Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Mancarea de post care INGRASA. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12318)

Raoul 27.02.2011 17:10:11

Buna mierea,dar cati isi permit? Si fructe la fel,precum si multe altele...

cristiboss56 27.02.2011 21:35:06

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 342520)
Buna mierea,dar cati isi permit? Si fructe la fel,precum si multe altele...

Dumnezeu sa ne ajute pe toti ! Cu nadejde in Bunul Dumnezeu , vom trece peste toate cele de aici ! Doamne ajuta !+

Miha-anca 28.02.2011 02:56:39

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 342184)
1. Asa este, nu trebuie sa ne laudam cu postul. Eu caut doar solutii, ca sa le imbin pe cele doua (munca si postul).

2. Munca intelectuala - depinde ce intelegeti voi prin ea.
In fond nu se pot compara cele doua tipuri de munci. Fiecare insa foloseste parti ale corpului care au nevoi cumva diferite.

Cum bine zice Caty - creierul are nevoie de dulciuri, de minerale, albumine, proteine. Ochii au nevoie si ei de vitamine si minerale.
Muschii, inima, alte organe solicitate la munca fizica, au nevoie de proteine multe. Oasele de calciu.

In general, poti sa tii postul (cel mai) bine daca stai linistit si nu faci efort si stai...acasa. Acolo poti sa-ti gatesti si sa mananci ce vrei, te mai culci.
La serviciu si la scoala/facultate, e mai greu sa mananci de post. Miros preparatele de post, trebuie sa le incalzesti.

Nu mai stiu cine comenta: combinatia dintre cele doua munci: serviciu, alergat, treaba casa si scoala + invatat. Exista si asa ceva.

Postul cu cruditati ii va avantaja atat pe cei cu munca intelectuala, cat si pe cei cu munca fizica. S-au facut experiente si asta a reiesit: legumele crude ajuta atat intelectul,cat si corpul.

Eram intr-un an epuizata; am intrat in concediu si nu am dorit altceva decat sa dorm. Dar am inceput sa mananc doar salate de radacinoase, sucuri de fructe, nuci, seminte.... si efectul a fost extraordinar: mi-a revenit energia si am scapat de cateva kg.
Acum ca vine postul putem incerca aceasta metoda, dar sa nu uitam sa adaugam si rugaciunea!
P.S. Sophia, oare scrii o carte, de pui atatea intrebari? Intrebarile tale par a fi de fapt chestionare.

Raoul 28.02.2011 15:18:18

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 342798)
Dar am inceput sa mananc doar salate de radacinoase, sucuri de fructe, nuci, seminte.... si efectul a fost extraordinar: mi-a revenit energia si am scapat de cateva kg.
Acum ca vine postul putem incerca aceasta metoda

Or fi bune dar cine are acum in casa ardei verzi,rosii,castraveti si alt fel de legume?? Sau cine isi permite suc de fructe (nici fructele nu si le permit majoritatea...)? E usor de zis dar greu de facut. Pot da si eu la orice ora retete de slabit/ingrasat si sa fac diverse programe alimentare insa cine si le va permite??

I.Calin 28.02.2011 18:57:33

O replică dintr-o predică a preotului de la Biserica mea din Postul Mare de anul trecut:
Iubiți credincioși, nu vă mai întrebați ce o să mâncați mâine de post, postiți... și gata! Simplu și cine are urechi...

Raoul 28.02.2011 19:43:13

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 342983)
O replică dintr-o predică a preotului de la Biserica mea din Postul Mare de anul trecut:
Iubiți credincioși, nu vă mai întrebați ce o să mâncați mâine de post, postiți... și gata! Simplu și cine are urechi...

Deacord! Ca se va ingriji Dumnezeu e adevarat,dar... hai sa nu mai incepem si noi sa dam tot felul de retete care stim ca un om de rand nu si le va permite. Asta e adevarul. Nu am indemnat pe nimeni sa nu posteasca,ci ma refeream ca e greu sa ne procuram mancare de "lux".

I.Calin 28.02.2011 20:02:32

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 343008)
Deacord! Ca se va ingriji Dumnezeu e adevarat,dar... hai sa nu mai incepem si noi sa dam tot felul de retete care stim ca un om de rand nu si le va permite. Asta e adevarul. Nu am indemnat pe nimeni sa nu posteasca,ci ma refeream ca e greu sa ne procuram mancare de "lux".

Ai dreptate, Raoul, nu trebuie rețete, fiecare după credință, putință, îndrumarea duhovnicului, dar niciodată în afara Bisericii.

Miha-anca 28.02.2011 21:12:48

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 342897)
Or fi bune dar cine are acum in casa ardei verzi,rosii,castraveti si alt fel de legume?? Sau cine isi permite suc de fructe (nici fructele nu si le permit majoritatea...)? E usor de zis dar greu de facut. Pot da si eu la orice ora retete de slabit/ingrasat si sa fac diverse programe alimentare insa cine si le va permite??

Si pe vremea in care nu gaseai nimic in aprozare, tot puteai cumpara morcovi, telina, patrunjel si varza; iar ca fructe: mere. Deci nu avem scuza sa nu mancam legume si fructe, atat ca sucuri, cat si ca salate.
Ardeii si castravetii pot fi indigesti, iar rosiile sunt bune numai cultivate la soare, adica vara.

NeInocentiu 28.02.2011 21:43:25

E un pacat se te ingrasi tinand post ?
E mai importanta greutatea decat postul ?

Raoul 28.02.2011 22:34:23

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 343078)
Si pe vremea in care nu gaseai nimic in aprozare, tot puteai cumpara morcovi, telina, patrunjel si varza; iar ca fructe: mere. Deci nu avem scuza sa nu mancam legume si fructe, atat ca sucuri, cat si ca salate.
Ardeii si castravetii pot fi indigesti, iar rosiile sunt bune numai cultivate la soare, adica vara.

Nu am spus ca nu se gasesc,ci ca lumea nu isi permite. Fiecare posteste cum poate :1:

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:30:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.