Citat:
În prealabil postat de Danut7
Unul se poate naste cu dizabilitati sau bolnav pentru pacatele stramosilor lui sau pentru pacatele lui dintr-o alta viata.. Exista Dumnezeu si exista dreptate.. Dreptatea guverneaza tot... Exista "karma" cum o numesc unii... Judecatile lui Dumnezeu noi nu le putem stii pe toate.. ele sunt adanci.. atat de diferite de ale noastre pe cat e Cerul de pamant , spune Scriptura..
|
Citat:
În prealabil postat de alyna26
(Post 322738)
Danut tie ti s-ar parea corect sa platesti pentru un pacat facut de un strabunic de-al tau pe care nici macar nu ai apucat sa-l cunosti? mie sincer nu mi se pare. stiu ca asa se spune ca platesti pana la al saptelea neam. a, sa platesc pentru pacatele facute de mine in alta viata cum spuneai si tu, da mi se pare corect. interesant ca ai avut curajul sa afirmi asta cu reincarnarea aici :), si eu cred in teoria asta si cred ca in cazul asta s-ar explica mai bine platitul pacatelor pana la al saptelea neam.
|
alyna26, incerc sa-ti dau si o alta interpretare la pedeapsa pana la al saptelea neam.
Aceasta formulare poate fi una din cele mai smintitoare pentru crestini si necrestini,
pentru ca te face sa crezi ca Dumnezeu este nedrept si pedepseste fara vreo vina,
doar pentru vina parintilor sau strabunicilor. Citita in cheie a fricii ea poate fi utila
atata timp cat lasi judecata in seama lui Dumnezeu si iti spui ca stie El mai bine ce
face. Dar daca totusi esti nemultumita de raspuns si insisti, atunci un raspuns in cheie
a iubirii mi se pare necesar pentru ca altfel risti sa te smintesti si sa crezi nedrept pe
Cel ce este Dreptatea Insasi. In cheie a iubirii raspunsul suna asa: Dumnezeu permite
copiilor si urmasilor sa lucreze si pentru mantuirea parintilor, dar.. dar.. dar.. prin
suferinta multa. Urmasii sufera, intr-adevar, urmarile pacatelor parintilor, dar in
suferinta este si Hristos cu ei, se mantuiesc pe ei mai sigur si pot fi de ajutor si
parintilor prin aceste suferinte. Nu stiu cum si cat ajuta, numai Dumnezeu stie, dar
cred ca ajuta si am si citit despre aceasta dar n-as sti sa-ti spun acum unde. N-am
fost prea ordonat in aceasta privinta si nu mi-am facut insemnari din tot ceea ce am
citit, ca sa pot da referinte cand mi se cere. Mea culpa.
Har, smerenie si jertfa de sine.