Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Spiritualitatea ortodoxa (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5072)
-   -   Teama de a nu fii catalogati extremisti pierde viata in duh si adevar ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12778)

vintage 11.05.2011 12:01:03

D.zeu... Dz.eu (asta-i chiar flagranta!), ce inseamna, domnule Zaharia?

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 358658)
Eu nu am auzit pina acum cum ca la litera Evangheliei (care este insusi Cuvintul lui D.zeu - o sa va incredintati de aceasta daca in mod sincer si liber consimtit nu credeti , deci o sa va convingeti cind veti fi la prima exorcizare !!, atunci veti vedea cit de vie si adevarata este litera Evangheliei !!) sau la litera Dogmaticii ortodoxe (care fundamenteaza , adica explica si invata , credinta ortodoxa) sau la litera sfintelor si de D.zeu inspiratele canoane (adica isvoarele ortodoxiei alaturi de Sf. Traditie) care defineste drumul spre mintuire , nu trebuie sa ne raportam !!

Daca nu stim cine este Duhul (Evanghelia ii arata existenta iar dogmatica il defineste si il arata cine este, lucru care nu il face Evanghelia !!) cum ne raportam la el ? Si daca nu stim si nu credem isvoarele ortodoxiei , in ce fel ne raportam la Duhul ?? dupa parerea fiecaruia ?

Iata niste pareri demne de a fi consemnate ! Poate ne vor folosi !

Stimate domnule Zaharia,

Sunt sigura ca nu sunt prima care se leaga de acest lucru, insa nu ma pot abtine. Va rog sa ma iertati daca vreti, daca puteti...
Apreciez cuvintele de invatatura pe care ni le dati, chiar si criticile sunt binevenite pt ca ne mai smerim suportandu-le... Dar este izbitoare intelepciunea cuvintelor pe care le scrieti cu prescurtarea numelui Dumnezeu!. Din ce motive scrieti D.zeu sau Dz.eu ??? Va este lene sa scrieri DUMNEZEU? sau credeti ca nu conteaza? Conteaza daca scriem Iisus sau Isus... ori Hristos sau Cristos. Nu? Dumneavoastra trebuie sa stiti.
Toata incarcatura duhovniceasca din cele ce scrieti se pierde la vederea modului in care scrieti numele lui Dumnezeu.
Acum astept sa ma puneti la punct. Merit!

Miha-anca 11.05.2011 12:30:50

Citat:

În prealabil postat de vintage (Post 360461)
Din ce motive scrieti D.zeu sau Dz.eu ???

Din graba, evident! Sa incercam sa trecem peste aceste mici greseli, caci sunt sigura ca fratele Zaharia stie sa scrie si Dumnezeu si Iisus Hristos.
Sa-i corectam in primul rand pe cei, care au nevoie sa fie corectati. Iertare!

vintage 11.05.2011 12:53:19

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 360470)
Din graba, evident! Sa incercam sa trecem peste aceste mici greseli, caci sunt sigura ca fratele Zaharia stie sa scrie si Dumnezeu si Iisus Hristos.
Sa-i corectam in primul rand pe cei, care au nevoie sa fie corectati. Iertare!

Eu imi cer iertare! Sigur stie sa scrie... Deci Dz.eu sau D. zeu nu conteaza. Este o mica greseala. OK. Bine ca stiu caci si mie imi este sa scriu mereu intreg cuvantul D u m n e z e u ... e si cam lung, este adevarat.

Pai eu am nevoie sa fiu corectata! Eu am invatat multe despre Dumnezeu ca la randul meu sa-i invat pe nepotii mei care vor sa stie in primul rand cum se scrie Dumnezeu. O sa le spun ca se scrie asa: Dz.eu. E mai usor.

zaharia_2009 11.05.2011 13:32:26

Citat:

În prealabil postat de vintage (Post 360461)
Stimate domnule Zaharia,

Sunt sigura ca nu sunt prima care se leaga de acest lucru, insa nu ma pot abtine. Va rog sa ma iertati daca vreti, daca puteti...
Apreciez cuvintele de invatatura pe care ni le dati, chiar si criticile sunt binevenite pt ca ne mai smerim suportandu-le... Dar este izbitoare intelepciunea cuvintelor pe care le scrieti cu prescurtarea numelui Dumnezeu!. Din ce motive scrieti D.zeu sau Dz.eu ??? Va este lene sa scrieri DUMNEZEU? sau credeti ca nu conteaza? Conteaza daca scriem Iisus sau Isus... ori Hristos sau Cristos. Nu? Dumneavoastra trebuie sa stiti.
Toata incarcatura duhovniceasca din cele ce scrieti se pierde la vederea modului in care scrieti numele lui Dumnezeu.
Acum astept sa ma puneti la punct. Merit!

A sosit momentul sa va pun la punct :

Va multumesc pt. cuvintele sincere ; nu sunteti prima , este adevarat, dar sper sa fiti ultima , deoarece de acum inainte am sa scriu Dumnezeu asa cum se cuvine .

Multumesc pt. gindul bun si inima sincera ! Era o carenta a mea datorata grabei !

vintage 11.05.2011 13:46:22

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 360492)

Va multumesc pt. cuvintele sincere ; nu sunteti prima , este adevarat, dar sper sa fiti ultima , deoarece de acum inainte am sa scriu Dumnezeu asa cum se cuvine .

Multumesc pt. gindul bun si inima sincera ! Era o carenta a mea datorata grabei !

De fapt, eu va multumesc!
Citesc cu placere tot ce scrieti si va apreciez!
Doamne ajuta!

Miha-anca 11.05.2011 14:24:39

Citat:

În prealabil postat de vintage (Post 360477)
Eu imi cer iertare! Sigur stie sa scrie... Deci Dz.eu sau D. zeu nu conteaza. Este o mica greseala. OK. Bine ca stiu caci si mie imi este sa scriu mereu intreg cuvantul D u m n e z e u ... e si cam lung, este adevarat.

Pai eu am nevoie sa fiu corectata! Eu am invatat multe despre Dumnezeu ca la randul meu sa-i invat pe nepotii mei care vor sa stie in primul rand cum se scrie Dumnezeu. O sa le spun ca se scrie asa: Dz.eu. E mai usor.

Sa incercam pe cat posibil sa ne invatam nepotii sa scrie si sa gandeasca corect.
Spusesem dealtfel sa trecem peste aceste mici greseli, nu sa ni le insusim si sa le dam mai departe generatiei mai tinere.
Sa ne traiasca nepoteii si sa ajunga oameni credinciosi!
Hristos a inviat!

ioan cezar 11.05.2011 14:48:57

Citat:

Va multumesc, frate intru Hristos, pentru acest mod pilduitor de a raspunde - cu inima buna unei inimi bune, dincolo de posibile diverse caderi. Va multumesc pentru ca raspunsul dumneavoastra ma intareste in credinta, imi da nadejde ca se poate trai fara artag si orgolii. Domnul cu noi, cu toti ai Lui.

cristiboss56 11.05.2011 14:53:06

Citat:

D'ule Zaharia, un la mulți ani cu ocazia zilei dvs. de naștere ! Sunteți un "rău "necesar acestor vremuri tulburi ! Multă sănătate și împliniri pe măsură să aveți ! Cristian .

vintage 11.05.2011 14:56:16

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 360522)
Va multumesc, frate intru Hristos, pentru acest mod pilduitor de a raspunde - cu inima buna unei inimi bune, dincolo de posibile diverse caderi. Va multumesc pentru ca raspunsul dumneavoastra ma intareste in credinta, imi da nadejde ca se poate trai fara artag si orgolii. Domnul cu noi, cu toti ai Lui.

AMIN !

Ma alatur dumneavoastra cu aceleasi ganduri!
Doamne ajuta!

vintage 11.05.2011 15:02:02

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 360517)
Sa incercam pe cat posibil sa ne invatam nepotii sa scrie si sa gandeasca corect.
Spusesem dealtfel sa trecem peste aceste mici greseli, nu sa ni le insusim si sa le dam mai departe generatiei mai tinere.
Sa ne traiasca nepoteii si sa ajunga oameni credinciosi!
Hristos a inviat!

va multumesc!
Am fost un pic rautacioasa si acum imi pare rau... Eu il apreciez pe domnul Zaharia.
Printre barnele din ochii mei mai vad si cate un pai in ochii altora... Oricum, multumesc pentru blandetea cu care m-ati sfatuit!

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:03:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.