dobrin7m |
15.12.2010 12:30:00 |
Citat:
În prealabil postat de Belphegor
(Post 313187)
Sunt un indiferent,apoi nu caut ce nu merit.E mult mai simplu sa cred in ceva stiintific elegant decat intr-o zeitate ,probabil nu am suficient ,,suflet'' asa cum il numiti dumneavoastra si judec folosindu-ma de ratiune rece dar doar de astea sunt capabil si limitele mele,eu le cunosc..
|
``Probabil nu am suficient suflet``
esti un neterminat?
O curiozitate. Plangi cand esti trist? razi cand esti bucuros?
Tristetea, fericirea sunt simtaminte ale trupului material? de unde vin? din trupul tau material sau din sufletul tau? daca este o manifestare a materiei atunci cum se face ca nu vedem carnea in tigaie dantuind fericita ca e fripta?
Ai o iubita langa tine si o iubesti nespus simti ca nu poti trai fara ea, o vrei langa tine mereu.
Si maine moare intr-un accident de masina stupid.
Si simti cum cerul se prabuseste pe tine, si simti cum inima te doare , si simti ca viata nu mai are sens. Si suferi in tacere, si plangi. Cine sufera in tine? si plange in tine? si se zbuciuma in tine? corpul tau material? muschiul inimii? pectoralii? aaa, e ceva acolo , da nu vrei sa il numesti suflet. ca nu vrei, ca ai stiinta la degetul mic. Deci nu vrei sa spui ca e suflet , atunci numeste-l tu. da-i un nume. Cum ii spui? cum se numeste cel ce se zbate in tine cand esti trist si nefericit? tu ai in tine doar ratiune rece, atunci de ce plangi? ratiunea iti spune sa plangi, sa te bucuri? pai ratiunea mai ales daca e rece dicteaza sa fii puternic, insensibil, atotstiutor nu? Atunci ce invinge ratiunea?
``Toate trupurile au suflet insa nu toate sufletele au minte`` Antonie cel Mare - Filocalia vol. I
|