Citat:
În prealabil postat de antoniap
(Post 313731)
Eu zic sa folosim acelasi cantar pentru toata lumea. Caci se pare ca vrei sa fii mai ingaduitor cu masonii de pe stil vechi decat cu Sfintii Inchisorilor si cu Sfantul Lavrentie de Cernigov. Pai asa ceva nu mi se pare normal.
Paseste in varful degetelor cand vorbesti despre sfinti, caci nu stii tu ce putere au chiar daca anumite aspecte din viata lor nu-ti convin. Nu le cunosti pocainta pentru greselile savarsite si nici modul cum a primit Dumnezeu jertfa fiecaruia.
|
Tare as vrea sa stiu si despre ce vorbesti. Cine sint masonii pe stil vechi? Te referi la cei de la Mitropolia Milanului? Dar ca nota generala, masoni sint peste tot si nu prea vad cum poti sa-i identifici. Miron Cristea, patriarhul Romaniei, cel care a condus sinodul care a schimbat calendarul, a fost mason de rang inalt, dar asta nu l-a impiedicat ani mai tirziu sa condamne Masoneria, pentru ca “religia” lui nu-l impiedeca sa minta. La vremea lui citi stiau ca era mason sau citi nu l-au crezut mason din cauza ca s-a dezis de Masonerie? Mi-e teama ca aluneci in extrema. Iar in Biserica erezia nu este erezie atita timp cit nu este marturisita deschis. Noi facem numai atita cit ne lasa puterile noastre omenesti. De restul se ocupa Dumnezeu.
Despre Sfintii Inchisorilor nu am spus nici ca sint sfinti, dar nici ca nu ar fi. Am zis doar ca nu sint martiri marturisitori pentru credinta fiindca nici unul dintre ei nu a fost inchis si omorit de bolsevici pentru ca si-a declarat identitatea de crestin sau pentru marturisirea lui de credinta. Am gresit cu ceva? Citeste Vietile Sfintilor ca sa vezi cine sint martirii marturisitori.
Lavrentie de Cernigov a tinut de
Biserica lui Stalin, o facatura a Diavolului pentru a demonstra libertatea religioasa din URSS si pentru a-i tine sub control pe crestinii de Craciun si Pasti (mai citeste
aici ce spune Sf. Filaret despre Patriarhia Moscovei). Bolsevicii au exterminat Biserica in Rusia, vezi cifrele care ar trebui sa te infioare. In timp ce milioane erau duse la abatoare, parintelul Lavrentie statea dupa fusta unei vaduve, iar dupa ce Tatucul a dat din nou aprobare la religie s-a dus sa se inregimenteze in Biserica lui. Citim in biografia acestui “sfint”:
“In 1930, the Soviet government closed Holy Trinity Monastery… After the closure of the monastery, St Lavrenty lived with a pious widow.”, adica “sfintul” a luat o scurta pauza, de vreo 11 ani, dupa fusta unei vaduve, vreme in care poporul si clerul drept-credincios era martirizat. Citeste, te rog,
Sfintii Ieromartiri Chiril si Iosif, si explica cum poate “sfintul” Lavrentie sa stea alaturi de ei!
Mai departe, “In 1941, St Lavrenty gathered all of the nuns that belonged to the sisterhood of Holy Trinity Monastery. His kellion was on the convent grounds… He died in 1950 at Holy Trinity Convent. In the 90′s, after the canonisation of St Lavrenty, his tomb was opened, a sweet fragrance filled the air, and his relics were found to be incorrupt.” Asadar, moare impacat in “manastire” sovietica, ingropat “crestineste” de agentii KGBului, iar 40 de ani mai tirziu … moaste intregi, frumos mirositoare! Oare? A luat-o Dumnezeu razna de isi bate joc de noi si de toti Sfintii care si-au varsat singele pentru Credinta? Ma indoiesc, dar, dupa cum se vede, dupa altii mai degraba-i Dumnezeu nebun decit sa nu-l puna pe Lavrentie in virful Raiului! Toate prevestirile “sfintului” se intimplau chiar in vremea lui, n-avea decit sa deschida usa de la casa vaduvei si sa se uite afara, dar el le impingea in viitorul nebulos, acolo unde nu mai suparau pe nimeni si, mai ales, unde nu-ti stricau comfortul de mare “pravoslavnic”.
Sa umblu in virful degetelor in fata sfintilor? O fac inaintea lui Chiril si Iosif si le pup miinile si picioarele, si tuturor celor care ca si martirii primelor veacuri au iesit in fata trimisilor Iadului zicind “Eu sint al lui Hristos”!