Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Cazul preotului Casian Pantelica, din satul Reviga, judetul Ialomita (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14827)

euroloser 01.07.2012 19:29:25

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 455580)
Ok, o asezem invers. Legislatia europeana va spune ca Bisericile nu au voie sa discrimineze minoritarea homosexuala prin refuzul de a oficia casatorii intre persoanele de acelasi sex. Mie nu mi se pare o presupunere atat de fantezista. Atunci ce se va intampla?

Repet, nici o legislatie nu va impune practici unei religii ci doar va cere exluderea celor care contravin unor norme comunitare. Chiar daca o norma comunitara va da posibilitatea homosexualilor se se casatoreasca asta nu inseamna ca BOR are si obligatia de a oficia religios aceste casatorii. In schimb cand Drepturile Omului sunt incalcate legislatia intervine.

Lucian008 01.07.2012 19:31:20

Citat:

În prealabil postat de euroloser (Post 455588)
Repet, nici o legislatie nu va impune practici unei religii ci doar va cere exluderea celor care contravin unor norme comunitare. Chiar daca o norma comunitara va da posibilitatea homosexualilor se se casatoreasca asta nu inseamna ca BOR are si obligatia de a oficia religios aceste casatorii. In schimb cand Drepturile Omului sunt incalcate legislatia intervine.

Aici e vorba doar despre pareri personale si eu imi mentin parerea ca intr-un timp nu foarte indepartat asta se va intampla.

PS: Nu sunt adeptul teoriei conspiratiei, dar nici nu pot sa ignor realitatea si nici trecutul.

euroloser 01.07.2012 19:33:23

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 455587)
vezi decizia tribunalului german in ce priveste mutilarea copiilor (de exemplu taieirea imprejur).

Este o decizie care se incadreaza in ideea de A NU FACE. In schimb parintii au posibilitatea sa mearga in Israel unde pot sa taie cat doresc. Si sa nu uitam ca tribunalul de la Koln parca a luat o decizie care nu se aplica la nivel europen ( deocamdata )

Lucian008 01.07.2012 19:36:09

Acum mi-a venit, dar e interesant. Daca totusi comunitatea europeana va interzice botezul copiilor prin afundare pentru ca ar exista risc de inec sau alte prostii de genul? Atunci cum ar trebui sa procedeze Biserica?

euroloser 01.07.2012 19:36:58

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 455589)
Aici e vorba doar despre pareri personale si eu imi mentin parerea ca intr-un timp nu foarte indepartat asta se va intampla.

Poate ca foarte curand in cazul in care episcopul vincentiu grifoni ( fost coleg de altfel cu preotul Gheorghe Pandelica) va face "valuri". Si abia atunci se va da fara voie o lovitura puternica Bisericii Ortodoxe Romane. Sper totusi sa nu se ajunga aici.

euroloser 01.07.2012 19:40:26

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 455591)
Acum mi-a venit, dar e interesant. Daca totusi comunitatea europeana va interzice botezul copiilor prin afundare pentru ca ar exista risc de inec sau alte prostii de genul? Atunci cum ar trebui sa procedeze Biserica?

Orice lege care apare are la baza o motivatie. Daca nu au existat precedente ori au existat precedente imputabile preotului nu va apare o astfel de lege.

In cazul deciziei privind circumscrierea s-a tinut cont de un drept. Dreptul copilului. Cu atat mai mult cu cat mutilarea, care presupune neacceptarea de catre victima, este prevazuta de codul penal.

Lucian008 01.07.2012 19:43:30

Citat:

În prealabil postat de euroloser (Post 455592)
Poate ca foarte curand in cazul in care episcopul vincentiu grifoni ( fost coleg de altfel cu preotul Gheorghe Pandelica) va face "valuri". Si abia atunci se va da fara voie o lovitura puternica Bisericii Ortodoxe Romane. Sper totusi sa nu se ajunga aici.

Era vorba de legislatia europeana si de pericolul din exterior. Poate ca intr-adevar e mai mare pericolul din interior, dar cum facem cand ni se impune din afara?

Lucian008 01.07.2012 19:48:00

Citat:

În prealabil postat de euroloser (Post 455594)
Orice lege care apare are la baza o motivatie. Daca nu au existat precedente ori au existat precedente imputabile preotului nu va apare o astfel de lege.

In cazul deciziei privind circumscrierea s-a tinut cont de un drept. Dreptul copilului. Cu atat mai mult cu cat mutilarea, care presupune neacceptarea de catre victima, este prevazuta de codul penal.

Se va gasi o motivatie: pericolul caruia ii este supus copilul. Este evident ca, facand abstractie de savarsirea Tainei Botezului, exista riscul de accident cand un bebelus este scufundat in apa. Cu atat mai mult de 3 ori, pentru ca reflexul copilului este sa inspire puternic dupa socul initial, si in acelasi timp el este scufundat inca o data. In plus, da, exista precedente. Din neglijenta unele probabil, dar exista. Doamne fereste, eu nu sunt avocatul diavolului acum, doar arat ca se poate gasi o motivatie. Si asta nu tine de paranoia.

DragosP 01.07.2012 19:49:38

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 455583)
din moment ce anulezi toate canoanele ortodoxe, ce poti sa fii?

Un biet rătăcit sectant supărat pe mine.
Un troll hrănit generos de noi.

euroloser 01.07.2012 19:50:18

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 455597)
Se va gasi o motivatie: pericolul caruia ii este supus copilul. Este evident ca, facand abstractie de savarsirea Tainei Botezului, exista riscul de accident cand un bebelus este scufundat in apa. Cu atat mai mult de 3 ori, pentru ca reflexul copilului este sa inspire puternic dupa socul initial, si in acelasi timp el este scufundat inca o data. In plus, da, exista precedente. Din neglijenta unele probabil, dar exista. Doamne fereste, eu nu sunt avocatul diavolului acum, doar arat ca se poate gasi o motivatie. Si asta nu tine de paranoia.

Ne referim la A NU FACE. De exemplu sa nu tina copilul mai mult de "x" secunde sub apa, etc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:42:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.