![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
"Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiți," (1 Tes.4,15) |
[quote=osutafaraunu;394572]Ba te scoli. La înviere!
Din același motiv: căci există înviere! Citește un verset mai sus. Motivul îl spune chiar Pavel: "Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiți," (1 Tes.4,15) [/QUOPrietene osutafaraunu, din nou te ratacesti nestiind scripturile, si tu si prietenul grasu77! Citeste prietene Biblia si vezi ce spune evanghelistul Luca. Citez: Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta. Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, ASTAZI vei fi cu Mine în rai. (Luca 23: 42-43) Daca omul cand decedeaza se afla intr-un somn fara vise si fara constienta, atunci cum ramane cu acesta afirmatie a lui Iisus? El ii spune talharului ASTAZI si nu maine sau intr-un viitor mai indepartat va fi in rai in stare contienta? Cine stie, poate dupa doctrina adventista, in rai se afla sali de asteptare prevazute cu paturi unde Enoh, Ilie si cu talharul dorm linistiti asteptant sa fie treziti la apocalipsa (doi dintre ei), si talharul tocmai la judecata finala. Super tare! Doamne ajuta! |
Citat:
In orice caz, ramane faptul ca la Tatal in Imparatie exista multe lacasuri dupa cum a zis Iisus care le-a promis apostolilor ca le va pregati si lor lacas acolo. Ori trupeste stim sigur ca au murit, cel putin pentru unii stim sigur. Deci numai sufletul s-ar fi putut duce in lacasul pregatit, nu? Si apoi nu il vedem pe Miel inconjurat de sfintii martiri in Apocalipsa? |
Citat:
Cat despre vremurile bune promise pe pamant, eu le vad abia dupa Judecata cand Imparatia Cereasca vine pe pamant asa cum spunem in Tatal nostru. Vine o data pentru totdeauna. Pana atunci, ele sunt pentru "mii de ani" doar in Imparatia cereasca. Eu continui sa inteleg asa lucrurile. |
Citat:
Citat:
[/quote] |
Citat:
1). Biblia nu a fost scrisa cu semne de punctuatie. Acestea au fost puse ulterior. Versetul dvs. se putea citi si astfel: "Adevarat iti spun tie astazi,(virgula) vei fi cu Mine in rai". 2). Avand in vedere ca in moarte nu ai constienta (nici macar constienta timpului) talharul stie ca a murit si in clipa urmatoare deschide ochii in fata Mantuitorului. Chiar daca ar trece multi ani de la moartea sa si pana la invierea pentru mostenirea vietii vesnice, pentru el (pentru talhar) totul se petrece in aceeasi zi. Dvs. cum armonizati cele doua versete (Luca 23:43 si Ioan 20:17) in care ne vorbeste Domnul Iisus Hristos? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
In primul rand tot nu ai adus versete concrete cu privire ca moartea e un somn fara vise Grasu77! Apoi cu privire la templu lui Dumnezeu care era corpul lui Iisus. Iisus spune ca el va rezidi templu din nou.Adica va reanvia!Chiar aici ne dam seama ca asa cum templu lui Solomon avea rol sa-l primeasca pe Dumnezeu asa si corpul lui Iisus avea rolul sa il primeasca pe Dumnezeu! Cat priveste talharul pe cruce era aiurea sa-i zica: azi! Defapt talharul nu a intrat in imparatia cerurilor ci in sanul lui Avraam adica in pamant! Tot in pamant se gasea si iadul! Asa am inteles eu ortodoxia dar un preot ar putea sa explice mai bine poate. Talharul intra in rai vezi si cazul cu bogatul si Lazar nu se duce la ceruri!
|
Citat:
Erau amandoi cu sufletul in rai prietene, chiar daca voi adventistii nu credeti asta |
Citat:
|
Citat:
La fel ramin si eu la parerea ca duhul sfint se putea primi si inainte dar doar in mod exceptional mai cu seama ca in baza lui aveau loc minuni din partea celor vrednici -cum ar fi invirtirea odata a sulitei si pieirea instanta a citorva sute de razboinici inamici fapta in urma careia restul s-au predat. Diferenta era ca botezul cu duh nu era inca teoretizat si teologizat. daca oata cu deschiderea harului pentru putina vreme a aparut si necesitatea teologizarii lui cu atit mai mult si mai detaliat se va face in vremea cind redeschiderii lui pentru totdeauna in vremurile cind "Dumnezeu va imparati pe tot pamintul si va fi un singur Domn si un singur Nume." (Zaharia 14). Versetul referitor la tilharul si vamesul de pe cruce poate fi interpretat si in alte moduri astfel incit sa nu combata alte versete prin care se intelege ca la Judecata toti oamenii vor invia. (cu exceptia desigur a celor arhanti care la despartire de trupul fizic nu ajung in locuinta mortilor ci merg direct in rai fara sa mai adoarma -ei "se ridica la cer" si nu "mor"). Chiar daca se ridica la cer cu trupul sau fara el oricum in starea angelica nu au trup fizic. Materialitatea lui este preschimbata astfel incit ramin doar cu trupul spiritual (de lumina). Capacitatea lui de a se preschimba nu este dobindita in momentul despartiri de el ci atunci cind au dobindit a sasea treapta a desavirsirii. Abia atunci este posibila dedublarea, "teleportarea", aparitiile si disparitiile, modificarea formei trupului si a chipului cit si a consistentei fizice-avind harsme ce tin de controlul materiei si a spiritului ncit pot modifica , crea , anula orice este material si spiritual depasind cu mult minunea facerii unei vrabii din praf. Interpretari posibile ale versetului: - ori Iisus a folosit o forma de stil (exagerarea) pentru a sublinia o anume idee care trebuiea musai inteleasa. Deci acel om nu a fost propriuzis in rai ci doar curatit si albit ca orice mort. -ori in mod exceptional -Dumnezeu poate face orice oricind- acel om a fost facut desavirsit in momentul mortii sau in secundele premergatoare astfel incit sa intre imediat in rai. -ori a mers in rai doar prin trairea unor stari sublime insa doar temporare (cumva in vizita cadou). O intrebare care se ridica este de unde necesitatea invierii in trupul material atita vreme cit el nu este folosit in Imparatie. Iar pentru cei care sint desfiintati in iazul de foc cu atit mai putin le foloseste la ceva. Existenta lui fara ca omul sa moara imediat daca nu este protejat special poate avea loc doar intro atmosfera respirabila si la o temperatura corespunzatoare. Daca prin legarea celui rau si a schimbarii in bine a tuturor celor ramasi in viata pe pamint in urma Judecatii se poate spune ca se implineste rugaciunea "precum in cer asa si pe pamint" inseamna ca Imparatia venita pe pamnt nu va constitui doar in venirea divina pe pamint ci si in trairea de catre toti a unei stari elevate lipsita de incercari, boli si suferinte- atunci a trai pe pamint ar fi cumva echivalent cu a trai in Imparatia cerurilor. "Nu toti vom muri dar toti vom fi schimbati"-aceasta schimbare se refera la desavirsirea arhanta primita cadou instant sau doar la albirea si lamurirea despre care vorbesc unele versete? |
Citat:
|
Citat:
|
Explicatia ta e penibila osuta fara unu deoarece dupa cum spui tu Iisus a stat doar 2 zile mort! A inviat a doua zi!! Nici matematica nu prea sti.
O alta explicatie ar fi pentru aceasta paralela rai si iad aceasta:Sfantul Ioan Damaschin a subliniat ca, desi de vineri seara si pana in zorii zilei de duminica, sfantul trup al lui Iisus a ramas in mormant, in tot acest rastimp el a continuat sa fie unit ipostatic cu sufletul, coborat in locasul mortii, Dumnezeul neputand fi cir*cumscris intr-un anumit spatiu si deci aflandu-Se simultan pretutindeni. Ipostasul Cuvantului asigura deci legatura dintre trup si suflet, chiar daca pentru un timp cele doua elemente componente ale Persoanei lui Hristos se aflau separate. Cantarea din Liturghia ortodoxa exprima admirabil misterul mai pre*sus de fire: "In mormant cu trupul si in iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, in rai cu talharul si pe scaun ai fost, Hristoase, cu Tatal si cu Duhul Sfant, toate umplandu-le Cela ce esti necuprins". P.S esti penibil osutafara unu pe bune...A inviat a doua zi! |
Citat:
Atat timp cat o sa am timp te voi urmari baiatule mai ales ca mi-ai demonstrat ca nu esti cinstit! O lauzi pe Adriana dar nu spui ca greseste! Asta ca un exemplu! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
- prima zi: vineri (chiar dacă seara) - a doua zi: sâmbătă (chiar dacă câteva momente mai târziu) -a treia zi: duminica. Și acum răspunde-ți: cine e penibil? |
Citat:
Mulțumesc că mă urmărești. Vânătoare plăcută!:3: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
bineinteles ca maine, odata ce erau amandoi vii pe cruce nu aveau cum sa se afle in rai. Dr dupa ce au murit unde s-au dus cu sufletul? Aaaaaa...am uitat cavoi adventistii nu credeti in existenta sufletului! |
Citat:
Deci avem mai mlte posibilitati de interpretare : -pot fi cei doi martori omoriti dupa un succes mediatic chiar si numai local -in caz ca nu sint ei cei doi martori se poate vorbi de 4 persoane diferite -pot fi 4 persoane dar sa fie tot ei 2 veniti in doua rinduri. faptul ca cineva ii omoara cu incuvintarea populatiei inseamna ca : -nimeni nu i-a vazut coborind din cer, nimeni nu banuie ce rang poarta legat de identitatea lor spirituala. -in momentul mortii nu (mai) au destula autoritate dogmatica in ochii oamenilor carora initial ei le propovaduiesc timp de 3 ani de zile. Autoritatea unuia dintre ei despre care vorbeam suna cam in felul urmator: " El se va afla in fruntea Bisericii si de acolo cu mare putere se va lupta cu vladicii cei inversunati care se opun adevaratei credinte si la sfirsit ii va invinge." Vladicii fiind diaconii si preotii de tara. De aici intelegem o lupta ideologica si cel mai probabil o schimbare a unor elemente doctrinare in legatura cu care vladicii nu sint de acord devenind astfel coalizati impotriva conducerii. -desigur nu este vorba despre faptul ca sinodul ar fi minoritar ci mai degraba vladicii respectivi -pentru ca alte fraze arata ca biserica rusa se va despica in doua de git in jos deci o pare vor urma capul bisericii si adevarata credinta altii nu vor urma conducerea insa in ochii mirenilor din propriile parohii probabil ca inca vor mai avea autoritate ideologica. |
Stefan te-a amagit deja osutafaraunu. Pai daca era pe cruce Vineri si a murit vineri exact in aceea fractiune de secunda dupa ce a murit s-a facut sambata? Eu stiu ca biblia zice altceva. Si ca osutafaraunu si-a luat teapa!Eu stiu ca pamantul s-a intunecat datorita unui fenomen nu datorita faptului ca s-ar fi facut seara. Mare atentie la acest amagitor (eu as pune pariu ca e un baiat de treaba dar amageste fara sa vrea ) mai ales ca suntem la un subiect care vrea sa arate despre acest lucru.
|
Citat:
In legatura cu Filip acesta a fost fauct episcop de Apostoli dupa aceea. Toti preotii azi mai inainte sunt facuti diaconi. |
Citat:
Azi vei fi cu mine in Rai, disperati vechii tarani adventisti din SUA ca dogma lor e contrazisa au inventat o virgula. La alte pasaje au inventat altceva, si asa la fiecare din cele cate zeci de pasaje au tot inventat si au gasit si naivi prin Romania sa-i creada. Nu e nimic eronat aici, azi inseamna atuncic and a murit, adica vineri. Spunem ca a inviat, nu ca a disparut si reaparut. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Apropos, voi ortodocșii parcă ziceți că cu sufletul S-a dus în Iad să predice. Deci nu în Rai... |
Citat:
Citat:
|
Domnule adventist rai nu inseamna Imparatia cerurilor! Apoi Iisus si-a dat viata cu vreo doua ore inainte de a se intuneca.
31. De frica sa nu ramana trupurile pe cruce in timpul Sabatului - caci era ziua Pregatirii, si ziua aceea de Sabat era o zi mare - iudeii au rugat pe Pilat sa zdrobeasca fluierele picioarelor celor rastigniti si sa fie luati de pe cruce. Apoi ti-am mai zis ca gandesti la suprafata deoarece Iisus ii spune Magdalenei ca nu s-a urcat la Tata-l Ceresc dar poate se referea cu nu s-a urcat cu trupul! Apoi de ce spui ca ma fac de ras cand tu ai lasat sa se inteleaga ca Iisus cand a murit s-a facut sabat (Acum spui:După aceea mai sunt câteva evenimente fără reper orar, după care urmează apusul soarelui .(începutul sabatului). Dar ce ai spus mai inainte? "astăzi" (adică vineri) Hristos încă era pe cruce. Locul supliciului nu prea seamănă a Rai... Dar eu daca iti zic ca astazi tu poate te destepti putin inseamna ca mint chiar daca mai sunt 2 ore pana se intuneca? Deci vezi ca faci din infrangere victorie dar tot nu ai explicat ideea aceea ca Iisus a spus ca in 3 zile va reconstrui templu! Adica va reanvia! |
Citat:
Citat:
Citat:
Acum pe bune, Hristos a înviat și S-a înălțat la cer cu trup și duh (adică un suflet viu), în mod vizibil și chiar pipăibil (L-a pipăit Toma), nu pe bucățele! Citat:
Citat:
|
Citat:
Da prietene, intai Iisus s-a dus cu sufletul in Iad, dupa care s-a dus in Rai cu sufletele celor drepti pe care le-a scos de acolo. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Cine poate sti absolut exact cum sta treaba? Eu zic sa ne rugam, sa fim buni si drepti si dopo vom vedea! Numai bine!
|
Citat:
Nu am ghicit? Miller o fi inventat virgula? Nu prea cred, el era doar un biet taran. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
dupa cum zice Troparul Invierii : "În mormânt cu trupul, în iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, în rai cu tâlharul și pe scaun împreună cu Tatăl și cu Duhul ai fost Hristoase, toate umplându-le Cel ce ești necuprins".
Hristos s-a coborit cu sufletul in Iad vineri, iar cu Dumnezeirea Sa a fost in Rai impreuna cu talharul, tot vineri, in aceeasi zi.Dupa cum El zice despre Sine ca S-a pogorit din Cer, dar ca, continua sa fie in Cer (Si nimeni nu s-a pogorit din Cer, decat cel ce S-a suit in Cer, Fiul Omului care este in Cer).Dumnezeu nu poate muri, si nici nu a murit. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:46:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.