Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

nutucutu 28.02.2011 20:24:35

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 342751)
Pentru inceput:

http://www.youtube.com/watch?v=vSFy4iW4zV0

E un om simplu, care povesteste ce a trait; in iad si in rai, apoi din nou pe pamant.

Declaratia acestui om va contrazice credinta. Dumneavoastra v-ati declarat adventista- am dedus asta pentru ca ati aparat-o pe Ellen White. Ori adventistii nu prea cred in viata de dupa moartea trupului. Link-ul ne trimite la un om care declara ca a murit, iar dupa moarte sufletul a mers la judecata. Exact ceea ce sustine credinta catolica (si cea ortodoxa). Deci, cu aceasta marturie imi confirmati corectitudinea credintei mele si infirmati corectitudinea credintei dumneavoastra (daca intr-adevar sinteti adventista).

Geony 28.02.2011 21:32:08

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 343044)
Dumneavoastra v-ati declarat adventista- am dedus asta pentru ca ati aparat-o pe Ellen White. .

Doriana este penticostala, inraita inca...gresesc d-na Rain?
Sau poate este reformata, asta o spun ca pe un alt forum are acelasi avatar...

Dar, raman la prima varianta, intrucat este o femeie Ecumenista...simpatizeaza pe toti NP si doar o parte din ortodocsi ....

Doriana 01.03.2011 11:45:56

Citat:

În prealabil postat de ludovic (Post 342833)
Tu glumesti nu? Daca tu consideri ca asta e o marturie crestina.....no comment.

Este o simpla marturie, a unui simplu om fara studii teologice, care povesteste ce a trait. Poti sa o numesti crestina sau nu. Unii o vor crede, altii nu. Si nu, nu-mi contrazice credinta.

Geony, nu prea ai tu habar cine sunt, desi te dai cunoscator iar eu nu m-am ascuns niciodata, asa-i? :) Si simpatizez toti crestinii seriosi si mai ales onesti, btw...
Nu sunt adventista, nucutu, ci penticostala. Nu am aparat-o pe E. White, despre care nu stiu mare lucru, ci am aparat slujba de prooroc[ita] si am respins excesul de zel cu care era judecata doamna White.
Eu ma abtin sa comentez ce zice acel om, deoarece are un atu in fata mea: el a murit si a inviat, eu nu. Cand voi muri voi putea sa spun exact ce a gresit si ce nu. Dar dl Amza a dorit sa cunoasca un astfel de om si eu i-am dat link-ul.

ludovic 01.03.2011 12:23:17

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 343264)
Este o simpla marturie, a unui simplu om fara studii teologice, care povesteste ce a trait. Poti sa o numesti crestina sau nu. Unii o vor crede, altii nu. Si nu, nu-mi contrazice credinta.

tu o crezi?

nutucutu 01.03.2011 20:09:22

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 343264)

Eu am crezut ca toate cultele neoprotestante considera ca dupa moarte nu se intimpla nimic; omul ramine intr-o stare de asteptare pina la a doua venire a Domnului nostru Isus Cristos. Toti neoprotestantii pe care i-am intilnit sustin acest lucru. Iar omul din link-ul pe care ni l-ati dat declara ca trupul i-a ramas la morga, iar sufletul a calatorit. Din acest punct de vedere declaratia acelui om contravine invataturilor neoprotestante (sau a unora dintre ele).

AdrianAamz 01.03.2011 22:44:27

Imi pare rau, dar eu nu am timpul si rabdarea de a urmari inregistrari video. Am ani de zile de cand nu ma mai uit la Tv , si nu ma mai pot uita acum nici macar la un episod de 30-40 de minute din vreun serial...
Pentru mine, cuvantul scris e mai usor de parcurs si de procesat.
Va rog sa-mi spuna cineva cam in ce consta marturia acelui om, caci n-am putut depasi 5 minute de vizionare.

nutucutu 02.03.2011 10:13:28

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 343580)
Imi pare rau, dar eu nu am timpul si rabdarea de a urmari inregistrari video. Am ani de zile de cand nu ma mai uit la Tv , si nu ma mai pot uita acum nici macar la un episod de 30-40 de minute din vreun serial...
Va rog sa-mi spuna cineva cam in ce consta marturia acelui om, caci n-am putut depasi 5 minute de vizionare.

Marturia acestui om este similar cu a altora care au trecut prin moarte clinica. A murit sau a fost declarat mort, iar sufletul lui a calatorit intre rai si iad. Sufletul a putut vedea. vorbi, dori, cere etc. Nu este nimic care sa contravina invataturii catolice sau ortodoxe.

nutucutu 02.03.2011 10:15:34

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 343580)

Marturia acestui om este similara cu a altor persoane care au trecut prin moarte clinica. A murit sau a fost declarat mort, iar sufletul lui s-a desprins de trup si a putut calatori. Sufletul a putut vedea, vorbi, dori, cere etc. Nu este nimic care sa contravina invataturii catolice sau ortodoxe, chiar din contra, confirma faptul ca dupa moartea trupului sufletul e in continuare viu.

Doriana 02.03.2011 10:35:09

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 343512)
omul ramine intr-o stare de asteptare pina la a doua venire a Domnului nostru Isus Cristos. Toti neoprotestantii pe care i-am intilnit sustin acest lucru.

Inseamna ca ai intalnit numai adventisti. :) Marea majoritate a np cred ca exista viata dupa moarte.

AdrianAamz 02.03.2011 10:49:50

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 343673)
Marturia acestui om este similara cu a altor persoane care au trecut prin moarte clinica. A murit sau a fost declarat mort, iar sufletul lui s-a desprins de trup si a putut calatori. Sufletul a putut vedea, vorbi, dori, cere etc. Nu este nimic care sa contravina invataturii catolice sau ortodoxe, chiar din contra, confirma faptul ca dupa moartea trupului sufletul e in continuare viu.

Multumesc.

Dar cumva spune acest om, dupa ce s-a convertit de la ateism la credinta, ce fel de credinta are ? S-a integrat el in vreo Biserica, a aderat la vreo confesiune, sau are o credinta de tip individualist ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:45:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.