![]() |
Nu despre asta era vorba pisicuto....
Cat despre rai...avem acces la el...trebuie doar sa incercam :p Raiul nu e neaparat paradisul metafizic de langa Dzeu :) Macs...nu ai putea avea mai multa dreptate:) |
pt ALEXANER_BAZIL salutare
Te-am urmarit pe mai multe topicuri si am ajunns la concluzia ca esti ateu.Tu nu crezi in DUMNEZEU si de aceea ai sufletul atit de framintat pt ca esti inca in cautarea adevarului,intru-cit ai constatat ca ATEISMUL tau nu te multumeste. Si faptul ca ai intrat pe situl asta ortodox poate ca nu este intimplator ca in viziunea unui ortodoz NIMIC NU E INTIMPLATOR,nici cele mai mici aspecte ale vietii[pt ca doar noua ni se par mici].Dar cei ca tine nu cerceteaza duhurile ,cum spuneSF.AP. IOAN,sa le cercetam daca ele sint de la D-ZEU sau nu.Tu cind ai initiat topicul asta ca perceptia sau aperceptia omului m-ai facut sa-mi aduc aminte de faptul ca exista unul care mereu cauta sa ne induca gindul ca el nu exista si acesta este DIAVOLUL.Ei de aci si pina la a ne induce in gindire ca nici noi ca oameni nu EXISTAM, nu mai exista nici juma de pas.!Dar miza lui e alta ca dc ne indoim de noi Inseamna ca nici credinta nu exista si deci nici sacrificiul MINTUITORULUI SI NICI INVIEREA. AICI e miza lui!!!eU AM INTERVENIT PT CRESTINII ORTODOCSI SI I-AM INDREPTAT SA CITEASCA GENEZA PT. A NU URMA FILOZOFIILE ASTEA IN POST ,ANTICRESTINE si sa adage la alte pacate.OULare legatura cu OMUL care initial este tot un OU si se numeste ZIGOT[el rez. din fecundarea ovulului de catre spermatozoid.]Este interesant siTE PROVOC sa-mi spui ce perceptii are fatul intauterin care se dezvolta din acest ou.PETRE TUTEA zicea ca o baba care se roaga este in fata lui D-ZEU mai mare decit un filozof care spune multe. Ei asa e si cu omul taran din interventia mea;el este mai de pret in fata lui Dzeu decit invatatii acestei lumi care filozofeaza lipsiti de credinta ,adica pierd din vremea mintuirii sufltelor lor!taranul care umbla prin credinta gaseste repede in lumina acestei credinte raspunsuri la probleme care filozofilor lumii li se par complicate[ca in ex. meu cu oul si gaina]Si te-am dumirit sper cu interventia mea anterioara.Iclusiv motoul tau este total neadecvat pt. un crestin si dovedeste mult egoism. In lumina credintei oamenii sint legati intre ei pt ca asa a vrut dumnezeu sa depindem unii de altii ca sa cistigam smerenia,iar ADEVARUL EXISTA SI ACESTA ESTE HRISTOS CARE A MURIT PE CRUCE SI PENTRU PACATELE TALE, iniferennt ca tu vrei sau nu vrei ca el sa fi murit si pt. ale tale pacate. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
" pt ALEXANER_BAZIL salutare
Te-am urmarit pe mai multe topicuri si am ajunns la concluzia ca esti ateu.Tu nu crezi in DUMNEZEU si de aceea ai sufletul atit de framintat pt ca esti inca in cautarea adevarului,intru-cit ai constatat ca ATEISMUL tau nu te multumeste." Salutare sofia. Nu stiu de unde ai tras concluzia ca as fi ateu, cand eu nu am spus niciodata ca nu as admite posibilitatea existentei unui dumnezeu. Ateismul nu ma multumeste(si de asta nu sunt ateu) "Tu cind ai initiat topicul asta ca perceptia sau aperceptia omului m-ai facut sa-mi aduc aminte de faptul ca exista unul care mereu cauta sa ne induca gindul ca el nu exista si acesta este DIAVOLUL.Ei de aci si pina la a ne induce in gindire ca nici noi ca oameni nu EXISTAM, nu mai exista nici juma de pas. Dar miza lui e alta ca dc ne indoim de noi Inseamna ca nici credinta nu exista si deci nici sacrificiul MINTUITORULUI SI NICI INVIEREA. AICI e miza lui!!!" Sa clarificam un lucru: nu am nici o intentie de a juca rolul de diavol, indiferent de ce opinie au unii. Intradevar, urmand asemenea rationamente am putea trage concluzii incomode asupra ideilor de bine si rau, moral si imoral,etc. Dar aici depinde de fiecare "OULare legatura cu OMUL care initial este tot un OU si se numeste ZIGOT[el rez. din fecundarea ovulului de catre spermatozoid.]Este interesant siTE PROVOC sa-mi spui ce perceptii are fatul intauterin care se dezvolta din acest ou." Organele de perceptie a fatului intrauterin se dezvolta abia spre sfarsitul sarcinii...si iau ceva timp sa intre in functiune. Dar perceptia sa asupra realitatii nu este mai profunda decat cea a unui caine, a unei lipitori si in cele mai multe cazuri, ale unui om perfect matur. "PETRE TUTEA zicea ca o baba care se roaga este in fata lui D-ZEU mai mare decit un filozof care spune multe. Ei asa e si cu omul taran din interventia mea;el este mai de pret in fata lui Dzeu decit invatatii acestei lumi care filozofeaza lipsiti de credinta ,adica pierd din vremea mintuirii sufltelor lor!taranul care umbla prin credinta gaseste repede in lumina acestei credinte raspunsuri la probleme care filozofilor lumii li se par complicate[ca in ex. meu cu oul si gaina]" Domnul Tutea are dreptul la opinia sa, si eu la a mea. Cat despre taran...ti-a venit in minte ca un om simplu raspunde imediat pentru ca este sigur ca ce stie el este adevarat si ca nu se indoieste nici o clipa de adevarurile sale, si nu ca ar avea vre-un fel de iluminare divina? Cat despre problema cu oul si gaina...sunt curios care era raspunsul corect? :p "Iclusiv motoul tau este total neadecvat pt. un crestin si dovedeste mult egoism. " Egoismul, draga, este un lucru constant tuturor oamenilor...pana si faptul ca tu spui ca ce sustii tu este adevarat si ce sustin eu nu,este tot o forma a egoismului. Ce nu mi se pare deloc bun este autonegarea...ipocrizia cu care priviti egoismul. Renegati egoismul, cu toate ca egoismul este unul din factorii care va ridica deasupra animalelor. Opusul acestuia este spiritul animal, instinctul de conservare a speciei, in primul rand printr-o omogenizare a mentalitatii, prin renuntare la tot ce este sinele in folosul speciei. Noi, oamenii am evoluat de la stadiul respectiv...acum noi trebuie sa progresam spre un individualism superior, nu sa ne intoarcem la o stare animalica. "In lumina credintei oamenii sint legati intre ei pt ca asa a vrut dumnezeu sa depindem unii de altii ca sa cistigam smerenia,iar ADEVARUL EXISTA SI ACESTA ESTE HRISTOS CARE A MURIT PE CRUCE SI PENTRU PACATELE TALE, iniferennt ca tu vrei sau nu vrei ca el sa fi murit si pt. ale tale pacate." Nu stiu cum a vrut Dzeu, dar eu sunt un adept al independentei individuale. Cel mai bun mod prin care poti sa iti rezolvi orice problema este singur...e mai productiv decat sa depinzi de altii. Smerenia cum am spus si mai sus nu este decat o forma mai subtila de ipocrizie. Sunt de acord...adevarul exista, si fiecare isi are varianta :p. Un ultim comentariu: Hristos a murit in numele a ce credea, si eu il respect profund pentru asta...imi pare rau de multe ori sa vad ce a iesit din ideologia sa. |
IMI PARE RAU CA AI BATUT NUMAI CIMPIII EGOISMUL ESTE CEVA CARE IL AVEM TOTI EL ESTE UN PACAT IMPOTRIVA CARUIA TRE SA LUPTAM TOATA VIATA SI DIAVOLUL EXISTA SI NE ISPITESTE PE TOTI SI EL NU POATE FI INVINS DECIT PRIN SMERENIE PINA LA SMERENIA LUI DUMNEZEU CARE A MURIT PE CRUCE DESI ERA DUMNEZEU SI ASTA NUMAI DIN IUBIRE PT OAMANI. NICI CU TARANUL NU AI DREPTATE PT. EI SINT MAI INTELEPTI DACIT MULTI DUNTRE NOI DC AI STA DE VB CU EI POATE CA AI REALIZA ASTA. IAR CU COPILUL INTRAUTERIN ESTI PE DINAFERA RAU DE TOT. A FACUT INCONJURUL LUMII O FOTOGRAFIE [CU COMENTERIILE MULTOR INVATATI] CU UN FAT INTRAUTERIN CARE A TREBUIT SA FIE OPERAT DE CATRE UN MEDIC SI IN MOMENTUL CIND S-A DESCHIS UTERUL MAMEI ACEL FAT A SCOS MINUTA SI A STRINS MINA MEDICULUI! ALTA POZA E CU UN FAT FILMAT [CU ECOGRAF CU ULTRASUNETE IN TIMP CE I SE FACEA MAMEI AVORT SI S-A VAZUT CLAR CA EL SE AGITA PUTERNIC INAINTE DE A FI ATNS DE INSTRUMENTE SI LA ATINGERE A STRIGAT DAR IN LICHIDUL AMNIOTIC NU SA AUDE ,ASA CA POZA CARE A SFACUT SI EA INCONJURUL LUMII SE NUMESTE STRIGARUL MUT. CINCLUZIA TRASA DE INVATATII ACESUI SECOL ESTE CA DIN MOMENTUL CONCEPERII EMBRIONUL ARE SUFLET DE LA DUMNEZEU ;acest fapt a dus la conertirea unui medic care a facut f. multe avorturi.
nimeni nu joaca rolul diavolului dar toti sintem ispititi de el ,doar ca unii rezistam ispitelor pt ca cercetam DUHURILE de unde vin ,iar altii ii cad in plasa. PERTE TUTEA A FOST UN FILOZOF CRESTIN RENUMIT. independenta de cel care te-a creat este iluzorie ca noi tot de DUMNEZEU depindem ori ca vrem .ori ca nu vrem si EL nu a murit pt. ce credea ci pt mintuirea ta si a mea ,dar se pare ca tu te indoiesti de dumnezeirea LUI si deci si de INVIERE[ASA POT SA INTELEG]. |
"NICI CU TARANUL NU AI DREPTATE PT. EI SINT MAI INTELEPTI DACIT MULTI DUNTRE NOI DC AI STA DE VB CU EI POATE CA AI REALIZA ASTA."
ai vreun argument pt asta...? cat de inteleapta poate fi o persoana care da cu sapa o zi intreaga si seara bea tuica si asculta manele ? poate ma luminezi si pe mine... si incearca sa imparti insiruirile alea de cuvine in niste propozitii coerente pentru ca e greu de descifrat ce scrii, din lipsa punctuatiei. |
ok...am inteles...am batut campii...toate opiniile mele sunt gresite.
De maine ma apuc de citit scripturile, de discutat cu taranii pentru a acapara intelepciunea ancestrala ce salasluieste in aceste suflete profunde. |
dar vezi sa nu folosesti cuvinte ca "ancestral" sau "acaparare" pentru ca risti sa nu te faci inteles in fata intelepciunii supreme. adica sa bati iar campii... :(
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:50:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.