Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Poti sa ai o masina scumpa ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12947)

Florin-Ionut 27.05.2011 21:50:59

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 364403)
Romanii milostivi?da se prea poate,insa nu DOAR romanii!
Am mai spus pe forum,ca am ramas uimita sa intalnesc atatia americani care si-au donat timpul si banii ,facand voluntariat in orfelinatele din Romania !

Poate. Sper că erau dezinteresați, nu ca americanii care vin an de an în România ca să organizeze "tabere de limba engleză" cu studiu biblic ca să ni-L facă cunoscut pe Isus.

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 364403)
Am vazut de multe ori oameni cazuti pe jos in Romania,care nu au atras milostenia nimanui,fara ca sa se cerceteze,lumea facea afirmatii de genul:lasa-l in pace ca este beat sau drogat!!
Si cei beti si drogati pot avea nevoie de ajutor(au cazut,sunt loviti la cap,coma alcoolica-se pot ineca cu propria voma).

Și tu ce ai făcut cînd i-ai văzut căzuți pe jos?

Daniel_7 27.05.2011 21:51:30

Se spune ca Fostul Patriarh al Serbiei nu mergea niciodata cu masina,decat in situatii urgente,deplasandu-se in general pe jos sau cu mijloacele de transport in comun.

El era cred in situatia de a considera masina o necesitate,si totusi se ferea sa o foloseasa,desi o avea la dispozitie oricand.

cristiboss56 27.05.2011 21:55:48

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 364454)
Se spune ca Fostul Patriarh al Serbiei nu mergea niciodata cu masina,decat in situatii urgente,deplasandu-se in general pe jos sau cu mijloacele de transport in comun.

El era cred in situatia de a considera masina o necesitate,si totusi se ferea sa o foloseasa,desi o avea la dispozitie oricand.

Deci , care este legatura dintre necesitate -lux si confort , precum afirmi dumneata ? Netul il consideri o necesitate ? Trenul . tramvaiul , troleibuzul . . . , le consideri o necesitate ? Radioul , il consideri o necesitate ? Becul , il consideri o necesitate . . . , putem continua pana la banala hartie igienica , si retur !

Daniel_7 27.05.2011 22:00:47

Orice confort,definit de societatea moderna drept necesitate,ar trebui eliminat,daca ne dorim o viata cat mai desavarsita.
Daca vrem sa fim "normali",sa traim ca toata lumea,atunci da,luxul este o necesitate,in orice forma a lui,mai opulenta sau mai putin opulenta.

Yasmina 27.05.2011 22:13:38

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 364453)
Poate. Sper că erau dezinteresați, nu ca americanii care vin an de an în România ca să organizeze "tabere de limba engleză" cu studiu biblic ca să ni-L facă cunoscut pe Isus.

Și tu ce ai făcut cînd i-ai văzut căzuți pe jos?

Intr-o tara cu oameni puternic spiritualizati,care ipotetic vb deja il cunosc pe Iisus ce rost ar mai avea sa vina altii sa-ti faca cunostiinta cu El?Daca faptele noastre ar oglindi si teoriile crestine nu cred ca dorinta altora de a ne face cunoscut crestinismul,ar mai avea logica!

Implicit discutia m-ar pune pe mine in centrul atentiei si nu asta este rostul exemplului dat!

cristiboss56 27.05.2011 22:16:31

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 364456)
Orice confort,definit de societatea moderna drept necesitate,ar trebui eliminat,daca ne dorim o viata cat mai desavarsita.
Daca vrem sa fim "normali",sa traim ca toata lumea,atunci da,luxul este o necesitate,in orice forma a lui,mai opulenta sau mai putin opulenta.

Iertare , dar le balmajesti rau ! Vrei cu adevarat o astfel de viata , te retragi in pustie sau la o Manastire , caci altfel ne acoperim de cuvinte si nimic mai mult , transformand frustrarile si saracia noastra lucie , in reguli si virtuti , iar orice exagerare nu-i de folos , ci dinpotriva . Dreapta socoteala , chibzuinta , bunul simt , sunt cu adevarat necesare , caci altfel suntem niste simplii farisei , trambitatori , judecatori de ocazie , si alte cele , foarte daunatoare imaginii si credintei noastre . Poti fi extrem de normal in ambele situatii , fie ca ai sau nu masina , dar astea sunt simple refulari ale saraciei noastre , ori nu vrem sa ne imbatam cu apa rece , sau cel putin nu asta cred ca doresti pana la urma , sau poate da , asa ca simpla consolare si nimic mai mult ! Discernamant !

Daniel_7 27.05.2011 22:24:00

Daca Cioran spunea ca cravata ne face sa ne credem nemuritori,as putea parafrazandu-l sa zic ca masina ne da impresia ca suntem vesnici.

Da,nu mai suntem smeriti in masina,pentru ca deja privim lumea "de sus".

cristiboss56 27.05.2011 22:27:21

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 364465)

Da,nu mai suntem smeriti in masina,pentru ca deja privim lumea "de sus".

Pai , si de pe cal , magar , bicicleta , privim lumea de sus , poate doar de pe trotineta sa fim ceva mai "smeriti ". . . !

Yasmina 27.05.2011 22:28:15

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 364455)
Deci , care este legatura dintre necesitate -lux si confort , precum afirmi dumneata ? Netul il consideri o necesitate ? Trenul . tramvaiul , troleibuzul . . . , le consideri o necesitate ? Radioul , il consideri o necesitate ? Becul , il consideri o necesitate . . . , putem continua pana la banala hartie igienica , si retur !

Cred ca suntem destul de maturi sa facem deosebirea intre necesitate si lux.
Un banal bec care ne foloseste la iluminatul unor activitati nelipsite nu poate fi pus pe acelasi nivel cu sute de becuri aprinse,intr-o proprietate de multimiliardari unde luminile ard chiar si cand nu este locuita.
Idem masina,idem locuintele,idem hainele;de la necesitate la lux este o cale lunga.

Daniel_7 27.05.2011 22:30:31

Iisus a intrat in Ierusalim ,nu pe un cal ,asa cum se cuvenea ,ci pe un asin.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:28:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.