Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Sa ne rugam si pentru Teo Trandafir (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12351)

caty_deea 04.03.2011 21:19:44

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 344494)
Indiferent daca e sau nu ortodoxa, noi avem datoria sa ne rugam si pentru ea.

Nu avem voie sa ne rugam impreuna cu cei de alte religii, dar asta este cu totul altceva.

Ideea este ca neortodocsii nu se trec pe pomelnic nu?Ne putem ruga pt ei acasa

Florin-Ionut 04.03.2011 23:08:39

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 344783)
In afara de limba romana , nimic nu mai detii ! Drept pentru care te sterg din lista de " prieteni " . Mare pacat ca ORTODOXIA este egala cu 0 pentru unii dintre voi , in schimb ne dam mari invatati in ale limbii ! Rusine , rusine , rusine ~! Post binecuvantat Ortodocsilor !+

Cristi, ti-a intrat cineva in cont? Nu te recunosc.

cristiboss56 04.03.2011 23:23:12

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 344836)
Ideea este ca neortodocsii nu se trec pe pomelnic nu?Ne putem ruga pt ei acasa

Exact, iar riscul de a greși este foarte mare , mai ales când nu cunoaștem mai nimic despre cel pe care vrem să-l trecem pe pomelnic. Faptul că-i vedetă tv . nu ne ajută cu nimic, dar un "Doamne miluiește"putem rosti oricând . Pomelnicul nu-i jucărie și nu se scrie doar formal !

sophia 05.03.2011 12:17:18

Cine suntem noi sa judecam, sa facem selectii si dupa ce criterii?
Pe pomelnic poate fi trecut orice crestin. De alta religie poate ca nu, desi nici asta n-ar fi catastrofa.
Suntem toti ai lui Dumnezeu pana la urma.
Pomelnicul se poate citi si mai apoi judeca Dumnezeu si hotarareste pe cine, ce si cum.
De unde stim noi aia "fara de pata" ca avem noi dreptul sa fim pe pomelnic, in definitiv? Poate ca tocmai noi...
Dar barna....
Trebuie sa ne rugam mai mult tocmai pentru cei care au mai multa nevoie, chiar si pentru "fiii risiptori/ratacitori".

FiulRisipitor 05.03.2011 12:38:49

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 344983)
Trebuie sa ne rugam mai mult tocmai pentru cei care au mai multa nevoie, chiar si pentru "fiii risiptori/ratacitori".

Ma bucur ca nu m-ai exclus din rugaciunile tale... :1:

calator prin ploaie 05.03.2011 14:51:13

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 344983)
Cine suntem noi sa judecam, sa facem selectii si dupa ce criterii?
Pe pomelnic poate fi trecut orice crestin. De alta religie poate ca nu, desi nici asta n-ar fi catastrofa.
Suntem toti ai lui Dumnezeu pana la urma.
Pomelnicul se poate citi si mai apoi judeca Dumnezeu si hotarareste pe cine, ce si cum.
De unde stim noi aia "fara de pata" ca avem noi dreptul sa fim pe pomelnic, in definitiv? Poate ca tocmai noi...
Dar barna....

Asa draga mea ΣΟΦΙΑ....ai dreptate! Iti meriti nickul din plin! :53:

cristiboss56 05.03.2011 15:03:54

Site-ul crestinortodox.ro : " DESPRE POMELNICE "

http://www.crestinortodox.ro/diverse...ice-69231.html

cristiboss56 05.03.2011 15:07:19

Deci :

Pe pomelnic nu pot fi trecute numele sectarilor , copiilor avortati , ale sinucigasilor , ale celor ce traiesc necununati , sau refuza sa primeasca invatatura si slujbele Bisericii ( O R T O D O X E ) ! ! !

cristinadaciana 05.03.2011 15:42:27

Ciudat. Am fost la o slujba la romano catolici in saptamana cand a murit Mitropolitul Bartolomeu Anania si a preotul l-a pomenit in rugaciuni.

Raoul 05.03.2011 15:50:40

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 345049)
celor ce traiesc necununati]

Deci daca eu maine imi gasesc o fata si vreau sa fie prietena mea,ce fac,trebuie s-o cer direct de nevasta si sa-mi fac actele a doua zi ca altfel nu mai putem fi trecuti in pomelnic?? Ca doar traim necununati... Deci niciun tanar nu ar trebui trecut la pomelnic,pentru niciunu sa nu ne rugam doar pt. ca au prieteni/prietene si traiesc necununati. Mi-e greu sa cred. De parca Hristos nu i-ar iubi...

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:36:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.