![]() |
Citat:
Sa ne vedem de lungul nasului!( asta-i imposibil CU ROMANUL!) Gainarii astia de politicieni romani va dau cu momeala "problemei ciinilor" pe la nas si voi hatz, si o inghititi ca fraierii!..in timp ce ei se amuza cu fundul de toata populatia ignoranta si indisciplinata! |
Citat:
Fiecarei probleme in parte trebuie sa i se acorde importanta necesara. Gandhi nu spunea degeaba cand afirma ca "maretia unei natiuni poate fi judecata dupa felul in care aceasta isi trateaza animalele". Cine te opreste,Florin sa te implici in ajutorarea acelor copii,ca doar nu cei care fac protectia animalelor? Banii nu sunt problema,crede-ma,exista fonduri grase alocate,papate de mafia primariilor si ecarisajelor,inca si ce bani...unii colaboreaza cu ong-uri pt protectia animalelor din strainatate care sunt de fatada,prin intermediul carora trimit acolo caini pe banda rulanta pentru experimente sau folosirea pieilor de caine.Sumele rulate sunt extrem de mari si asta o stiu de la persoane care sunt implicate in monitorizarea acestor filiere,mafia asta are si implicatii politice,de aceea este atat de greu de doborat. Daca ar disparea cainii de pe strazi,asa cum imi doresc si eu si tu,din ce s-ar mai imbogati acesti indivizi?Este si de inteles de ce refuza sa dea legea cu sterilizarea,pentru ca in scurt timp ar ramane fara obiectul "muncii" lor...maidanezii. Incearca,te rog,sa privesti dincolo de aparente si de primul impuls si vei vedea ca suntem de aceasi parte a baricadei,indiferent ca motivatiile noastre pot diferi din anumite puncte de vedere. Dumnezeu sa iti ajute si tie si un weekend frumos si linistit sa ai! |
Citat:
Asa cum am scris mai sus,timp de 16 ani m-am implicat activ,financiar si emotional,in ac problema,nu sunt doar o fatarnica,o falsa critica,iar voiciunea plinatatii de sugestii vine din faptul ca nu am sufletul incarcat de ura,si incerc sa gasesc alte solutii care sa nu implice uciderea Vietii!!! In Romania,mergeam cu colegii la padure,la un gratar si era plina padurea de sticle de plastic,gunoaie si resturi de la ospatul altora...imi puneam mainile in cap...asa ca starngeam cate gunoaie puteam,le puneam in masini si le aruncam in oras! Acum ma plictisesc aici,nu prea mai am de lucru cu animalele sau natura(defapt deloc),insa sunt fericita ca avem o organizatie de voluntari locala,care hraneste pe cei saraci,someni,defavorizati si m-am putut inscrie acolo-si a-propos,este inghesuiala mare ca sunt multi oameni care vor sa ajute :) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://ecolocalizer.com/2009/07/13/i...on-stray-dogs/ |
Citat:
|
Citat:
Eu sunt indignata de ipocrizia "iubitorilor de animale", mai mult decat de animalele de pe strada. (persoanele de fata se exclud: cred ca sunt chiar autentice iubitoare de animale). Cunosc stapani de catei care si-au imperechiat animalele cu cele din fata blocului (ca deh, si cateii au "nevoi"), Mi se pare atat de iresponsabil! Si din nou, iubirea excesiva de animale mi se pare aproape o boala (adica sa dormi cu cainele in pat, sa-i gatesti mancare speciala ca altfel nu are blana lucioasa etc.. cunosc astfel de oameni!) In conditiile in care de oameni se ocupa prea putini. (si ca sa nu iau pumni in cap pt atitudinea mea, trebuie sa declar si eu ca am adunat 5 caini de pe strada.. unul am reusit sa-l plasez, unul l-am tinut in casa, altuia i-am facut cusca la locul de munca - dar a trebuit sa-l iau cand am plecat de acolo-, doi au ajuns la maica-mea in curte, unde avea si ea proprii ei catei salvati etc.. Si eu sunt un om destul de rece! Daca as fi iubitoare de animale, cred ca in primul rand nu as mai cosnuma carne, e primul pas firesc.) |
Citat:
Sa ajungi sa dai cateva sute de lei sa impopotonezi un caine, e prea de tot... Eu am adunat 4, am caine, il ingrijesc, dar problema maidanezilor e o alta istorie... Cati "protectori de animale" au luat caini maidanezi, de pe strada, care nu sunt de rasa... |
parere !
Ar trebui,cred, ca niste oameni cu capul pe umeri si europeni,totodata, cum ne pretindem,sa vedem si sa examinam care e legislatia unori tari vestice privitoare la maidanezi !
Eu unul pot sa zic ca in orasele unei tari precum austria nu vezi picior de maidanez,si sa cauti cu lumanarea ziua-n amiaza mare !!! De ce oare austriceii nu au caini pe strazi, or fi ei oameni sadici si neiubitori de animale ?! In alta oridine de idei, v-ati interesat oare care e statistica cu miile de oameni muscati de caini,care se prezinta pe parcursul unui an,la centrele antirabice ??? Dar traumele psihice si psihologice dezvoltate de un om inconjurat de vreo haita de 5-6 caini,care il ataca ??? Sau credti ca trece saracul om foarte usor peste asta ??? Iubitorilor de aproapele-caine, incercati sa il iubiti si pe aproapele-om ! Nu de alta, dar parca e mai in spiritul crestinismului,nu ? Sau ma insel eu ! Si Dumnezeu recomanda, mai degraba sa le tinem partea necuvantatoarelor ,decat pe cea a semenului nostru !!! oare ??? Pai unde altundeva, decat in stralucita noastra patrie,s-a mai intamplat sa moara oameni muscati de caini ??? Am auzit ca, chiar si in indepartata rusie, aceasta problema a cainilor nu exista,rusii chiar, razand de noi,fiind intr-o calatorie prin tara noasta !!! Oricat l-am pretui pe acest animal simpatic,si intr-adevar devotat omului,si pe care chiar si noi il iubim,ca si pe celelalte animale(calul,vaca, porcul,mata...gaina,...etc!)nu putem sa-i conferim un statut privilegiat(eventual statut de animal sfant,ca al vacii in india !!!) inj detrimentul altor animale, la fel de simpatice si pe care le sacrificam la greu,pentru hrana,fara ca corul aparatorilor cainilor sa fie scandalizati de asta !!! Nu putem sa investim milioane de euro, in adaposturi,si firme de medicina veterinara,al caror rezultat final,nu e decat persecutarea si chinuirea fara sens a saracelor animale,prin castrarea lor si izolarea in custi insalubre ! Cainii insasi, daca ar avea voce umana, ar implora ei isisi sa fie mai degraba etuansaiati in masa ,decat sa fie castrati ,infometati si izolati in spatii stampte !!! Oricat am iubi animalele si cainii, trebuie sa recunoastem ca ne e mai aproape de corp camasa decat haina,adica ne e mai aproape aproapele-m,decat aproapele-caine !!! Asa vad eu situatia !!! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:16:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.