Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Sfintele Icoane! Sfanta Cruce!Bserica!Chip cioplit? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12114)

camy_d 06.02.2011 15:31:10

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 333953)
Softul este în engleză, insă conține și Biblia românească (versiunea Cornilescu).

Aha, mersi:1:

Melissa 06.02.2011 15:40:32

Citat:

În prealabil postat de cornel cornel (Post 332770)
Am avut neplacearea sa vb cu cineva ce nucrede in sfanta Cruce sau in Biserica si Icoane spune ca sunt chip cioplit si ca crede doar in poruncile din Biblie
Nu am ajuns la o intelegere cu el desi sustine ca D-zeu exista peste tot si el se roaga bine mersi si acasa nu tre sa mearga la biserica nu intelege rostu!
O tine pe a lui ca e chip cioplit
este ungur botezat la credinta ortodaxa
ce parere aveti?

"Multi,in zilele noastre,zic ca cinstesc pe Dumnezeu hulindu-I crucea,sfintii,Biserica,Tainele, si, intrucat s-a facut si om adevarat,si pe Sfanta Sa Maica.Acestia Il osandesc la moarte."-ieromonah Arsenie Boca "Cararea Imparatiei"

cristinadaciana 06.02.2011 15:43:27

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 333951)
Bible Works versiunea 7.

Si cate sute de dolari costa acest software ?

dianagroza 06.02.2011 15:47:26

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 333945)
Nu a fost prieten al lui Dumnezeu, ci a fost numit "prieten" (cum ați formulat dvs.).
Bine, cazul lui Iuda a fost unul clar. Vă întreb: aveți în Biserică vreo icoană a lui Avraam la care să vă închinați? Căci Avraam a fost numit "prietenul lui Dumnezeu", și pe bună dreptate (Isaia 41,8; Iacov 2,23)!

"Sfintii sunt numiti in Sfanta Scriptura "prieteni" ai lui Dumnezeu." Iuda nu are nici in clin si nici in maneca cu sfintenia.
Nu vad formularea "toti apostolii". Dar asa e cand vrei sa gasesti nod in papura... Cautati motiv unde nu este...
Deci sa facem o deosebire intre sfintii din Vechiul Testament si cei din Noul Testament. Crestinismul se bazeaza pe cel din urma, completat de Sfanta Traditie. Totusi nu am cunostinte de o astfel de icoana, probabil exista, nu pot vorbi in necunostinta de cauza. Cunosc doar diferite imagini, sub forma unor picturi, care prezinta de exemplu sacrificarea lui Isaac.
Cu toate astea, exista la noi crestinii ortodocsi in ziua Cincizecimii obieceiul de a impodobi biserica cu ramuri ce reprezinta Stejarul Mamvri si asezata in mijloc icoana cu Sfanta Treime, in fata careia are loc o cinstire, precum a facut Avraam.
Il cinstim pe Avraam in sensul ca "urmasul sau" este Iisus. Deci prin faptul ca suntem ai lui Hristos suntem si urmasii lui Avraam, mostenitori dupa fagaduinta (Galateni 3: 29).

Heurtebise 06.02.2011 16:18:50

Citat:

În prealabil postat de cornel cornel (Post 332770)
Am avut neplacearea sa vb cu cineva ce nucrede in sfanta Cruce sau in Biserica si Icoane spune ca sunt chip cioplit si ca crede doar in poruncile din Biblie
Nu am ajuns la o intelegere cu el desi sustine ca D-zeu exista peste tot si el se roaga bine mersi si acasa nu tre sa mearga la biserica nu intelege rostu!
O tine pe a lui ca e chip cioplit
este ungur botezat la credinta ortodaxa
ce parere aveti?

Vad ca iconoclasmul(ura fata de icoane) se manifesta mai nou si printre anumiti ortodocsi. Si eu am avut neplacerea sa aud de la cineva ca ii e greata sa sarute icoana dupa ce a mai fost sarutata de nu stiu cate babe inainte. Stiu ca nu spun nimic nou dar se pare ca unele lucruri trebuie repetate; porunca de a nu te inchina la chipuri cioplite din Vechiul Testament se refera la paganii acelor vremuri care se inchinau la soare, la luna, la stele, la vant, la vaci, boi, si tot felul de alte zeitati. Noi nu ne inchinam lemnului sau sticlei, ci imaginii pe care icoana o reprezinta. Pe mine icoana Mantuitorului si a Sfintei Fecioare ma ajuta sa ma concentrez in timpul rugaciunii; sfintii ne arata prin viata lor ca desavarsirea este posibila si la oameni.
Cat despre cei carora le e greata sa sarute icoanele din cauza babelor, sau mai rau! sa se impartaseasca de frica sa nu ia herpes si mai stiu eu ce...le amintesc ca Iisus si apostolii au baut din acelasi pahar. Frica asta mascheaza de fapt aroganta si fariseism.

Acest ortodox de care vorbiti nu merge la biserica din cauza ca nu e atent la Sfanta Liturghie si prin urmare nu pricepe nimic din frumusetea slujbei. Pacat de el, ce sa spun? Eventual explicati-i pas cu pas semnificatie ritualurilor ortodoxe ca sa inteleaga.

tricesimusquintus 06.02.2011 17:18:45

Citat:

În prealabil postat de Heurtebise (Post 333974)
porunca de a nu te inchina la chipuri cioplite din Vechiul Testament se refera la paganii acelor vremuri care se inchinau la soare, la luna, la stele, la vant, la vaci, boi, si tot felul de alte zeitati.

După cum bate vântul: Porunca se referă când doar la evrei, când doar la păgâni.

Heurtebise 06.02.2011 17:32:44

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 333994)
După cum bate vântul: Porunca se referă când doar la evrei, când doar la păgâni.

Mi se pare ca oamenii si-au facut un chip cioplit cand Moise se afla inca pe munte; si-au facut un vitel de aur; asta e un chip cioplit din cauza ca reprezinta o zeitate pagana.
Asta am vrut sa spun cand am spus ca se refera la pagani. Se pare ca am o exprimare defectuoasa :D.

horatiu.miron 06.02.2011 17:59:57

Cand am nevoie folosesc Bible Gateway, are doua versiuni in limba romana - nu pot sa bag mana in foc pentru ele, insa pentru cautari sumare si rapide e de folos.

bubu29 06.02.2011 18:15:04

pai

sincer..parerea mea e ca sunteti doar fatarnici cu totii de aici:)
sau daca nu cu totii,o mare parte din voi sunteti fatarnici:)
va folositi de faptul ca internetul are multe fete si va dati ceea ce nu sunteti..
cum poate un om care iubeste pe Dumnezeu sa vorbeasca cu atata ura despre cei de alt cult? nu sunt si ei oameni?
daca e cineva sa comenteze acestor lucruri ce leam zis,nu are decat sami dea comentariu pe pagina mea sau sa bage idu jadewinx_the_best
la revedere ...
si lasati fatarnicia oameni buni!
nu mai purtati atata ura pe cei de alt cult..sunt oameni ca voi..cred si ei in Dumnezeu,ca si noi..

Geony 07.02.2011 22:39:57

Citat:

În prealabil postat de bubu29 (Post 334018)
sincer..parerea mea e ca sunteti doar fatarnici cu totii de aici:)
sau daca nu cu totii,o mare parte din voi sunteti fatarnici:)
..

Bine ca mai sunt si carturari, nu numai fatarnici!

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:08:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.