Pr. Gheorghe |
12.10.2010 13:51:53 |
Citat:
În prealabil postat de razvan.mn
(Post 296336)
Draga parinte,
De partea a II-a a Canonului 15 al Sinodului Local I-II Constantinopol de la 861 d. Hr. uitam asa repede, citez:
"...Căci cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor pentru oarecare eres osândit de sfintele sinoade sau de Părinți, Firește adică, de comuniunea cu acela care propovăduiește eresul în public și cu capul descoperit îl învață în Biserică, unii ca aceștia nu numai că nu se vor supune certării canonicești, desfăcându-se pe sineși de comuniunea cu cel ce se numește episcop chiar înainte de cercetarea sinodicească, ci se vor învrednici și de cinstea cuvenită celor ortodocși. Căci ei nu au osândit pe episcopi, ci pe pseudoepiscopi și pe pseudoînvățători și nu au rupt cu schismă unitatea Bisericii, ci s-au silit să izbăvească Biserica de schisme și de dezbinări". Sau cumva in BOR respectarea Canoanelor e optionala?
A-l pomeni pe Daniel Ciobotea la Sfanta Liturghie inseamna a fi de acord cu toate hulele pe care le rosteste la CMB si cu participarile lui la toate simpozioanele si adunaturile cu eretici din cei mai pestriti colorati (catolici, protestanti si neoprotestanti, anglicani, etc, etc), inseamna nu in ultimul rand a fi de acord cu erezia ECUMENISMULUI pe care bravul Patriarh o sustine ca un cal breaz...
|
Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
(Post 296353)
Atita tmp cit nu aveti clar in duh si in esenta (adevar) ce este ascultarea si care sunt limirtele ei, virtutile si caderile ei , precum si multe alte lucruri , veti bijbii parinte . Ascultarea nu se califica doar ca fiind sau nu . Viata omului , atit simpla , sa-i zicem sociala, cit mai ales cea duhovniceasca este segregata calitativ, pe nuante si tarii si nici decum otova cum ca daca ar fi sau nu !
Daca nu ati descoperit aceasta in scolile urmate sau in practica de zi cu zi macar sa luati seama ca atunci cind sunteti in scaunul duhovniciei canoanele prevad epitimii diferite pt. aceiasi fapta in functie de gravitatea ei , adica de intensitatea diferita , de imprejurarile diferite , de intentia sau nu in savirsirea ei ... nu luati viata otova deoarece nici nu asa ne invata parintii si in al doilea rind , vorba dvs. spusa unui user acum cam 10 zile , s-ar putea sa nu mai apucati ziua de miine si sa va indreptati parerile raminind in mare eroare !
Dar stiti cum este la ortodocsi, fiecare este liber sa faca cum doreste ... dar atentie ,doar la noi la mireni , la dvs. la preoti este cu totul altceva, total alte rigori , adica este vorba tot de diferente de intensitate si circumstante dar pe care dvs. le luati otova ... !!!!!!!!!!!!!!!!
|
Traducerea si exegeza canoanelor asa, ca se poarta, sfaturi cu iz de judecare profunda, acuze fatise spre "decapitare" duhovniceasca, desconsiderarea "sablonistica", la modul general, a unei Biserici cu adevarat apostolica... Iata fratilor, cam asta este ceea ce vad eu, cu stiinta sufleteasca si capacitatea de intelegere ce am (din scoli si de la Duhul Sfant) in ceea ce spun acestia.
Ascultati ce va spun si eu, preotul:
Amestecati, prin rautatea din voi, lumea aceasta cu Lumea cealalta si incercati sa va asezati pe scaunul de judecata a lui Hristos, imitatii de antihristi ce sunteti. Indraznesti sa judeci si Duhul si Harul si vrei sa ti se mai spuna urmas al lui Hristos? Ia incercati sa dati o lista, voi strambilor in gandire si dornicilor de "dreptate", cu sfintii ce trebuiesc scosi din sufletul nostru pe motivul ca au stat in ascultare si rugaciune si nu au luat jalba-n bat sa mearga in lume sa urle dupa dreptate! Tulburatilor si orbi la suflet ce sunteti! Daca voi a-ti fi fiii lui Hristos, Domnul pacii, ati fi iubitori de pace! Dar unde este Hristos, cel ce s-a rugat pentru ucigasii lui, cel ce pe cruce fiind a dat iertare si celui mai mare talhar, unde este, spun, in rationamentul vostru plin doar de ura? El a iertat cu dragoste si pe talharul cel mare iar voi, inapoia mea, satano!, l-ati ucis si pe patriarhul Bisericii, judecandu-l si batjocorindu-l. Auzi la el, indrazneste sa-mi terfeleasca Biserica si crede ca il voi rabda! Cand te voi vedea macar episcop, doar atunci voi asculta ce ai de zis, pana atunci nu, chiar si canoane de-mi insirui, traduse dupa mintea ta stramba. Altfel, du-te si fa-ti biserica ta, alege-te tu patriarh si arata-ne noua ce inseamna sa faci nu doar da din gura spre sminteala. Dupa inima voastra sa fie, paganilor!
|