![]() |
Silverstar ,Dumnezeu s-a interesat de soarta noastra mai ales in trecut (vezi cele 10 porunci date lui Moise etc. si mai ales coborarea lui Hristos pe pamant) dar acum in vremurile noastre putem spune ca Dumnezeu nu ne mai baga nimic in traista si depinde de fiecare ce vrea sa faca cu viata lui .
Problema este ca noua ne lipsesc anumite informatii (care se spune ca au fost arse o data cu incendierea bibliotecii de la Alexandria) si biserica de azi a ramas doar cu dogmele neintelese nici de ea care cei drept sunt adevarate dar lipseste explicatia ,intelepciunea ,adevarul intelegerii lor de care noi avem nevoie. Dar poate a cunoaste adevarul nu trebuie sa fie asa usor si necesita din partea noastra in primul rand o moralitate desavarsita si o cautare a lui din toate puterile si pe masura maturizarii noastre cred ca fiecare primeste atat cat poate sa inteleaga. |
Ancah dar poate fara retragerea din viata desavarsirea are mai mare valoare in fata lui Dumnezeu pentru ca tocmai in viata cotidiana este nevoie de oameni care sa fie exemplu pentru ceilalti.
Cand te retragi din viata este usor sa iti dai cu parerea NEFIIND EXPUS la ispite asa cum esti in viata de zi cu zi.Si tocmaI IN VIATA POTI CAPATA PUTEREA SUFLETEASCA SA FII TARE IN CREDINTA cand mai ales incepi sa intelegi ce sunt aceste ispite. Poate in jurul nostru sunt multi oameni desavarsiti pana la un anumit punct de la care avem ce invata.Numai ca trebuie sa fim atenti. |
Si inca ceva.Credeti ca degeaba exista in societate domenii precum economie ,invatamant ,politica.
Fiecare are rolul ei :economia ne asigura cele necesare traiului invatamantul vrea sa pregateasca oameni morali ,priceputi in diverse meserii. politica ar trebui sa asigure protectia cetateanului prin legile care le da . In fiecare domeniu ar trebui sa fie oameni cat mai pregatiti din toate punctele de vedere. Putem spune ca invatamantul pregateste oamenii pentru a activa in celelalte domenii de aceea eu vad invatamantul ca cel mai important domeniu intr-un stat. In toate aceste domenii este nevoie de oameni care sa fie poate exemple,credinciosi sau cum vrem noi sa-i spunem. Si poate atunci nu ne vom mai plange de tot ce vedem in jurul nostru. |
Altfel spus ,omul religios trebuie sa activeze in societate acolo unde ii este locul si atunci poate si stiinta va deveni religioasa ,poate si cultura va deveni religioasa si cele trei parti Stiinta ,Religie ,Arta nu vor mai fi despartite asa cum sunt astazi incat nu se gaseste cale de intelegere.
In vremurile vechi preotul era si medic si dascal si poate si om de stiinta cum spunem noi(vezi bibliografii de oameni de seama).Astazi avem atat de multe ramificatii ca nu le mai stim numarul(vezi de exemplu medicina unde sunt n specialitati si te trimite de la Ana la Caiafa poate pentru o banala afectiune cand se stie ca depind unele de altele) |
Eu m-am referit la cei mai buni dintre noi, la cei care sunt calugari si la un moment dat simt nevoia retragerii in singuratate.
In ceea ce priveste desavarsirea ea este una singura si catre ea tindem toti, mireni sau calugari. Desavarsit inseamna superlativul absolut. Dumnezeu ne apreciaza si mai ales ne ajuta pe toti care ne straduim pe acest drum. Din cate am inteles, calugarii sunt lipsiti de niste razboaie: al vazului, al auzului, etc. in schimb ei se lupta direct cu satana. Si mirenii se straduiesc pe drumul spre desavarsire si pot ajunge la mantuire, dar daca pot ajunge si la indumnezeire, asta nu mai stiu. |
Cine spune ca,calugarii reprezinta categoria "celor mai buni dintre noi"?In toate domeniile vietii exista si acei "cei mai buni",calugarii nu reprezinta absolutul in aceasta priviinta,ar fi odiscriminare.Si calugarii nu sunt lipsiti de razboaie,din contra,sunt bombardati din plin de aceste razboaie,nevazute;vaz,auz,simt.
In lume,fiecare isi are locul lui,si virtutea lui pe undeva.Marii matematicieni,fizicieni si chimisti au excelat in dezviltarea stiintei,au dezvoltat atatea teorii de care astazi ne folosim si cu care ne-am inzestrat lumea,facand-o mai usor de explorat.Si aceia sunt martirii omenirii,au murit pentru descoperirile lor,iar noi ne folosim de ele,bine mersi...pretinzand in acelasi timp ca sunt nefaste si impotriva desavarsirii. Calugarii lupta direct cu satana si mirenii lupta cu....cu cine?Intai de toate,calugarii este evident ca lupta cu ei insisi,atata timp cat adopta o cale neconventionala,iar cu diavolul care se afla sub forma pacatului,lupta toti crestinii,indiferent ca sunt laici sau clerici. |
Iarta-ma ory, dar cateodata am impresia ca nu intelegi romaneste.
|
Citat:
|
Dumnezeu sa te ierte!
|
pe tine Ancah,sa te ierte ca...nu inteleg eu romaneste.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:06:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.