Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5027)
-   -   Femeia in biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1364)

crestintraditional 16.01.2009 23:04:12

Hristos Iisus a venit sa restabileasca dreptul femeii!

Dragilor, cred ca femeia nu este mai prejos deloc decat barbatatul! Este egala cu el! Biblia spune: Dumnezeu a facut parte barbateasca si parte femeiasca, i-a facut! si punct.
Nu cred ca trebuie sa fim misogini si nici femeile sa nu adopte miscarea feminista, ci trebuie echilibrul stabilit de Creator. Daca stim sa tinem linia, nu riscam niciodata sa gresim in ceea ce priveste drepturile femeii si ale barbatului. Domnul sa va dea intelepciune si discernamant tuturor barbatilor si femeilor! Sorin

cristiboss56 18.01.2009 20:31:36

[quote=eduardd;109773]Femeia are acelasi rol atat in biserica cat si in societate. O sotie, mama, femeie crestina, este crestina si in biserica si in casa si in lume. Ortodoxia nu e o stare simtita doar in anumite momente..este un SCOP, un scop ce are ca tel Mantuirea. Simtind acest scop in inima si constiinta cauti sa implinesti poruncile oriunde ai fi. Imi place mult vorba parintelui Arsenie, capul familiei este barbatul iar femeia este inima. Capul fara inima e sec..
Precum si inima fara cap , bate haotic si fara de rost ! Mi-a placut tare mult Jenica concluzia ta, cea cu capul sec. Suna putin a tendinta feminista, dar are un sambure de adevar.

:108:

eduardd 20.01.2009 08:43:56

Ma bucur ca te-am facut sa zambesti Cristian, insa "concluzia" nu e a mea e a parintelui Arsenie. Si tot parintele a spus ca, familia inseamna Armonie. Poate acest cuvant nu va mai suna a miscare feminista. :65:

costel 24.02.2009 22:09:54

[COLOR=black]Vorbim de rolul femeii in Biserica? Pai pentru mine e simplu de raspuns: ma intareste in rugaciune. Nu am ajuns nici la Sfantul Munte, nici la Manastirea Frasinei. Nu am in minte imaginea unei biserici lipsita de prezenta femeii. Nu exista nici o diferenta calitativa intre barbat si femeie. Sunt egali. Si egali sunt si in biserica. De aceea impreuna rostesc aceleasi lucruri. [/COLOR]

georgeval 24.02.2009 22:13:56

Cred ca astazi se dicuta mai mult concurential intre barbat si femeie si asistam cu tristete la aparitia unor anomalii- miscari extremiste. Totul trebuie privit din punct de vedere al complementaritatii. Textul de la facere chiar asta subliniaza- "Nu este bine ca omul sa fie singur pe pamant sa-i facem ajutor".

maniucu 24.02.2009 22:35:36

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 118917)
Cred ca astazi se dicuta mai mult concurential intre barbat si femeie si asistam cu tristete la aparitia unor anomalii- miscari extremiste. Totul trebuie privit din punct de vedere al complementaritatii. Textul de la facere chiar asta subliniaza- "Nu este bine ca omul sa fie singur pe pamant sa-i facem ajutor".

da, ajutor, doar ca cei mai multi inteleg prin asta sluga.

windorin 25.02.2009 10:49:54

Fara o femeie, barbatul nu este complet. Abia in urma unirii celor doi "intr-unul", omul exista cu adevarat, ca o unire a celor complementare naturii umane.

Raportul dintre barbat si femeie este identic cu cel dintre Tata si Fiu ! Fiul nimic nu a facut "de la Sine", ci toate "cate Tatal L-a trimis sa faca". Cu toate acestea, Tatal nu este "mai egal" decat Fiul, care "a facut ascultare intru toate", pana la moarte.

Mintea noastra nu mai poate sa inteleaga ceea ce odinioara crestinii (si in special femeile) intelegeau. Ma gandesc la bunica mea, care niciodata nu a ridicat cuvantul peste bunicul meu.. si era de o bucurie si o lumina nespusa. Erau amandoi imparati in curtea lor.

antoradoi 05.08.2009 14:12:58

Citat:

În prealabil postat de iosif (Post 16542)
Femeia in Biserica! Care este rolul ei? Care este misiunea ei? Care sunt drepturile si obligatiile ei? Care este aportul ei in Biserica?

Iosif,porti numele protectorului Fecioarei Maria...nu cred ca nu ai tu habar sa-ti raspunzi la intrebarile acestea.Ai doar ,ca multi altii,nedumeriri ,caci ,firesc, esti intrigat,poate ,de anumite restrictii ,practicate in biserica ortodoxa,in ceea ce priveste femeia.Cu totii,femei sau barbati avem obligatia :SA NE TEMEM DE DUMNEZEU!Atit.A crede sau nu,in Dumnezeu,este alegerea fiecaruia.A face sau nu ceva,dupa larghetea inimii si /sau a portofelului,pr Biserica ,in Biserica,este ,iar,alegera fiecaruia,dintre noi.Prezenta omului in Biserica,in timp,il va face,ca ,mai tirziu,sa nu mai fie doar ...o simpla prezenta.Va decide daca este cazul si daca poate sa faca cu mult mai mult decit sa fie prezent.Nimeni nu impune nimic nimanui. Parintele Paraianu Teofil(de la Simbata,un INTELEPT al zilelor noastre)spune:" CEA MAI LUNGA CALE ESTE CALEA DE LA URECHI LA...INIMA!" Dumnezeu lucreaza!,zic eu.
Toate bune!

teatru-copii 05.08.2009 14:40:20

ff frumos

Articolul citat de Noesis............

De fapt, relația corectă între bărbat și femeie este una de COMPLEMENTARITATE, nu una de CONCURENȚĂ.

Foarte putini stiu si inteleg acest lucru. In privinta drepturilor si obligatiilor fata de Dumnezeu, unii teologi spun ca sunt egale. Dar difera rolul lor in destinul omenirii. Important este ca si barbatii si femeile sa-si indeplineasca rolul dat de Dumnezeu. Aici ne impotmolim pentru ca nu exista educatia necesara. Barbatii isi refuza obligatiile poate mai mult decat femeile, dar de obicei, ca si Adam dau vina pe femei. Realitatea este ca nici unii nici altii nu-si cunosc menirea, sau cauta sa o ignore. Si nu e de mirare, prima indatorire a lor este sa-si intretina familia, sarcina lasata tot mai mult pe umerii femeii. Am avut un profesor in liceu, putin trasnit care zicea "Fereasca Dumnezeu sa avem drepturi egale cu femeile!

AndruscaCIM 19.08.2009 13:41:51

Scuzati daca repet ceva din ce s-a spus deja...

Nu am avut timp sa citesc toate postarile, si de aceea e foarte posibil sa aduc in discutie niste probleme ( nu din partea mea), mai bine spus intrebari referitoare la statutul femeii in Biserica Ortodoxa.
M-am lovit si eu de intrebari din partea unor reprezentanti ai altor denominatiuni referitoare la statutul femeii in Biserica noastra. Nu cred ca mai are sens sa adaug ca " intrebarile " din partea lor nu prea sunt de fapt intrebari..sunt direct acuze si etichete bine lipite...De ce este femeia discriminata in Religia Ortodoxa ( aici apar intrebarile secundare de genul : De ce nu poate sluji femeia in Biserica? De ce nu poate intra in altar? De ce fetitele mici nu sunt purtate prin altar in timp ce baieteii sunt, la botez?) Orice argumente s-ar aduce, toate sunt respinse ( si normal atata timp cat ei reinterpreteaza totul si nici macar nu cred in Sfinti si Sfinti Parinti :)). Orice raspunzi...vine contra-raspunsul : Vrem argumente logice!!!! si parca simti ca vorbesti degeaba.
Mie imi este foarte usor sa inteleg, sau daca nici nu inteleg pe deplin statutul femeii...nu percep nici un fenomen de discriminare si poate pentru ca mi se pare un dat de la Dumnezeu, nu ma intereseaza sa slujesc cot la cot cu preotii si nici sa ies la promenada prin altar...si chiar nu ma simt discriminata fata de barbati... dar asta sunt eu, femeia ortodoxa...dar ce argumente " logice" si la obiect pot fi aduse celor care nu vad decat " discrimnare" si vor sa ajunga Patriarhite :))
Mi se pare foarte ciudat ca totusi e posibil ca unii oameni sa isi poate reconsidera conceptiile despre o religie in momentul in care raspunsul poate fi conturat mai pe intelesul lui...dar e greu de gasit un raspuns de acest fel cateodata. Sunt oameni care nu pot accepta faptul ca asa a lasat Dumnezeu lucrurile pe pamant, sunt oameni care intotdeauna vor intreba " de ce?" ...oare se merita totusi sa mai conversezi cu astfel de indivizi, sau da?

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:18:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.