Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Preotul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5012)
-   -   Ce credeti voi ca este un Preot???? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1026)

15.03.2007 15:03:21

Citat:

În prealabil postat de ARHANGHELUL
Biserica Adevarata este Ortodoxia???????
Am mai scris si mai scriu Domnul Nostru HRISTOS a spus ca va construi Biserica LUI pe Petru sau mai bine spus in sufletul OAMENILOR si nu ia dat o denumire doar lea spus sa iubeasca pe aproapele lor ca pe ei insisi.

Dragule Biserica Adevarata este insusi conducatorul ei Hristos...intr-adevar El nu i-a dat o denumire iar cuvantul "ortodox" nu inseamna numele sau denumirea unei Biserici ci are o cu totul alta semnificatie si anume "dreapta credinta" sau daca vrei,asa cum ai spus si tu "adevarata credinta" iar ortodocsii sunt cei care pastreaza si duc mai departe invatatura Bisericii care are drept conducator in acest caz pe Hristos...ca daca ai citi ceva mai mult decat ai facut pana acum, ai vedea ca nu doar crestinul este ortodox,ci si evreul si musulmanul...etc asta insemnand ca adeptii religiei respective sunt pastratori si duc mai departe credinta lor asa cum ei au pomenit-o din mosi stramosi.

Iar interpretarea cu "HRISTOS a spus ca va construi Biserica LUI pe Petru sau mai bine spus in sufletul OAMENILOR" cred ca e de la tine citire probabil influentat fiind de jertfa Anei de catre Manole la Curtea de Arges...cu alte cuvinte n-ai prea inteles nimic din ce a vrut Hristos sa spuna...dar nu e de judecat cand totul se bazeaza pe propria interpretare, ca doar pt asta exista Sf.Scriptura, sa invatam sa citim pe ea si sa ne minunam apoi ce luminati suntem.

vsovi 15.03.2007 16:45:36

Si ce te faci Arhanghelelule, daca afirm ca inca din pantecele mamei mele mi-a vorbit Dumnezeu, nu in mod special, ci asha cum le vorbeshte oricaruia, mai bun sau mai rau, si mi-a comunicat ceva, dar uite ca doar acum am realizat ce anume mi-a comunicat, despre un fel de post/invatzatura nici eu nu-mi dau seama exact, care a aparut si pe acest site la un anumit parinte, adica sunt ceva elemente comune... si de aici trag concluzia ca e nasoala treaba, ca mi se cam impute situatzia, ca inseamna ca sunt cam negativ, un personaj cu nevoi, daca a fost nevoie sa-mi spuna si de acolo sa am grija ca am nevoie de sprijin, si dublu mi-a comunicat fatza de ce am priceput acuma... deci ... ce mai ai de zis? ???

Acuma nu ma intreba despre ce este vorba ca sper ca n-am sa-ti marturisesc, ca stiu ca nu prea mai crede, doar atat itzi pot spune ca atunci nu l-am auzit efectiv, cum n-am auzit pe nimeni pana pe la vre-o 4-5 ani... ca in mintea mea este ceatza totala din respectivii ani ... mai imi aduc aminte ceva de la camin (2-3ani) si in rest pauza...

:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm::|:) deci sa nu incerci sa ma iei la-ntrebari si multzumeshte-te ca tzi-am zis si atata... ca sunt mai mult probleme de familie.

Cred ca acest post l-am scris de bucurie ca am intzeles ceva, am aflat ceva ce nu am intzels timp de 29,1 de ani... :) deci uite ca tzi-am zis si tzie :rolleyes:

vsovi 15.03.2007 17:51:38

si hai sa-tzi mai zic un pont, sa nu zici ca-s rau si nu-tzi zic si tzie, Gabriel stimabile, dar ce a vrut sa-mi comunice Dumnezeu, adica partea a doua pe care nu o intzelesesem, iata ca am intzeles-o instant, intre cele doua postari, ca intzelesesem anterior doar jumate, dar acum cred ca am intzeles macar ceva din ce mi-a comunicat ... acuma ramene de vazut ca din ce mi-a zis, cat ramane ca intr-adevar sa pricep ce era de priceput, ca, sper ca tzi-ai dat seama si dumneata ca sunt multe de invatzat si nu doar ce mi-a comunicat atunci... Deci am intzeles mesajul respectiv si acum sper sa trec mai departe la altceva, desi sper sa nu uit ca bine mi-a zis, ca mi se potriveshte exact ce mi-a zis, cam ca o manushe, deci sper sa-mi si foloseasca... sper, deci tzi-am zis-o si pe asta! :) mai mult ca sa nu te superi... :p

15.03.2007 17:57:38

:):):)
sovi...iarta-ma dar chiar nu ma mai pot abtine...toata ziua m-am straduit sa fiu mai serioasa si mai putin curioasa...dar nu mai pottttttttt...da-mi voie sa rad si sa te intreb :dar ce tot ti-a spus mai ingerasul ala sau cine o fi fost?aaaa, adica Dzeu...spune-ne si noua nu fi egoist,ca nu asa ne invata la beseareca :p
:D:D:D:D

vsovi 15.03.2007 18:18:28

Citat:

În prealabil postat de Clausemi
:):):)
sovi...iarta-ma dar chiar nu ma mai pot abtine...toata ziua m-am straduit sa fiu mai serioasa si mai putin curioasa...dar nu mai pottttttttt...da-mi voie sa rad si sa te intreb :dar ce tot ti-a spus mai ingerasul ala sau cine o fi fost?aaaa, adica Dzeu...spune-ne si noua nu fi egoist,ca nu asa ne invata la beseareca :p
:D:D:D:D

poi daca fushereshti ce scriu, n-ai observat, dar era vorba despre un anumit post/invatzatura, care banuiesc eu se refera mai mult la mine, adica o fi pentru mine, desi l-am observat la un sfant de pe site, sau cel putzin asha am priceput eu ca ce imi zisese Dumnezeu si nu ingerashul, are ceva elemente comune, adica se poate trage cam aceleashi concluzii, dar le pot trage de-abea acum... si doar eu le pot trage deoarece se refera cumva mai mult la mine, asha ca nu stiu ce ai vrea sa-tzi zic? Ce am intzeles eu ca mi-a zis? Poi am zis si mai sus, ca un fel de post/invatzatura, care inca n-am reushit sa-l aplic, dar oarecm ma indrept spre el, sau macar iau aminte de la el... ca se pare ca nu sunt un element prea pozitiv, deci nu era vorba de ingerash. ca ingerashul vine mai tarziu... cand incepi sa te rogi... sau macar... oricum eu nu prea stiu cand vine. Ce te mai intereseaza?

ARHANGHELUL 15.03.2007 18:35:29

Citat:

Citat:

Am mai scris si mai scriu Domnul Nostru HRISTOS a spus ca va construi Biserica LUI pe Petru sau mai bine spus in sufletul OAMENILOR si nu ia dat o denumire doar lea spus sa iubeasca pe aproapele lor ca pe ei insisi.

Dragule Biserica Adevarata este insusi conducatorul ei Hristos...intr-adevar El nu i-a dat o denumire iar cuvantul "ortodox" nu inseamna numele sau denumirea unei Biserici ci are o cu totul alta semnificatie si anume "dreapta credinta" sau daca vrei,asa cum ai spus si tu "adevarata credinta" iar ortodocsii sunt cei care pastreaza si duc mai departe invatatura Bisericii care are drept conducator in acest caz pe Hristos...ca daca ai citi ceva mai mult decat ai facut pana acum, ai vedea ca nu doar crestinul este ortodox,ci si evreul si musulmanul...etc asta insemnand ca adeptii religiei respective sunt pastratori si duc mai departe credinta lor asa cum ei au pomenit-o din mosi stramosi.

Iar interpretarea cu "HRISTOS a spus ca va construi Biserica LUI pe Petru sau mai bine spus in sufletul OAMENILOR" cred ca e de la tine citire probabil influentat fiind de jertfa Anei de catre Manole la Curtea de Arges...cu alte cuvinte n-ai prea inteles nimic din ce a vrut Hristos sa spuna...dar nu e de judecat cand totul se bazeaza pe propria interpretare, ca doar pt asta exista Sf.Scriptura, sa invatam sa citim pe ea si sa ne minunam apoi ce luminati suntem.

Biserica din zilele noastre are unele ritualuri care nu se faceau atunci, si totusi se accepta inbunatatiri dar numai in folosul institutiei care se numeste Biserica.
Nu ai inteles aluzia la cea vrut sa spuna Domnul Nostru HRISTOS referitor la Petru.
Tu crezi ca sa referit numai la Petru cand a vorbit de Biserica LUI???????

ARHANGHELUL 15.03.2007 18:52:27

Citat:

În prealabil postat de ancah
Ai si tu dreptul la parerea ta, Gabriel, dar asta nu schimba cu nimic statutul Biserici Ortodoxe. Nu am vorbit eu personal cu Dumnezeu, dar au facut-o altii ajunsi la indumnezeire si ceea ce spun ei e pentru mine lege,caci ei sunt SFINTII nostri.
Sunt unii, care nu cinstest sfintii, care nu cinstesc sfanta cruce, care hotarasc dupa bunul plac ce e bun si ce nu. Asta, din pacate nu ii ridica, ci ii coboara. Alegerea lor.

Esti sigura ca acei oameni care noi ii credem Sfinti au vorbit cu DUMNEZEU de unde esti tu asa de sigura???????
Cine ia declarat Sfinti???????
A spus DUMNEZEU iata acestia sant Sfintii mei???????
Sau oamenii iau declarat Sfinti???????
Stefan Cel Mare este Sfant pentru ca noi oamenii am considerat acest lucru oare nu asa sa intamplat si cu multi dintre acesti Sfinti ce parere ai???????
Crucea are o semnificatie aparte de asta multi nu inteleg.

vsovi 15.03.2007 18:55:58

Citat:

Citat:

Citat:

Biserica din zilele noastre are unele ritualuri care nu se faceau atunci, si totusi se accepta inbunatatiri dar numai in folosul institutiei care se numeste Biserica.
Nu ai inteles aluzia la cea vrut sa spuna Domnul Nostru HRISTOS referitor la Petru.
Tu crezi ca sa referit numai la Petru cand a vorbit de Biserica LUI???????

Poi da Arhanghelule s-a referit si la altzii, deci ai dreptate, dar zimi si mie cate aripi are un Arhanghel, ca un Serafim are in mod sigur vre-o 8 aripi, daca nu si-a pierdut in lupte cateva dar un Arhanghel cate are? ca eu stiu ca are 6 sau 4, Arhanghelii asha cred ca au. Si apoi ai grija ca si sfantul apostol Petru a patzit-o de cateva ori... si asha se spune ca asha i-a zis "Te voi numi PeetrA si pe tine Mi-oi ridica biserica Mea!" iar am dat un citat din Domnul Iisus Hristos, oarecum aproximativ si din ce-mi amintesc dintr-un film greu, acuma tu vrei sa zici ceva mai mult, dar nu stiu daca e cazul, adica cum ca a dat biserica Sa in sufletele oamenilor... nu prea, eu stiu/ banuiesc ce a vrut sa zica, dar asta nu prea tzi-ash marturisi ca mi se pare ca chiar esti ceva sectar, nu c-ar fi rau sa fi asha ceva, dar poate ca nu se cade, ca iar te-apuci si iar ma intrebi si iar pui maimutzele alea triste la sfarshit si iar m-apuca jelea... deci ce stiu eu de ce tzi-am mai raspuns si de data aceasta????????? !?

vsovi 15.03.2007 19:18:09

Pardon, heruvimii au 8 aripi ca serafimii au 12 sau 6, scuzatzi de gresheala ca am sfeclit-o olecutza...:p:dontgetit:

ancah 15.03.2007 19:30:20

Gabriele, ar fi multe de zis despre sfinti, de aceea cred ca e mai bine sa deschidem un topic special pentru aceasta intrebare. Nu esti de aceeasi parere?

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:34:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.