Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cugetari Folositoare pentru Suflet (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11460)

NECTARIE 18.01.2011 13:18:36

Tot el a spus: David proorocul nu se ruga la vreme, se scula la miezul nopții, pe mânecate îl chema pe Dumnezeu, în zori i se închina, dimineața i se ruga, seara și la prânz iar se ruga, de aceea a spus „de șapte ori pe zi te-am lăudat”.
Pentru Avva Epifanie, vlădica Ciprului, Patericul Egiptean

NECTARIE 19.01.2011 10:35:45

Tot el a spus: cananeanca strigă și e ascultată, și cea cu scurgere de sânge tace și e făcută fericită; fariseul strigă și e osândit, vameșul nici nu-și deschide gura și e ascultat.

NECTARIE 20.01.2011 12:02:54

Tot el spunea: Dacă icoana lui Hristos, Melhisedec, l-a slăvit pe Avraam, rădăcina evreilor, cu atât mai mult însuși adevărul Hristos îi binecuvintează și sfințește pe toți cei ce cred în El.

NECTARIE 21.01.2011 12:19:46

A mai zis: încetează legăturile cu cei mulți, ca nu cumva lupta cugetului să nu te bântuiască și să-ți stingherească și cursul liniștirii.
Pentru Avva Dula, Patericul Egiptean

NECTARIE 22.01.2011 10:59:24

A zis avva Dula: dacă vrăjmașul ne silește să părăsim liniștea, să nu ascultăm de el, că nimic nu este asemenea ei și înfrânării de la mâncare, care îi vine în ajutor: ele ascut vederea ochilor celor lăuntrici.
Pentru Avva Dula, Patericul Egiptean

calator prin ploaie 22.01.2011 11:08:16

Daca n-ar fi un singur Dumnezeu, n-ar fi Dumnezeu. ( Sfântul Efrem Sirul)

Cunoastem firea divina prin lucrarile Sale. ( Sfântul Vasile cel Mare)

Dumnezeu poate câte vrea, dar nu vrea câte poate. ( Sfântul Ioan Damaschin)

calator prin ploaie 22.01.2011 11:09:25

Dumnezeu este începutul, mijlocul si sfârsitul oricarui bine. ( Sfântul Marcu Ascetul)

În Sine, Dumnezeu este Gândire necunoscuta, Cuvânt negrait si Viata necuprinsa. ( Sfântul Maxim Marturisitorul)

Dumnezeu este asemenea unui cerc ale carui margini nu sunt nicaieri, iar al carui centru este pretutindeni. ( Fericitul Augustin)

NECTARIE 22.01.2011 11:12:40

A mai spus: mare trădare a mântuirii să nu știi nici una din legile dumnezeiești.

NECTARIE 22.01.2011 11:13:37

A mai spus: necunoașterea Scripturilor este prăpastie mare și genune adâncă.

calator prin ploaie 22.01.2011 11:17:44

"Domnul Dumnezeul meu, unica speranță!... De tine să-mi amintesc, pe tine să te înțeleg, pe tine să te iubesc! Când vom ajunge în prezența ta,... tu singur vei rămâne totul în toți!" (Despre Sfânta Treime, 15, 28).

-"Pentru tine ne-ai creat, Doamne, și neliniștită este inima noastră până când nu se va odihni în tine" (Confesiuni, I, 1).

-"Prea târziu te-am iubit, Doamne, frumusețe atât de veche și atât de nouă, prea târziu te-am iubit!" (Confesiuni, X, 27).

- "Dacă limba ar trebui să tacă, atunci viața ta să fie un strigăt puternic" (Comentariu asupra psalmilor, 37, 28).

Sf. Augustin

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:47:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.