Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

Yasmina 27.01.2012 22:03:53

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 425304)
Teoria buna, practica ne omoara. Parintii au taiat si au spanzurat pentru ca au avut o practica reala.
Spuneti ca trebuie sa ne rugam si sa iubim, de acord, usor de zis, greu de facut.
Cati dintre noi iubim pe cei de alta religie sau pe atei, dar sa zicem.
Colaborarea e dificila pt ca religia, subiectele cu caracter religios intervin vrei sau nu in discutie. Cum poti colabora armonios cu un om care injura Biblia si pe Hristos, mai poate exista o comunicare, d-voastra cum ati reactiona intr-o situatie practica? Sau cand cineva te face in toate felurile pt ca mergi la biserica? Sau cand te ameninta si iti face scandal? Pentru Petru D

Titlul threadului se numeste(de altfel se refera numai la)atitudinea ortodoxa fata de oamenii altor religii!Pai este egal cu aceia care injura Biblia si pe Hristos?

Totusi ortodocsii fac casatorii cu ateii,dar nu vor sa salute sau sa aibe o conversatie cu un budist sau protestant...straniu!!!

Yasmina 27.01.2012 22:11:16

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 425314)
Un sfant poate ocari ,pentru ca intelege ce se intampla pe lumea asta .Eu,care nu mai inteleg nimic, macar sa nu ocarasc pe nimeni . Unora le sta bine sa ocarasca,altora nu. Ocara trebuie sa fie dublata de dragoste si de respect pentru exemplul personal al acelui om,si o suportam cu drag.La ceilalti ,care ataca fara a se intrevedea un suflet cald in ei , vedem doar un fel de raceala,un razboi aproape personal.
Acest fel de credinta e o mare iluzie. E drept ca trebuie sa aparam credinta ,dar sa lasam generalii sa atace ,iar noi,ca simplii soldati ,sa ne multumim ca macar cu noi sa incepem razboiul ,inainte de a ne da mari aparatori a ceva ce nu suntem .

Sunt de acord cu dvs!

PetruD 27.01.2012 22:22:29

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 425304)
Cum poti colabora armonios cu un om care injura Biblia si pe Hristos?

Eu nu am pomenit de oamenii acestia. Ca exista si ei, e corect. Dar japonezii shintoisti, hindusii si cei care s-au nascut in alte credinte nu injura nici Biblia, nici pe Hristos, nici nu contesta existenta lui Dumnezeu, doar ca nu sunt botezati. Asta e tot. Eu despre acesti oameni vorbesc.

Citat:

Sau cand cineva te face in toate felurile pt ca mergi la biserica? Sau cand te ameninta si iti face scandal?
Atunci incetez sa mai vorbesc cu persoana respectiva (cel putin pt moment). Dar nu incep si eu sa ocarasc, sa ii zic ca o sa o inghita iadul pentru necredinta ei, ca e pe calea pierzarii, samd. Nu ma astept sa se intoarca spre ortodoxie daca ma port asa cu ea.

TunsDiana 27.01.2012 22:29:05

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 425309)
Nu e adevarat. Eu am prieteni atei. Nu am o problema cu ei. E drept ca ies "scantei" cand ajungem sa discutam pe acest subiect, dar asta nu insemna ca nu putem sa ii iubim pe cei de alte credinte sau pe atei. "Iubeste pacatosul si uraste pacatul".

Probabil ca unii au o capacitate mai mare de a iubi toti oamenii fara deosebire si e bine de ei ca pot, pt ca in fond asta e si porunca sa iti iubesti aproapele...

PetruD 27.01.2012 22:31:33

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 425326)
Probabil ca unii au o capacitate mai mare de a iubi toti oamenii fara deosebire si e bine de ei ca pot, pt ca in fond asta e si porunca sa iti iubesti aproapele...

Spui asta de parca ar fi neobisnuit sau de parca ar friza morala crestina sa iubesti un necrestin... Nu mai bine spunem tare si raspicat: Iubiti toti oamenii?

TunsDiana 27.01.2012 22:35:53

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 425315)
Titlul threadului se numeste(de altfel se refera numai la)atitudinea ortodoxa fata de oamenii altor religii!Pai este egal cu aceia care injura Biblia si pe Hristos?

Totusi ortodocsii fac casatorii cu ateii,dar nu vor sa salute sau sa aibe o conversatie cu un budist sau protestant...straniu!!!

Ateismul e aproape o religie, are o credinta: necredinta in D-zeu, are valori, un program, organizatii, forumuri, incearca sa converteasca oameni, au stiinta pe post de Biblie, mai lipseste sa iti faca biserica ca sa fie totul complet

Lucian008 27.01.2012 22:40:05

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 425326)

A nu. Sunt departe de a fi vreun model. Nu iubesc toti oamenii. Doar ca exemplu meu demonstreaza ca asta e posibil. In cazurile aceste imi iese fara efort. Dar e clar ca ptr a ii iubi pe toti e nevoie de un efort. Dar e posibil chiar daca avem convingeri foarte ferme (stiu ca e pleonasm) sa ii iubim si sa relationam cu cei care nu ne impartasesc aceste convingeri. Poti sa polemizezi cu persoana respectiva in ceea ce priveste invatatura de credinta si in acelasi timp sa ai o relatie normala.

TunsDiana 27.01.2012 22:48:12

Citat:

În prealabil postat de PetruD (Post 425330)
Spui asta de parca ar fi neobisnuit sau de parca ar friza morala crestina sa iubesti un necrestin... Nu mai bine spunem tare si raspicat: Iubiti toti oamenii?

Cine poate iubi toti oamenii? D-voastra puteti?

TunsDiana 27.01.2012 22:53:23

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 425315)

Si cei de alte religii nu injura dar fac mai rau: omoara oameni in numele credintei. Un ortodox practicant va duce o viata extrem de grea cu un ateu si ar fi bine daca nu ar face acea casatorie de la inceput

PetruD 27.01.2012 22:58:17

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 425333)
Ateismul e aproape o religie.

1) Nu vorbim doar despre atei.

2) Ateismul nu e o religie. Exista atei care spun raspicat: nu exista Dumnezeu si exista atei care sunt indiferenti fata de Dumnezeu. Daca ortodocsii in general accepta aceleasi idei si valori, ateii nu apartin niciunei biserici si nu au un sistem de valori comun - tot ce ii leaga e lipsa oricarei convingeri religioase. Atat.

3) Re-re-aduc in discutie pe prietenul meu care desi botezat de mic, nu a prea pus piciorul in biserica si nu a avut ocazia sa inteleaga crestinismul. Si-a dezvoltat insa o inteligenta exceptionala, as putea spune, el fiind premiat la foarte multe concursuri de informatica (unde de altfel ne-am si cunoscut) iar cu aceasta inteligenta a dedus ca Dumnezeu exista fara doar si poate, dar tot nu poate intelege idealurile crestine pentru ca ... nu poate! Mai mult de atat, nu incearca sa convinga pe nimeni ca el detine adevarul absolut (desi cand intram inevitabil in polemici isi apara si el ideile) si nu neaga nici pe Iisus, ca de altfel nicio alta figura religioasa... doar ca nu crede cum credem noi crestinii ... nu a gasit (pana acum) nicio dovada ca crestinismul duce la mantuire.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:42:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.