Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Minciuna si viclenia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12282)

Yasmina 20.06.2011 23:10:20

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 370570)
totusi, se zice ca munca face pe om, sau il exprima, adica,iti dai seama de caracterul omului si dupa ce-l vezi cum tine in mana o lopata, sau un tarnacop !
acest aspect ,zic ca merita totusi studiat !

E valabil si pt femei?

LapetiteMoc 21.06.2011 01:56:26

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 370570)
totusi, se zice ca munca face pe om, sau il exprima, adica,iti dai seama de caracterul omului si dupa ce-l vezi cum tine in mana o lopata, sau un tarnacop !
acest aspect ,zic ca merita totusi studiat !

daca pentru tine munca inseamna a tine o lopata sau un tarnacop ... offff !!!! "Munca il face pe om" este o expresie care sustine ca doar muncind poti dobandi cele necesare existentei. Sa extrapolam este absurd. Persoana in cauza a muncit alaturi de mine pentru interesele mele, dar ... Pana la urma m-a pagubit de nu m-am vazut! Acesta ii era scopul, in esenta.

guardian knight 21.06.2011 21:02:06

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 370633)
Hai ca deja exagerezi. Daca un medic chirurg de un inalt profesionalism si de o conduita morala de exceptie, un om bun, "de pus pe rana" cum se spune, din toate punctele de vedere, nu stie sa tina in mana o lopata si un tarnacop, inseamna ca nu are caracter???

Gandirea ta in cazul de fata e pripita si superficiala !
Omul a fost zeci de mii de ani agricultor,deci are genetic abilitatile legate de uneltele ancestrale !
Iar despre medicul tau, cred ca un om atata de inteligent si scolit, cu atata mai bine va reinvata rapid cum se tine o lopata !

Insa, totusi, nu-i vom pune pe medici la sapat santuri ,pentru ei se vor gasi alte munci !

Ideea de baza era ,ca poti cunoaste omul si dupa felul in care munceste (insa fii sigur, sau sigura,ca pe omul smecher nu il vei vedea omorandu-se prea tare...!)

guardian knight 21.06.2011 21:04:43

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 370644)
E valabil si pt femei?

eu am dat un exemplu pentru barbati !
pentru femei,ar trebui o femeie sa gaseasca muncile potrivite pentru ele,la care eu nu ma pricep !

tu ,de ex, ce munci le-ai pune sa faca ?

guardian knight 21.06.2011 21:16:00

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 370680)
daca pentru tine munca inseamna a tine o lopata sau un tarnacop ... offff !!!! "Munca il face pe om" este o expresie care sustine ca doar muncind poti dobandi cele necesare existentei. Sa extrapolam este absurd. Persoana in cauza a muncit alaturi de mine pentru interesele mele, dar ... Pana la urma m-a pagubit de nu m-am vazut! Acesta ii era scopul, in esenta.

acuma depinde de la caz la caz, io nu stiu in cazul tau cum a fost !
da exista si o vorba populara care zice, ca :stapanul zgarcit face sluga hot !
adica sunt cazuri ,cand omul ce lucreaza pt noi, simte ca l-am nedreptatit,si l-am platit prea putin fata de ce profit ne-a adus, etc... si atunci tinde sa-si faca singur "dreptate", bagand mana in avutul nostru...fara sa stim noi !
insa gestul sau nu este justificat ,si tot urat ramane !

LapetiteMoc 21.06.2011 21:20:25

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 370965)
acuma depinde de la caz la caz, io nu stiu in cazul tau cum a fost !
da exista si o vorba populara care zice, ca :stapanul zgarcit face sluga hot !
adica sunt cazuri ,cand omul ce lucreaza pt noi, simte ca l-am nedreptatit,si l-am platit prea putin fata de ce profit ne-a adus, etc... si atunci tinde sa-si faca singur "dreptate", bagand mana in avutul nostru...fara sa stim noi !
insa gestul sau nu este justificat ,si tot urat ramane !

De ce continui inutil un dialog, facand speculatii. Credeam ca discutam ceva concret... Persoana nu era angajata mea, nici pe departe. S-a oferit sa ma ajute intr-o anumita directie, dar intentiile reale ii erau altele. Asadar, munca nu este un criteriu limpade de intuire a psihopatului.

Melissa 21.06.2011 22:26:05

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 370957)
Gandirea ta in cazul de fata e pripita si superficiala !
Omul a fost zeci de mii de ani agricultor,deci are genetic abilitatile legate de uneltele ancestrale !
Iar despre medicul tau, cred ca un om atata de inteligent si scolit, cu atata mai bine va reinvata rapid cum se tine o lopata !

Insa, totusi, nu-i vom pune pe medici la sapat santuri ,pentru ei se vor gasi alte munci !

Ideea de baza era ,ca poti cunoaste omul si dupa felul in care munceste (insa fii sigur, sau sigura,ca pe omul smecher nu il vei vedea omorandu-se prea tare...!)

Iar eu vin si zic asa: gandirea ta in cazul de fata este primitiva. Sunt n+1 intelectuali care n-au tinut si n-o sa tina never ever o lopata si un tarnacop in mana. Deci ideea ta de baza ca poti cunoaste omul dupa cum munceste se rezuma la munca care o presteaza in mod uzual.Dar nici asta macar nu ne ajuta sa depistam sociopatii, indiferent cum vrei s-o intorci tu acum.:-)

guardian knight 22.06.2011 22:07:35

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 370970)
De ce continui inutil un dialog, facand speculatii. Credeam ca discutam ceva concret... Persoana nu era angajata mea, nici pe departe. S-a oferit sa ma ajute intr-o anumita directie, dar intentiile reale ii erau altele. Asadar, munca nu este un criteriu limpade de intuire a psihopatului.

toti facem speculatii, pentru ca nu reusim sa spunem direct si clar,ceea ce vrem sa spunem doar pe ocolite !
e de fapt un sindrom generalizat al acestui sait care are foarte putini oameni directi cei mai multi preferand sa fie ascunsi,de parca i-ar cunoaste cineva...in ceata anonimatului de dupa pseudonime !

guardian knight 22.06.2011 22:13:56

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 370991)
Iar eu vin si zic asa: gandirea ta in cazul de fata este primitiva. Sunt n+1 intelectuali care n-au tinut si n-o sa tina never ever o lopata si un tarnacop in mana. Deci ideea ta de baza ca poti cunoaste omul dupa cum munceste se rezuma la munca care o presteaza in mod uzual.Dar nici asta macar nu ne ajuta sa depistam sociopatii, indiferent cum vrei s-o intorci tu acum.:-)

Daca tu nu vrei sa-i depistezi, foarte bine ,poti sa ramai sanatoasa in ideea asta !

Eu unul voi aplica reteta proprie si personala !

Sa nu ajungi numa...la vorba mea !

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:49:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.