abia atunci este posibila dedublarea, "teleportarea", aparitiile si disparitiile, modificarea formei trupului si a chipului cit si a consistentei fizice-avind harsme ce tin de controlul materiei si a spiritului ncit pot modifica , crea , anula orice este material si spiritual depasind cu mult minunea facerii unei vrabii din praf.

Interpretari posibile ale versetului:
- ori Iisus a folosit o forma de stil (exagerarea) pentru a sublinia o anume idee care trebuiea musai inteleasa. Deci acel om nu a fost propriuzis in rai ci doar curatit si albit ca orice mort.
-ori in mod exceptional -Dumnezeu poate face orice oricind- acel om a fost facut desavirsit in momentul mortii sau in secundele premergatoare astfel incit sa intre imediat in rai.
-ori a mers in rai doar prin trairea unor stari sublime insa doar temporare (cumva in vizita cadou).

O intrebare care se ridica este de unde necesitatea invierii in trupul material atita vreme cit el nu este folosit in Imparatie. Iar pentru cei care sint desfiintati in iazul de foc cu atit mai putin le foloseste la ceva.
Existenta lui fara ca omul sa moara imediat daca nu este protejat special poate avea loc doar intro atmosfera respirabila si la o temperatura corespunzatoare.

Daca prin legarea celui rau si a schimbarii in bine a tuturor celor ramasi in viata pe pamint in urma Judecatii se poate spune ca se implineste rugaciunea "precum in cer asa si pe pamint" inseamna ca Imparatia venita pe pamnt nu va constitui doar in venirea divina pe pamint ci si in trairea de catre toti a unei stari elevate lipsita de incercari, boli si suferinte- atunci a trai pe pamint ar fi cumva echivalent cu a trai in Imparatia cerurilor.

"Nu toti vom muri dar toti vom fi schimbati"-aceasta schimbare se refera la desavirsirea arhanta primita cadou instant sau doar la albirea si lamurirea despre care vorbesc unele versete?

osutafaraunu 29.08.2011 11:10:28

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 394665)
Dar vor veni sa imlineasca profetia din Apocalipsa si apoi vor muri ?

Nu știu la ce profeție din Apocalipsa vă referiți.

osutafaraunu 29.08.2011 11:11:03

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 394667)
Erau amandoi cu sufletul in rai prietene, chiar daca voi adventistii nu credeti asta

Deocamdată, "azi" erau amândoi pe cruce, nu în Rai. "Mîine" (deci după apusul soarelui, câteva minute mai târziu) au fost îngropați. Cam asta spune Biblia, iar noi credem Biblia nu basmele oamenilor.

Neaguu 29.08.2011 11:19:03

Explicatia ta e penibila osuta fara unu deoarece dupa cum spui tu Iisus a stat doar 2 zile mort! A inviat a doua zi!! Nici matematica nu prea sti.
O alta explicatie ar fi pentru aceasta paralela rai si iad aceasta:Sfantul Ioan Damaschin a subliniat ca, desi de vineri seara si pana in zorii zilei de duminica, sfantul trup al lui Iisus a ramas in mormant, in tot acest rastimp el a continuat sa fie unit ipostatic cu sufletul, coborat in locasul mortii, Dumnezeul neputand fi cir*cumscris intr-un anumit spatiu si deci aflandu-Se simultan pretutindeni. Ipostasul Cuvantului asigura deci legatura dintre trup si suflet, chiar daca pentru un timp cele doua elemente componente ale Persoanei lui Hristos se aflau separate.

Cantarea din Liturghia ortodoxa exprima admirabil misterul mai pre*sus de fire: "In mormant cu trupul si in iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, in rai cu talharul si pe scaun ai fost, Hristoase, cu Tatal si cu Duhul Sfant, toate umplandu-le Cela ce esti necuprins".
P.S esti penibil osutafara unu pe bune...A inviat a doua zi!

Neaguu 29.08.2011 11:21:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 394687)
Deocamdată, "azi" erau amândoi pe cruce, nu în Rai. "Mîine" (deci după apusul soarelui, câteva minute mai târziu) au fost îngropați. Cam asta spune Biblia, iar noi credem Biblia nu basmele oamenilor.

Iisus nu a murit sambata deoarece ar fi inviat a 2-a zi! Putea fi ingropat si sambata dar nu aveau voie. Ai uitat?
Atat timp cat o sa am timp te voi urmari baiatule mai ales ca mi-ai demonstrat ca nu esti cinstit! O lauzi pe Adriana dar nu spui ca greseste! Asta ca un exemplu!

NeInocentiu 29.08.2011 11:27:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 394686)
Nu știu la ce profeție din Apocalipsa vă referiți.

Din capitolul 11.

osutafaraunu 29.08.2011 11:37:55

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 394688)
Explicatia ta e penibila osuta fara unu deoarece dupa cum spui tu Iisus a stat doar 2 zile mort! A inviat a doua zi!! Nici matematica nu prea sti.

Cu matematica stau prost, dar cu Scriptura stau ceva mai bine.:65: Iar Scriptura zice că a înviat a treia zi (1 Cor.15,4). A doua zi fiind sâmbătă (câteva momente după ce a murit, evreii socotind ziua începând de la apusul soarelui), a treia zi a fost duminica. Tadaaam!:58:

Citat:

O alta explicatie ar fi pentru aceasta paralela rai si iad aceasta:Sfantul Ioan Damaschin a subliniat ca, desi de vineri seara si pana in zorii zilei de duminica, sfantul trup al lui Iisus a ramas in mormant, in tot acest rastimp el a continuat sa fie unit ipostatic cu sufletul, coborat in locasul mortii, Dumnezeul neputand fi cir*cumscris intr-un anumit spatiu si deci aflandu-Se simultan pretutindeni. Ipostasul Cuvantului asigura deci legatura dintre trup si suflet, chiar daca pentru un timp cele doua elemente componente ale Persoanei lui Hristos se aflau separate.

Cantarea din Liturghia ortodoxa exprima admirabil misterul mai pre*sus de fire: "In mormant cu trupul si in iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, in rai cu talharul si pe scaun ai fost, Hristoase, cu Tatal si cu Duhul Sfant, toate umplandu-le Cela ce esti necuprins".

Explicația asta elucubrantă discut-o mai întâi cu Delia și vezi dacă se împacă cu nedespărțirea celor două naturi ale lui Hristos. Apoi mai vedem...

Citat:

P.S esti penibil osutafara unu pe bune...A inviat a doua zi!

Dacă nu ți se pare penibil, mai socotește o dată pe degete:
- prima zi: vineri (chiar dacă seara)
- a doua zi: sâmbătă (chiar dacă câteva momente mai târziu)
-a treia zi: duminica.
Și acum răspunde-ți: cine e penibil?

osutafaraunu 29.08.2011 11:42:25

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 394689)
Iisus nu a murit sambata deoarece ar fi inviat a 2-a zi! Putea fi ingropat si sambata dar nu aveau voie. Ai uitat?
Atat timp cat o sa am timp te voi urmari baiatule mai ales ca mi-ai demonstrat ca nu esti cinstit! O lauzi pe Adriana dar nu spui ca greseste! Asta ca un exemplu!

Iisus nu a murit sâmbăta, ci vineri seara înainte de a începe sabatul. Așa cum ți-am mai scris.... dar tu erai preocupat cu numărarea degetelor de la mână.
Mulțumesc că mă urmărești. Vânătoare plăcută!:3:

osutafaraunu 29.08.2011 11:44:11

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 394690)
Din capitolul 11.

Unde scrie că cei doi martori din Apoc.11 ar fi Enoh și Ilie?

NeInocentiu 29.08.2011 12:02:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 394697)
Unde scrie că cei doi martori din Apoc.11 ar fi Enoh și Ilie?

Am citit undeva si eram curios daca chiar ei vor fi.

Neaguu 29.08.2011 13:24:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 394695)
Dacă nu ți se pare penibil, mai socotește o dată pe degete:
- prima zi: vineri (chiar dacă seara)
- a doua zi: sâmbătă (chiar dacă câteva momente mai târziu)
-a treia zi: duminica.
Și acum răspunde-ți: cine e penibil?

Domnule deja esti ridicol. Ai spus ca nu putea sa fie in rai deoarece ziua trecuse! Acum spui ca era vineri seara. Pai daca era vineri seara nu era defapt sambata? Tu ai zis ca vineri Iisus nu putea fi in rai deoarece trecuse aceasta zi si era sambata. Hotarasta-te odata!Dar inainte recunoaste ca ai gresit! Repet:- prima zi: vineri (chiar dacă seara). Explicatie penibila chiar din punct de vedere adventist deoarece daca era seara numai era Vineri si era sambata si deci au fost doar doua zile! Iar daca vinerea nu trecuse deoarece nu se facuse seara Iisus putea fi in rai (astazi vei fi cu mine in rai) cu talharul in acea zi! Deci ori cum ai da-o tot e gresit!

stefan florin 29.08.2011 14:30:15

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 394687)

bineinteles ca maine, odata ce erau amandoi vii pe cruce nu aveau cum sa se afle in rai. Dr dupa ce au murit unde s-au dus cu sufletul? Aaaaaa...am uitat cavoi adventistii nu credeti in existenta sufletului!

Mihai36 29.08.2011 14:40:10

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 394701)
Am citit undeva si eram curios daca chiar ei vor fi.

Am citit si eu unele profetii ruse in legatura cu Enoh si Ilie. Unele nu mentioneaza nimic despre omorirea lor ci despre succesul lor mediatic ca recunoastere si lupta spirituala iar altele ii asociaza cu cei doi trimisi sa propovaduiasca. Insa in legatura cu eventuale amanunte ale activitatii lor exista doar revelatii care nu vb despre ambii ca de niste frati nedestpartiti (Enoh si Ilie) ci mai degraba despre fiecare in parte.

Deci avem mai mlte posibilitati de interpretare :
-pot fi cei doi martori omoriti dupa un succes mediatic chiar si numai local
-in caz ca nu sint ei cei doi martori se poate vorbi de 4 persoane diferite
-pot fi 4 persoane dar sa fie tot ei 2 veniti in doua rinduri.

faptul ca cineva ii omoara cu incuvintarea populatiei inseamna ca :
-nimeni nu i-a vazut coborind din cer, nimeni nu banuie ce rang poarta legat de identitatea lor spirituala.
-in momentul mortii nu (mai) au destula autoritate dogmatica in ochii oamenilor carora initial ei le propovaduiesc timp de 3 ani de zile.

Autoritatea unuia dintre ei despre care vorbeam suna cam in felul urmator: " El se va afla in fruntea Bisericii si de acolo cu mare putere se va lupta cu vladicii cei inversunati care se opun adevaratei credinte si la sfirsit ii va invinge."
Vladicii fiind diaconii si preotii de tara. De aici intelegem o lupta ideologica si cel mai probabil o schimbare a unor elemente doctrinare in legatura cu care vladicii nu sint de acord devenind astfel coalizati impotriva conducerii.
-desigur nu este vorba despre faptul ca sinodul ar fi minoritar ci mai degraba vladicii respectivi -pentru ca alte fraze arata ca biserica rusa se va despica in doua de git in jos deci o pare vor urma capul bisericii si adevarata credinta altii nu vor urma conducerea insa in ochii mirenilor din propriile parohii probabil ca inca vor mai avea autoritate ideologica.

Neaguu 29.08.2011 14:51:15

Stefan te-a amagit deja osutafaraunu. Pai daca era pe cruce Vineri si a murit vineri exact in aceea fractiune de secunda dupa ce a murit s-a facut sambata? Eu stiu ca biblia zice altceva. Si ca osutafaraunu si-a luat teapa!Eu stiu ca pamantul s-a intunecat datorita unui fenomen nu datorita faptului ca s-ar fi facut seara. Mare atentie la acest amagitor (eu as pune pariu ca e un baiat de treaba dar amageste fara sa vrea ) mai ales ca suntem la un subiect care vrea sa arate despre acest lucru.

catalin2 29.08.2011 16:09:59

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 394669)
Catalin, eu am citit foarte bine. Tu ai vazut ce scenariu ridicol iese in varianta voastra? Vezi o postare anterioara. Si de ce nu au fost alese vaduvele trecute cu vederea ca sa slujeasca la mese ci dimpotriva, 7 barbati dintre cei mai plini de duh si intelepciune? Si ce face apoi Filip? Serveste la masa sau merge in Samaria ca sa propovaduiasca cuvantul, sa faca minuni sa converteasca oamenii si sa-i boteze? Exact ceea ce ceruse Iisus apostolilor sa faca!

In primul rand pentru ca se alegeau barbati, iar in al doilea rand pentru ca era cam greu daca presupunem ca o vaduva de 60-70 de ani trebuia sa care ajutoarele sau sa serveasca.
In legatura cu Filip acesta a fost fauct episcop de Apostoli dupa aceea. Toti preotii azi mai inainte sunt facuti diaconi.

catalin2 29.08.2011 16:18:22

Citat:

Mincinosi sunt doar cei ce au inventat cultul adventist, sfintii si noi nu suntem hulitori.
Azi vei fi cu mine in Rai, disperati vechii tarani adventisti din SUA ca dogma lor e contrazisa au inventat o virgula. La alte pasaje au inventat altceva, si asa la fiecare din cele cate zeci de pasaje au tot inventat si au gasit si naivi prin Romania sa-i creada.
Nu e nimic eronat aici, azi inseamna atuncic and a murit, adica vineri. Spunem ca a inviat, nu ca a disparut si reaparut.

osutafaraunu 29.08.2011 16:58:43

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 394721)
Domnule deja esti ridicol. Ai spus ca nu putea sa fie in rai deoarece ziua trecuse! Acum spui ca era vineri seara. Pai daca era vineri seara nu era defapt sambata?

Domnule, sunt ridicol doar pentru tine că văd că râzi de unul singur la niște lucruri serioase... Era vineri seara înainte de apusul soarelui când începea sabatul. Mai corect spus sabatul, nu sâmbăta; acum înțelegi? Ultimul eveniment cu reper orar în Evanghelie este strigătul lui Iisus (la ora 15) Mat.27,46. După aceea mai sunt câteva evenimente fără reper orar, după care urmează apusul soarelui (începutul sabatului). Acesta a survenit la latitudinea Ierusalimului și în perioada aceea a nului la ora 18,30. Acum înțelegi? Dacă nu înțelegi, îți mai explic o dată, dar te rog nu mai râde că... te faci de râs.

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 394721)
Iar daca vinerea nu trecuse deoarece nu se facuse seara Iisus putea fi in rai (astazi vei fi cu mine in rai) cu talharul in acea zi! Deci ori cum ai da-o tot e gresit!

Oricum ai da-o tot Îl faci mincinos pe Iisus, căci nu S-a suit în rai ca să coboare înapoi peste câteva ore în mormânt, iar duminică dimineața s-o mintă pe Maria Magdalena că nu S-a suit încă la Tatăl...

osutafaraunu 29.08.2011 16:59:25

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 394748)
bineinteles ca maine, odata ce erau amandoi vii pe cruce nu aveau cum sa se afle in rai. Dr dupa ce au murit unde s-au dus cu sufletul? Aaaaaa...am uitat cavoi adventistii nu credeti in existenta sufletului!

Noi credem în existența sufletului, doar că-l definim așa cum o face Scriptura (suflet viu, ființa vie) nu cum îl definește Platon - care fie vorba între noi, nici măcar nu era creștin. Nici evreu.

Apropos, voi ortodocșii parcă ziceți că cu sufletul S-a dus în Iad să predice. Deci nu în Rai...

osutafaraunu 29.08.2011 17:01:08

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 394786)
Azi vei fi cu mine in Rai, disperati vechii tarani adventisti din SUA ca dogma lor e contrazisa au inventat o virgula.

Prietene, virgula n-au inventat-o adventiștii. La data apariției Bisericii AZȘ virgula era deja inventată. Iar Evanghelia a fost scrisă fără virgule. Deci ghici cine a "inventat"-o în Evanghelie?:3:

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 394786)
Nu e nimic eronat aici, azi inseamna atuncic and a murit, adica vineri. Spunem ca a inviat, nu ca a disparut si reaparut.

Hai că te-ai încurcat rău de tot! Hotărește-te odată: când a înviat Hristos? Vineri ori duminică?

Neaguu 29.08.2011 17:58:01

Domnule adventist rai nu inseamna Imparatia cerurilor! Apoi Iisus si-a dat viata cu vreo doua ore inainte de a se intuneca.
31. De frica sa nu ramana trupurile pe cruce in timpul Sabatului - caci era ziua Pregatirii, si ziua aceea de Sabat era o zi mare - iudeii au rugat pe Pilat sa zdrobeasca fluierele picioarelor celor rastigniti si sa fie luati de pe cruce.
Apoi ti-am mai zis ca gandesti la suprafata deoarece Iisus ii spune Magdalenei ca nu s-a urcat la Tata-l Ceresc dar poate se referea cu nu s-a urcat cu trupul!
Apoi de ce spui ca ma fac de ras cand tu ai lasat sa se inteleaga ca Iisus cand a murit s-a facut sabat (Acum spui:După aceea mai sunt câteva evenimente fără reper orar, după care urmează apusul soarelui .(începutul sabatului).
Dar ce ai spus mai inainte?
"astăzi" (adică vineri) Hristos încă era pe cruce. Locul supliciului nu prea seamănă a Rai... Dar eu daca iti zic ca astazi tu poate te destepti putin inseamna ca mint chiar daca mai sunt 2 ore pana se intuneca? Deci vezi ca faci din infrangere victorie dar tot nu ai explicat ideea aceea ca Iisus a spus ca in 3 zile va reconstrui templu! Adica va reanvia!

osutafaraunu 29.08.2011 19:00:26

Citat:

În prealabil postat de Neaguu (Post 394818)
Domnule adventist rai nu inseamna Imparatia cerurilor!

Dar unde este domnule, dacă nu în Cer? Sper că nu crezi ca iehoviștii că este pe acest pământ, ori ca sataniștii ce cred că este în fundul pământului!

Citat:

Apoi Iisus si-a dat viata cu vreo doua ore inainte de a se intuneca.

Și care e problema?

Citat:

Apoi ti-am mai zis ca gandesti la suprafata deoarece Iisus ii spune Magdalenei ca nu s-a urcat la Tata-l Ceresc dar poate se referea cu nu s-a urcat cu trupul!

Neagule, eu zic s-o lași baltă că începi să emiți aberații... Până acum se urcau la cer doar "sufletele" (adică un fel de fantome), acum se ridică și trupuri? Ici o mână, colo un picior.:40:
Acum pe bune, Hristos a înviat și S-a înălțat la cer cu trup și duh (adică un suflet viu), în mod vizibil și chiar pipăibil (L-a pipăit Toma), nu pe bucățele!

Citat:

Apoi de ce spui ca ma fac de ras cand tu ai lasat sa se inteleaga ca Iisus cand a murit s-a facut sabat (Acum spui:După aceea mai sunt câteva evenimente fără reper orar, după care urmează apusul soarelui .(începutul sabatului).
Dar ce ai spus mai inainte?
"astăzi" (adică vineri) Hristos încă era pe cruce.

Când a rostit cuvântul "astăzi" era încă vineri - mai corect spus "ziua pregătirii" [pentru sabat], după ce a murit s-a făcut și sabat căci apusese soarele (la 18,30). Ce n-ai înțeles?

Citat:

dar tot nu ai explicat ideea aceea ca Iisus a spus ca in 3 zile va reconstrui templu! Adica va reanvia!

Ce e de explicat aici? Trebuie doar să crezi cuvintele Mântuitorului (Matei 12,40 și Luca 24,46) și ale apostolului Pavel (1 Cor.15,4).

stefan florin 29.08.2011 19:37:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 394799)
Noi credem în existența sufletului, doar că-l definim așa cum o face Scriptura (suflet viu, ființa vie) nu cum îl definește Platon - care fie vorba între noi, nici măcar nu era creștin. Nici evreu.

Apropos, voi ortodocșii parcă ziceți că cu sufletul S-a dus în Iad să predice. Deci nu în Rai...

+

Da prietene, intai Iisus s-a dus cu sufletul in Iad, dupa care s-a dus in Rai cu sufletele celor drepti pe care le-a scos de acolo. Doamne ajuta!

ioanna 29.08.2011 19:43:15

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 394835)
Dar unde este domnule, dacă nu în Cer? Sper că nu crezi ca iehoviștii că este pe acest pământ, ori ca sataniștii ce cred că este în fundul pământului!

Domnule adventist, unde in Cer? ce intelegeti prin Cer? Banuiesc ca ati localizat Imparatia Cerurilor de sunteti atat de sigur si-l combateti pe Neaguu, spuneti-ne si noua locatia Raiului si locatia Imparatiei Cerurilor.

laviniu 29.08.2011 19:43:38

Cine poate sti absolut exact cum sta treaba? Eu zic sa ne rugam, sa fim buni si drepti si dopo vom vedea! Numai bine!

catalin2 29.08.2011 19:56:16

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 394800)
Hai că te-ai încurcat rău de tot! Hotărește-te odată: când a înviat Hristos? Vineri ori duminică?

Nu m-am incurcat, nu ai inteles tu. Eu am spus ca a murti vineri (scrie ca la ora 15), deci atunci a fost "azi". Si am zis ca a murit si a inviat, nu a disparut, pentru ca spuneai ceva de sambata si ingropare. Asadar sper ca e clar cand a fost acel "azi".

Nu am ghicit? Miller o fi inventat virgula? Nu prea cred, el era doar un biet taran.

osutafaraunu 29.08.2011 19:57:29

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 394850)
+

Da prietene, intai Iisus s-a dus cu sufletul in Iad, dupa care s-a dus in Rai cu sufletele celor drepti pe care le-a scos de acolo. Doamne ajuta!

Unde ați citit că "a scos" sufletele din Iad și le-a transportat în Rai?

osutafaraunu 29.08.2011 19:59:10

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 394852)
Domnule adventist, unde in Cer? ce intelegeti prin Cer? Banuiesc ca ati localizat Imparatia Cerurilor de sunteti atat de sigur si-l combateti pe Neaguu, spuneti-ne si noua locatia Raiului si locatia Imparatiei Cerurilor.

Interesanta stratagema aceasta: când vă găsiți într-un impas teologic îmi cereți lucruri imposibile, anume să vă spun ceea ce Scriptura nu spune. Ce-ați dori să vă dau locația exactă (Constelația M16. a 3-a planetă de la steaua centrală)? Hai să fim serioși! Un singur lucru e cert (și acest lucru îl treceți cu vederea): nu e nici pe pământ, nici sub pământ, nici în fundul mării.

osutafaraunu 29.08.2011 20:02:26

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 394861)
Nu m-am incurcat, nu ai inteles tu. Eu am spus ca a murti vineri (scrie ca la ora 15), deci atunci a fost "azi". Si am zis ca a murit si a inviat, nu a disparut, pentru ca spuneai ceva de sambata si ingropare. Asadar sper ca e clar cand a fost acel "azi".

Bine că s-a lămurit problema...

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 394861)
Nu am ghicit? Miller o fi inventat virgula? Nu prea cred, el era doar un biet taran.

Nu dragă, virgula a fost inventată cu câteva sute de ani înainte, iar pe vremea evanghelistului Luca nu se folosea virgula,

zzzzzz 29.08.2011 20:06:12

dupa cum zice Troparul Invierii : "În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, în rai cu tâlharul și pe scaun împreună cu Tatăl și cu Duhul ai fost Hristoase, toate umplându-le Cel ce ești necuprins".

Hristos s-a coborit cu sufletul in Iad vineri, iar cu Dumnezeirea Sa a fost in Rai impreuna cu talharul, tot vineri, in aceeasi zi.Dupa cum El zice despre Sine ca S-a pogorit din Cer, dar ca, continua sa fie in Cer (Si nimeni nu s-a pogorit din Cer, decat cel ce S-a suit in Cer, Fiul Omului care este in Cer).Dumnezeu nu poate muri, si nici nu a murit.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:46:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.