Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Isus cu un singur ''i'' (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11307)

tricesimusquintus 09.12.2010 13:48:55

Citat:

În prealabil postat de Daniela26 (Post 311512)
Nu cred ca esti vinovat ca nu ai verificat informatia primita acum 20 ani si chiar nu stiu unde ai putea verifica decat intreband vreun preot/monah. Eu am aflat de cateva luni, de prin primavara. Ce se gaseste de curand pe net, unele informatii referitoare la ortodoxie mi se par eronate intentionat pt a ratacii ortodocsi, ca diavolul e tare viclean si lucreaza prin slujitorii sai. Cine nu se tine de Biserica Ortodoxa si da crezare calculatorului si nu Bisericii risca sa devina eretic.

Nu vreau să fiu răutăcios, însă postarea ta poate fi interpretată în fel și chip:
- acum 20 de ani informația era corectă, astăzi e eronată
- informațiile eronate sunt introduse de către ortodocși pentru a rătăci ortodocșii (?!)
- monahii aceia erau slujitori ai diavolului

Știu că n-ai vrut să spui asta, însă cineva ar putea înțelege așa.

mihaila_alin 12.12.2010 13:32:55

Citat:

În prealabil postat de Daniela26 (Post 311512)
Nu cred ca esti vinovat ca nu ai verificat informatia primita acum 20 ani si chiar nu stiu unde ai putea verifica decat intreband vreun preot/monah. Eu am aflat de cateva luni, de prin primavara. Ce se gaseste de curand pe net, unele informatii referitoare la ortodoxie mi se par eronate intentionat pt a ratacii ortodocsi, ca diavolul e tare viclean si lucreaza prin slujitorii sai. Cine nu se tine de Biserica Ortodoxa si da crezare calculatorului si nu Bisericii risca sa devina eretic.

da,daniela mie mi-se pare ca tu vorbesti mai romineste,sunt multe falsuri pe internet luate de bune de zici ca internetul e sfint si nu biserica si slujitorii ei.

Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne binecuvinteze.amin.

hanico 12.12.2010 14:03:45

Am auzit si eu o versiune pe care nu stiu daca sa o cred sau nu: ca Isus cu un ,,i,, ar insemna magar in evreieste sau aramaica.
Numele Domnului in limba sa natala era Ieshua (poate nu e scris bine dar asa se pronunta). De ce apusenii (catolicii, protestantii) scriu cu un singur i nu cunosc, insa e important nu cum se scrie Sfantul Sau Nume ci cum se spune din inima: cu evlavie, cu dragoste si credinta! Doamne ajuta!

Daniela26 12.12.2010 14:20:27

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 311551)
Nu vreau să fiu răutăcios, însă postarea ta poate fi interpretată în fel și chip:
- acum 20 de ani informația era corectă, astăzi e eronată
- informațiile eronate sunt introduse de către ortodocși pentru a rătăci ortodocșii (?!)
- monahii aceia erau slujitori ai diavolului

Știu că n-ai vrut să spui asta, însă cineva ar putea înțelege așa.

Apoi cine ar intelege astea ar avea o minte de-a indoselea. Sper sa nu intelega careva asa ceva, ca ar avea halucinatii si devieri in gandire.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:31:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.