![]() |
Tot el a spus: David proorocul nu se ruga la vreme, se scula la miezul nopții, pe mânecate îl chema pe Dumnezeu, în zori i se închina, dimineața i se ruga, seara și la prânz iar se ruga, de aceea a spus „de șapte ori pe zi te-am lăudat”.
Pentru Avva Epifanie, vlădica Ciprului, Patericul Egiptean |
Tot el a spus: cananeanca strigă și e ascultată, și cea cu scurgere de sânge tace și e făcută fericită; fariseul strigă și e osândit, vameșul nici nu-și deschide gura și e ascultat.
Tot el spunea: Dacă icoana lui Hristos, Melhisedec, l-a slăvit pe Avraam, rădăcina evreilor, cu atât mai mult însuși adevărul Hristos îi binecuvintează și sfințește pe toți cei ce cred în El.
A mai zis: încetează legăturile cu cei mulți, ca nu cumva lupta cugetului să nu te bântuiască și să-ți stingherească și cursul liniștirii.
Pentru Avva Dula, Patericul Egiptean |
A zis avva Dula: dacă vrăjmașul ne silește să părăsim liniștea, să nu ascultăm de el, că nimic nu este asemenea ei și înfrânării de la mâncare, care îi vine în ajutor: ele ascut vederea ochilor celor lăuntrici.
Pentru Avva Dula, Patericul Egiptean |
Daca n-ar fi un singur Dumnezeu, n-ar fi Dumnezeu. ( Sfântul Efrem Sirul)
Cunoastem firea divina prin lucrarile Sale. ( Sfântul Vasile cel Mare) Dumnezeu poate câte vrea, dar nu vrea câte poate. ( Sfântul Ioan Damaschin) |
Dumnezeu este începutul, mijlocul si sfârsitul oricarui bine. ( Sfântul Marcu Ascetul)
În Sine, Dumnezeu este Gândire necunoscuta, Cuvânt negrait si Viata necuprinsa. ( Sfântul Maxim Marturisitorul) Dumnezeu este asemenea unui cerc ale carui margini nu sunt nicaieri, iar al carui centru este pretutindeni. ( Fericitul Augustin) |
A mai spus: mare trădare a mântuirii să nu știi nici una din legile dumnezeiești.
A mai spus: necunoașterea Scripturilor este prăpastie mare și genune adâncă.
"Domnul Dumnezeul meu, unica speranță!... De tine să-mi amintesc, pe tine să te înțeleg, pe tine să te iubesc! Când vom ajunge în prezența ta,... tu singur vei rămâne totul în toți!" (Despre Sfânta Treime, 15, 28).
-"Pentru tine ne-ai creat, Doamne, și neliniștită este inima noastră până când nu se va odihni în tine" (Confesiuni, I, 1). -"Prea târziu te-am iubit, Doamne, frumusețe atât de veche și atât de nouă, prea târziu te-am iubit!" (Confesiuni, X, 27). - "Dacă limba ar trebui să tacă, atunci viața ta să fie un strigăt puternic" (Comentariu asupra psalmilor, 37, 28). Sf. Augustin |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:47:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.