Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pocainta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5019)
-   -   Vopsitul parului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11587)

camy_d 27.12.2010 14:31:04

Da, cam devenisem dependentă de ruj sau gloss.

cristiboss56 27.12.2010 17:26:32

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 316556)
Da, cam devenisem dependentă de ruj sau gloss.

Sa devii dependenta de cele lasate de Dumnezeu , caci El stie cel mai bine , ce si cum , iar cu anii tineretii te intalnesti doar o singura data ! Fardurile , rujul si alte asemenea , vor sa "imite" tineretea , sa ascunda TRECEREA ANILOR , dar nu reusesc nici pe departe asa ceva !

camy_d 28.12.2010 12:51:37

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 316618)
Sa devii dependenta de cele lasate de Dumnezeu , caci El stie cel mai bine , ce si cum , iar cu anii tineretii te intalnesti doar o singura data ! Fardurile , rujul si alte asemenea , vor sa "imite" tineretea , sa ascunda TRECEREA ANILOR , dar nu reusesc nici pe departe asa ceva !

Sunt tânără :21:

cristiboss56 28.12.2010 13:14:28

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 316918)
Sunt tânără :21:

Foloseste-ti darurile primite pentru aceasta varsta , caci multi ar vrea sa le mai aiba , dar din pacate , timpul nu poate nicicand sa fie dat inapoi !

Adelinne 28.12.2010 22:55:25

Citat:

În prealabil postat de Darkanian (Post 315075)
As vrea sa stiu si eu cate fete de pe acest forum s-au vopsit la par si de ce au facut asta. Nu vreau suparare sau sa existe vreo cearta este doar o intrebare din curiozitate.

Doamne ajuta!
m-am vopsit cand eram copila chiar ,am gresit ...acum de ceva ani am inceput sa citesc si eu ...sa vorbesc cu Sfintii Parinti ..si incet incet renunti fara sa iti dai seama nici macar nu te stradui ..pur si simplu te ajuta Domnul sa intelegi ce nu este in regula ...
Orice exces duce spre patima ...este bun echilibru si sa incercam sa nu smintim,nu?
Cer iertare daca prin ce am scris eu pe aici uneori am vorbit prea multe ...iertare frati si surori ...si da ...ce atatea vopseli?? unghii etc ....am inceput sa inteleg ce dorea fiara din mine si nu ii mai dau ce vrea cam despre asta este vorba...........

camy_d 29.12.2010 11:44:33

Am și eu o nelămurire legat de versetul 14, cap. 11, Corinteni I.

14. Nu vă învață oare însăși firea că necinste este pentru un bărbat să-și lase părul lung?

Ce nu înțeleg aici e că și unii călugări își lasă părul lung și Iisus l-a avut lung. Deci cum e cu părul lung la bărbați?

Vlad-Alexandru91 30.12.2010 19:08:32

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 317333)

14. Nu vă învață oare însăși firea că necinste este pentru un bărbat să-și lase părul lung?

Ce nu înțeleg aici e că și unii călugări își lasă părul lung și Iisus l-a avut lung. Deci cum e cu părul lung la bărbați?

Mai bine să întrebăm un preot.
Oricum nu trebuie să ne îndoim de nimic din ce se spune în Sfânta Scriptură!

George.m 30.12.2010 23:30:06

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 317333)

Calugarii, urmandu-L pe Hristos, poarta parul lung pentru a evidentia moartea lor fata de lume. Ei nu se mai ingrijesc de cele din afara, de cele exterioare, ci se axeaza pe viata launtrica.
Din cate stiu, Sfantul Apostol Pavel arata prin cuvintele citate ca nu doreste ca barbatii credinciosi sa se lase influentati in vreun fel de cei necrestini, in randul carora exita obiceiul de a purta parul lung (filosofii pagani, de pilda, purtau parul lung ).

camy_d 31.12.2010 12:11:07

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 315230)
nu stiu ce sa zic, poate ne lamureste cineva...

M-am gândit eu la o explicație. Împărații și împărătesele sunt sfinți nu neapărat prin curăția lor, ci prin faptul că au ajutat Biserica, au construit biserici, mănăstiri, au înlăturat erezii etc. De ex. Ștefan cel Mare a omorât mulți oameni nevinovați, scrie asta în cronică, și parcă a fost și depravat, dar a apărat creștinătatea de turci, a ridicat mănăstiri, a făcut multe lucruri pentru Biserică și a fost canonizat. Pe lângă faptele lui rele, faptul că Sf. Teodora purta bijuterii era un fleac, ba chiar o cerea poziția ei socială, dacă aș fi fost duhovnic și aș fi fost de părere că-i păcat să porți bijuterii, ei totuși i-aș fi dat dezlegare.
Deci dacă vedem sfinți împărați că purtau bijuterii, nu înseamnă că e și bine să purtăm și noi. Legat de faptul acesta, consider că nu-i păcat dacă ți-ai pus și tu o bijuterie, ci sunt păcat exagerările, că prea vrei să ieși în evidență sau ești dependent de ele. Este exagerare și dacă la o petrecere te duci îmbrăcat și aranjat banal, pentru că te învață religia să nu te împodobești, îi smintești pe ceilați și ieși în evidență prin fanatism.

Qquasar 31.12.2010 16:28:30

mi-am vopsit o data parul in aceeasi nuanta cu parul meu natural pentru ca imi apareau fire albe(cam devreme..pe la 20 si un pic de ani)...dar dupa aia m-am gandit ca strica parul si am ajuns la concluzia ca...daca deocamdata sunt 2 3 fire mai bine le rup.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:45:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.