Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Spiritualitatea ortodoxa (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5072)
-   -   Ce carti am mai citit.... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12129)

Rodica50 19.07.2011 18:40:29

Sfantul Serafim de Sarov- Arhim. Dosoftei Morariu

alisima 19.07.2011 19:43:09

Cartea mea "de vacanta"..!

"Ganduri care duc spre lumina"- Arhim. Teofil Paraian.

Adriana Cluj 20.07.2011 09:08:58

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 379317)

Multumesc....

valer.cosma 22.07.2011 09:56:11

Intalnire cu un necunoscut de Gabriel Liiceanu :"sunt cineva care agita apele pe hartie" aici se agita apele pe forum prin diversitatea ideilor, de multe ori contradictorii , situate intre penibil si limita de sus a intelepciunii crestine,

alisima 22.07.2011 10:36:18

De citit in timp....cu luare aminte!

BIBLIA-cu ilustratii {8 volume} Bartolomeu Valeriu Anania.

valer.cosma 22.07.2011 13:29:47

carti care trebuie citite

"Tu te gandesti la oameni, iar Dumnezeu se gandeste la tine" Lev Tolstoi, "Despre Dumnezeu si om " din jurnalul ultimilor ani , pg.183, o carte care nu trebuie ratata, mai ales pt. faptul ca Gabriel Liicenu spunea despre Tolstoi ca este singurul om care si-a castigat dreptul de a scrie.

alisima 22.07.2011 13:45:41

Liiceanu?!

Pentru ca-l tot citezi{probabil este unul din autorii tai preferati..."de gustibus...."}oare marele Tolstoi ce-ar spune despre el? Daca-mi raspunzi, poate in aceasta vacanta citesc ceva din ce a scris..poate chiar imi recomanzi ceva..am la indemana,"Apel catre lichele"."Despre ;limita " si Usa interzisa"..! Am citit imediat dupa revolutie Jurnalul de la Paltins, doar!Multumesc anticipat!

glykys 22.07.2011 14:21:32

Am vazut Everghetinos, volumul doi, bilingv, la Libraria Bizantina (pe strada care duce spre Antim), era 39 lei, conditii grafice, dar nu aveam bani la mine. Se pare ca primul volum s-a epuizat.

glykys 22.07.2011 14:27:57

Citat:

În prealabil postat de alisima (Post 380478)
Pentru ca-l tot citezi{probabil este unul din autorii tai preferati..."de gustibus...."}oare marele Tolstoi ce-ar spune despre el? Daca-mi raspunzi, poate in aceasta vacanta citesc ceva din ce a scris..poate chiar imi recomanzi ceva..am la indemana,"Apel catre lichele"."Despre ;limita " si Usa interzisa"..! Am citit imediat dupa revolutie Jurnalul de la Paltins, doar!Multumesc anticipat!

Nici mie nu imi e prea simpatic Liiceanu, dar nu e bine sa confundam omul, personalitatea, cu opera. Asa, si omul Tolstoi a murit fijnd excomunicat de Biserica si nu a dorit sa se impace cu aceasta nici in clipa mortii, dar acest lucru nu stirbeste cu nimic valoarea literara a capodoperelor sale.

valer.cosma 22.07.2011 19:24:21

citeam pe Octavian Paler, si cineva mi-a reprosat :tu nustii sa citesti si altceva?, si m-am gandit ca orice ai citi, exista in jurul tau oameni care iti reproseaza ca nu ai ales bine cartea pe care o citesti. Spunea Noica odataca omului ii sunt suficiente lecturi din Biblie si din Sfintii Parinti,si cred aceasta, dar daca vrem sa cunoastem si ce gandesc altii, ce rau poate fi in aceasta?

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:04:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.