Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   joc interactiv- intrebari din Biblie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14007)

lore86 17.10.2011 12:01:57

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 406042)
pai este arborele genealogic...de aici poti concluziona...cerem si alte pareri...

da asa este.Enoh este.
uite sursa:http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=44&cap=1
Se vorbeste de Enoh, al saptelea dupa Adam . e vorba de urmasul lui Set.

lore86 17.10.2011 12:29:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 406047)
În ordine cronologică, Enoh are prima proorocie menționată. Dacă nu ar fi deplasată afirmația, Dumnezeu ar putea fi socotit primul prooroc, având în vedere prima profeție atestată biblic: făgăduința cu privire la Răscumpărătorul neamului omenesc. Facerea 3,15.

Întrebare mai dificilă: Numiți cele șapte "funcții" care Îi sunt atribuite de Scriptură Domnului Iisus Hristos.

m-ai pus in dificultate cu asta.
Cred ca ar fi:profet, preot, Imparat, Invatator, creator(Logosul Divin), Mantuitor,datator de legi, Judecator.

e posibil sa fie si mai multe...

ioanna 17.10.2011 12:30:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 406047)
Întrebare mai dificilă: Numiți cele șapte "funcții" care Îi sunt atribuite de Scriptură Domnului Iisus Hristos.

Nu cred ca la asta te-ai referit, insa incerc un raspuns. Hristos este intemeietorul bisericii crestine, temelia ei, "piatra din capul unghiului", avand functie:
1. vitala- biserica e trupul lui Hristos
2. mantuitoare: biserica e Ierusalimul ceresc
3. purificatoare- biserica e mireasa Lui Hristos
4. educativa: biserica e stalp si temelie a adevarului
5. militanta: biserica e o armata angajata in lupta spirituala.
6. iubirii: biserica e familia crestina
7. sfintitoare- biserica e casa Lui Dumnezeu

varianta 2: Domn, Cuvant,Mantuitor, Mesia, Rascumparator, Mijlocitor, Domnul Creatiei, Painea Vietii, Lumina Lumii, Alfa si Omega, Calea-Adevarul si Viata ,Mielul lui Dumnezeu... alegeti voi :) i'm out!

osutafaraunu 17.10.2011 12:41:21

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 406054)
m-ai pus in dificultate cu asta.
Cred ca ar fi:profet, preot, Imparat, Invatator, creator(Logosul Divin), Mantuitor,datator de legi, Judecator.

e posibil sa fie si mai multe...

Felicitări! Un răspuns mai mult decât... complet:53: Iată și referințele (le pun în ordine aproximativ cronologică):

1) Creator: Ioan 1,1-3; Evrei 1,1-2.
2) Legiuitor: Iacov 4,12; 1 Corinteni 10,1-4.
3) Profet: Ioan 6,14; 7,40.
4) Mântuitor: Ioan 4,42.
5) Mijlocitor (Mare Preot): 1 Tim. 2,5; Evrei 4,14.
6) Judecător: Fapte 10,42.
7) Împărat: Apoc. 19,13-16.

Ai numit și a 8-a, cea de Învățător - așa cum era apelat de cei din vremea Lui cât a fost pe pământ.

Așteptăm o întrebare la fel de dificilă. Poate unii au o conexiune de internet mai slabă și ar putea fi dezavantajați la întrebările ușoare la care se răspunde pe loc.

lore86 17.10.2011 13:13:03

iertare, nu prea ma duce capul sa pun intrebari complicate.E mai greu sa le formulezi decat sa raspunzi la ele.

Intrebarea mea e: care sunt cele trei ipostaze in care vorbim de o prefigurare a Crucii in Vechiul testament?

ioanna 17.10.2011 13:48:57

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 406073)
Intrebarea mea e: care sunt cele trei ipostaze in care vorbim de o prefigurare a Crucii in Vechiul testament?

Prorocie , gesturi si material lemnos.

prorocie: "samanta femeii va zdrobi capul sarpelui" (Geneza 3:15) anticipeaza jertfa pe Cruce a Mantuitorului.
gesturi: binecuvantarea lui Iacov cu mainile incrucisate asupra copiilor lui Iosfi: Efraim si Manase.
material lemnos: lemnele purtate in spate de Isaac sunt o prefigurare a crucii- ca altar de jertfa, toiagul lui Moise e tot o prefigurare a puterii si lucrarii crucii, lemnul pe care a spanzurat sarpele, lemnul folosit la construirea arcei lui Noe sau chivotul Legamantului etc.

lore86 17.10.2011 14:03:05

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 406083)
Prorocie , gesturi si material lemnos.

prorocie: "samanta femeii va zdrobi capul sarpelui" (Geneza 3:15) anticipeaza jertfa pe Cruce a Mantuitorului.
gesturi: binecuvantarea lui Iacov cu mainile incrucisate asupra copiilor lui Iosfi: Efraim si Manase.
material lemnos: lemnele purtate in spate de Isaac sunt o prefigurare a crucii- ca altar de jertfa, toiagul lui Moise e tot o prefigurare a puterii si lucrarii crucii, lemnul pe care a spanzurat sarpele, lemnul folosit la construirea arcei lui Noe sau chivotul Legamantului etc.

raspunsul e mai complex decat il gandisem eu.
Ioanna, preiei stafeta!

ioanna 17.10.2011 14:05:32

Care sunt denumirile din Biblie a energiile necreate divine?

lore86 17.10.2011 14:11:54

har si..................

ioanna 17.10.2011 14:24:18

Slava Sa, puterea Sa (atotcreatoare, atotvazatoare, atotsfintitoare, atotstiutoare, atotcurpinzatoare) lumina Sa (harul- stralucirea in afara a Chipului).

Oricine poate continua jocul cu o intrebare.
p.s eu trebuie sa ies, am sa urmaresc diseara evolutia :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:41:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.