Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Imi doresc sa am casa mea! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14690)

Profetul de carton 22.03.2012 14:25:50

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 436263)
pot spune ca e plin de oameni ai strazii, de betivi care isi fac veacul printr-o carciuma la coltul strazii, caini vagabonzi nu mai zic

pai de aia sunt betivani si caini vagabonzi prin zonele alea deoarece e rost de o paine de mancat si de un pahar de baut! ce sa faca la tara, unde-i saracie???

AndruscaCIM 22.03.2012 14:29:24

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 436247)
Culmea, geniile Romaniei sunt de la sate,comune. Eminescu,Creanga,Enescu, Caragiale, Porumbescu, Brancusi, Sadoveanu etc. Pr.Cleopa,Pr.ARsenie Boca,Pr.Arsenie Papacioc, Pr.Iustin Parvu si multi alti Parinti de seama. Majoritatea romanilor se trag din tarani. Romania este o tara rurala mai mult. Chiar daca eu sunt crescuta la oras, prin cuvintele tale pot spune ca mi-ai jignit familia, din partea mamei si din partea tatalui. Am un respect foarte mare ptr. oamenii de la sate si comune.
Si sa fim seriosi sunt multi oraseni cu caracter de taran, chiar mai rau. As putea si eu sa incep o lista lunga in care sa scot in evidenta ce e mai rau la oraseni. Degeaba ai tu cultura si inteligenta, daca esti un om cu caracter de 2 lei.

Cati dintre cei enumerati au ramas la tara, sau au devenit genii ramanand acolo?

Profetul de carton 22.03.2012 14:33:06

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 436266)
Cati dintre cei enumerati au ramas la tara, sau au devenit genii ramanand acolo?

da-i stie cineva dintre cei care locuiesc in zonele rurale?? ii citeste cineva?

TunsDiana 22.03.2012 15:29:55

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 436243)
pai eu ce zic! haideti sa nu idealizam conceptul "casa mea" si sa reliefam exact realitatea, adica nimeni nu accepta viata la tara daca are posibilitatea de a sta la oras.

Multi pensionari isi vand apartamentul la bloc si se muta la tara. E o realitate.

TunsDiana 22.03.2012 15:40:30

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 436246)
deci ca tinerii care doresc sa-si intemeieze o familie sa inteleaga si sa reflecteze asupra acestei probleme, a locuintei, sa aiba in vedere faptul ca:
o locuinta mica intr-o zona buna a unui mare oras in primul rand nu presupune cheltuieli mari (incalzirea pe timp de iarna), mijloacele de transport nu sunt necesare decat intr-o mica masura (cine locuieste la o zona periferica sau la tara stie ce inseamna sa ia autobuzul si cat costa zilnic naveta), acces facil la un loc de munca (te-ai mutat la tara, unde gasesti loc de munca?); in plus de asta ia ganditi-va, la tara, ce sa faci toata ziua??? innebunesti! pe cand orasul iti ofera numeroase posibilitati de recreere.

De acord, nu prea ai posibilitati nici de lucru nici de distractie la tara.

Profetul de carton 22.03.2012 15:42:18

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 436277)
Multi pensionari isi vand apartamentul la bloc si se muta la tara. E o realitate.

o mutare gresita, la casa este mult mai scumpa incalzirea!

Hartford 22.03.2012 15:43:06

Da.... pana si Printz Charles sa mutat la tara pe linga Sibiu, am citit recent undeva.

Profetul de carton 22.03.2012 15:45:10

Citat:

prin cuvintele tale pot spune ca mi-ai jignit familia, din partea mamei si din partea tatalui.

eu am facut referire la o dominanta, pt ca sunt persoane de toate felurile si la oras si la sat, insa retineti ca e logic ce va spun: oamenii care pot oferi ceva societatii si care se pot realiza, in mod sigur vor pleca de la tara pt ca acolo nu se pot "produce" si cine va ramane la tara? ratatii, handicapatii, alcoolicii (cu acestia vreti sa socializati?)

TunsDiana 22.03.2012 15:47:51

Citat:

Culmea, geniile Romaniei sunt de la sate,comune. Eminescu,Creanga,Enescu, Caragiale, Porumbescu, Brancusi, Sadoveanu etc. Pr.Cleopa,Pr.ARsenie Boca,Pr.Arsenie Papacioc, Pr.Iustin Parvu si multi alti Parinti de seama. Majoritatea romanilor se trag din tarani. Romania este o tara rurala mai mult. Chiar daca eu sunt crescuta la oras, prin cuvintele tale pot spune ca mi-ai jignit familia, din partea mamei si din partea tatalui. Am un respect foarte mare ptr. oamenii de la sate si comune.
Si sa fim seriosi sunt multi oraseni cu caracter de taran, chiar mai rau. As putea si eu sa incep o lista lunga in care sa scot in evidenta ce e mai rau la oraseni. Degeaba ai tu cultura si inteligenta, daca esti un om cu caracter de 2 lei.

Nu as merge chiar asa de departe incat sa ii numesc genii dar aveti dreptate in ceea ce spuneti ca majoritatea se trag de la tara.

Multi oraseni au comportament de tarani tocmai pentru ca se trag de la tara si nu au avut vointa sa se schimbe.

Vina a fost a lui Ceausescu ca i-a dus fortat de la sat la oras, i-a inghesuit in blocuri.

Taranii de oras nu au avut cum sa adopte un comportament de oraseni daca nu au avut exemple in jurul lor, parintii fiind tot tarani.

Discutia este lunga si pe mai multe nivele.

Si eu consider ca degeaba ai cultura si inteligenta daca nu ai caracter.

TunsDiana 22.03.2012 16:27:06

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 436269)
da-i stie cineva dintre cei care locuiesc in zonele rurale?? ii citeste cineva?

S-a facut un sondaj la tara de catre Prahova Tv. Intrebarea era ce citeste lumea la tara. Majoritatea au raspuns ca nu citesc nimic, cativa spuneau ca au citit doar in scoala iar o eleva se lauda ca ea citeste multe, foarte multe in special de citez "Domnul Mihai Creanga". No comment.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:57:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.