Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Invataturi biblice si respectarea lor de catre biserica AZS (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14258)

Lucian008 17.12.2011 14:47:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 415757)
Oricât de "incompletă" ar fi traducerea dvs. (căci este una ortodoxă), ziua a 7-a nu va fi niciodată 1-a, iar sâmbăta nu va fi niciodată duminica. Dixit! Și cu aceasta am plecat că mai am și alte activități... e doar sâmbăta! :5:

Nici nu am sustinut asa ceva. Nu s-au schimbat zilele intre ele, ci doar ziua de cinstire a Domnului.

sunsray 17.12.2011 14:47:48

..

Vreau si eu sa intreb ceva.....

Stiu ca, zilele saptamanii, de fapt, - ca orice alta modalitate de orientare temporala(luna, anul) ,- trebuie , mai mult ca sigur, sa aiba un punct de raport Obiectiv, respectiv raportarea la corpurile ceresti, o raportare 'astrologica' - asa cum este si luna(I, II, etc) .... de fapt aici se raporteaza , Obiectiv, la ciclurile fazei lunii(corpul ceresc), in raport cu soarele, care dureaza 30 (sau 31 zile). Deci se poate foarte simplu stabili asa(deja e stabilit, cine cunoaste asctrologie, pentru el e lamurita chestiunea) , Obiectiv, cum, si de ce incepe ziua I, cum si de ce urmeaza ziua II etc - toate asta raportat la ciclurile corpurilor ceresti. Deci , pana la urma este evident (se pare si pentru greci si popoarele ortodoxe) ca ziua I este cea in care a inviat Domnul. si ziua a 7 a este cea precedenta ei.
Dar acum ramane si pentru mine , intrebarea, de ce la noi ortodocsi nu mai serbam(Nu formal, ci meditand la ceea ce este ea in esenta ,dar si de fapt,concret , si comportandune in ea in consecinta), aceasta zi a saptea, avand in vedere aceste cicluri Obiective ale corpurilor ceresti , care nu se schimba, si care tin de ordinea Lui Dumnezeu, in care trebuie sa ne integram si noi, pentru a avea o viata armonioasa. Evident, asta nu inseamna neglijarea si minimizarea importantei zilei invierii Domnului.

Dar vreau sa intreb si :

Cu ce putem schimba noi , ca simpli enoriasi, aceasta randuiala.?
Mai inatai , va trebui sa se demonstrese(celor ce au puterea de a reschimba aceasta ordine) simplu, clar, ca aceasta decizie (care apartine, cui?) de a se neglija ziua 7 , si a se sarbatori doar cea a invierii, este una pur omeneasca, strict rationala.

Lucian008 17.12.2011 14:48:28

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 415756)
Adventistii nu tin Pastele.

Au sarbatori? Daca da, stii care?

mihai07 17.12.2011 14:50:58

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 415762)
Au sarbatori? Daca da, stii care?

Nu stiu. Dar stiu sigur ca Pastele nu il sarbatoresc.

ovidiu b. 17.12.2011 14:51:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 415744)
Da, trebuia s-o spună, căci Dumnezeu nu schimbă o poruncă (a IV-a) din Legea Sa fără să ne anunțe!

Pai ti-a raspuns prin tocmai Invierea Sa.

Lucian008 17.12.2011 14:54:03

Citat:

În prealabil postat de sunsray (Post 415761)
Vreau si eu sa intreb ceva.....

Stiu ca, zilele saptamanii, de fapt, - ca orice alta modalitate de orientare temporala(luna, anul) ,- trebuie , mai mult ca sigur, sa aiba un punct de raport Obiectiv, respectiv raportarea la corpurile ceresti, o raportare 'astrologica' - asa cum este si luna(I, II, etc) .... de fapt aici se raporteaza , Obiectiv, la ciclurile fazei lunii(corpul ceresc), in raport cu soarele, care dureaza 30 (sau 31 zile). Deci se poate foarte simplu stabili asa(deja e stabilit, cine cunoaste asctrologie, pentru el e lamurita chestiunea) , Obiectiv, cum, si de ce incepe ziua I, cum si de ce urmeaza ziua II etc - toate asta raportat la ciclurile corpurilor ceresti. Deci , pana la urma este evident (se pare si pentru greci si popoarele ortodoxe) ca ziua I este cea in care a inviat Domnul. si ziua a 7 a este cea precedenta ei.
Dar acum ramane si pentru mine , intrebarea, de ce la noi ortodocsi nu mai serbam(Nu formal, ci meditand la ceea ce este ea in esenta ,dar si de fapt,concret , si comportandune in ea in consecinta), aceasta zi a saptea, avand in vedere aceste cicluri Obiective ale corpurilor ceresti , care nu se schimba, si care tin de ordinea Lui Dumnezeu, in care trebuie sa ne integram si noi, pentru a avea o viata armonioasa. Evident, asta nu inseamna neglijarea si minimizarea importantei zilei invierii Domnului.

Si care este intrebarea? De ce nu tinem sambata?

Citat:

În prealabil postat de sunsray (Post 415761)
Cu ce putem schimba noi , ca simpli enoriasi, aceasta randuiala.?
Mai inatai , va trebui sa se demonstrese(celor ce au puterea de a reschimba aceasta ordine) simplu, clar, ca aceasta decizie (care apartine, cui?) de a se neglija ziua 7 , si a se sarbatori doar cea a invierii, este una pur omeneasca, strict rationala.

Biserica nu este a clerului si nu este a mirenilor. Biserica este a Lui Dumnezeu, iar ceilalti sunt doar membri. Si schimbarea nu o pot face nici mirenii nici clericii, caci ea se bazeaza pe invatatura data de Dumnezeu. Nu omul a stabilit (asa cum sustin altii) tinerea zile intai si nu a celei de-a 7-a.

Profetul de carton 17.12.2011 14:54:38

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 415764)
Nu stiu. Dar stiu sigur ca Pastele nu il sarbatoresc.

bine fac, doar nu sunt evrei.

mihai07 17.12.2011 14:57:05

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415769)
bine fac, doar nu sunt evrei.

Ai impresia ca vorbeam de pastele evreiesc? Vorbeam despre Invierea Domnului.
p.s. de aia nu tinem noi sambata, ca nu suntem evrei.

Profetul de carton 17.12.2011 14:58:41

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 415771)
Ai impresia ca vorbeam de pastele evreiesc? Vorbeam despre Invierea Domnului.

Invierea Domnului e altceva.

ovidiu b. 17.12.2011 15:02:33

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 415743)
Jalnică argumentație!:33:

Pai daca rupi din context nu se intelege nimic. Jalnic este ca nu vreti sa intelegi semnificatia zilei de Duminica.

Care este diferenta intre tine si fariseul care incerca sa-i gaseasca vina lui Iisus cand acesta a savarsit vindecarea femeii garbove in ziua de Sabat?

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:38:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.