![]() |
Citat:
Deci: fratele Demetrius a aratat ca doar acei crestini care culeg pana la capat roadele credintei, acceptand si asumand eventualitatea martiriului cu bucurie, doar aceia sunt crestini reali, nu cei care duc o viata la biserica si nu intru Biserica, doar "casa se puna bine cu Dumnezeu". Am adaugat bucuria, pe care tocmai ati mentionat-o, ca sa intelegeti ca interpretarea fratelui Demetrius si cea a dvs. sunt de fapt complementare. Ce face conflictul provocate de Javra Cornuta a Universului cu atat mai dureros si criminal (intr-un cuvant: infernal) este faptul ca este aparent, si pleaca de la premize false. Dece nu poate fi pace pe un amarat de forum macar?! Vedeti ce atitudine am eu fata de nepei (penti, ca adve nu pot fi numit crestini), fata de ortodocsi, de stilisti, de postarile neobudistului, d-l Florin Oltean, etc. Pentru mine, credinta omului nue o recomandare pentru switchul urii din mine, cat il am si pe ala. Chiar vi se suprapun fantasme mentale cu inchizitori si ustasi peste imaginea catolicilor forumisti?! Ce vi s-a intamplat, sau ce ati aflat? Candva v-ati afirmat public admiratia pentru fratele Mihnea. Tot mai putini medici si crestini sunt ca el. Sunt privilegiat ca il cunosc. Si la fel se poate afirma si de alti crestinide pe forum, nu doar catolici. De ce atata "outbreak" al urii anticatolice la dvs., o persoana altfel lucida si ponderata? Ce credeti ca spune Sf. Mc. Mercurie de ce face mireanul de la sfanta biserica inchinata lui? On-topic: faceti un exercitiu mental, cum recomanda Sf. Ignatiu de Loyola. Ce credeti, ati avea taria acestui tanar sfintit prin jertfa de sine? |
Bucura-te, noule Mucenic al carui nume nu-l stim!
Am urmarit videoclipul nu cu acea curiozitate sadica de a vedea cum este ucis un om. Nu. Am cautat sa vad cum moare un Sfant Mucenic. Privit astfel, acest videoclip face cat o mie de predici. Am urmarit linistea Mucenicului cufundat in rugaciune. Am urmarit apoi lumina divina care a aparut pe capul Mucenicului. M-am rugat noului mucenic sa ma ajute sa nu ma inspaimant si m-a ascultat. In ciuda cruzimii scenei filmate, am simtit apoi o pace in suflet de nedescris. Nu am simtit nevoia sa-l compatimesc ca pe un mort obisnuit. Pur si simplu orice incercare de a-l compatimi s-a contopit intr-o bucurie fara margini. E sarbatoare in ceruri, fratilor! El este viu in Hristos, acolo in ceruri. Parintele Arsenie Boca spunea ca Hristos ne asteapta pe cruce. Ma bucur sincer pentru sufletul lui. Ii multumesc lui Dumnezeu ca i-a dat taria sa-si duca pana la sfarsit crucea cu atata demnitate si cu atata liniste sufleteasca, daruindu-ne acolo sus in ceruri inca un rugator pentru sufletele noastre. Nicio urma de revolta nu se citea pe fata lui. Si atunci, cine e de plans? El sau calaul sau? Trupul curatat prin botezul muceniciei se va transforma in sfinte moaste. Hristos a inviat! |
Citat:
democratie perfecta nu exista. dar atat timp cat ne bucuram de libertatea de expresie si nu suntem condamnati oentru convingerile noastre ... dar sa nu uitam ca Socrate a fost ucis in cel mai democratic mod. |
Citat:
|
Citat:
Daca respectivul nu s-a convertit la ortodoxie, nu e mucenic. "Atentie la inselari! Un neortodox nu poate fi numit martir!" http://apologeticum.wordpress.com/20...-numit-martir/ Sinodul de la Laodiceea a hotarat ca „niciun crestin nu se cuvine sa paraseasca pe martirii lui Hristos si sa se duca la pseudo-martiri adica la ai ereticilor, sau la cei ce mai inainte au fost eretici; caci acestia sunt straini de Dumnezeu. Deci cei ce se vor duce la dansii sa fie anatema” – Canonul 34, [63; 225]. " A aprecia linistea sufleteasca a unui eretic insemna a pierde din vedere ca aceasta e data de diavol tocmai pentru a da impresia unei sporiri duhovnicesti si este foarte diferita de linistea adevarata pe care o daruieste Dumnezeu fiilor Bisericii. " Deci..cam esti anatema, asa zic indrumatorii tai spirituali. |
Domnului :http://www.crestinortodox.ro/forum/i...ine=1337978753 Theodor_de_Mopsuestia http://www.crestinortodox.ro/forum/i...ser_online.gif
Senior Member Astept in continuare un raspuns la tema dezbatuta si la aberatile pe care le sustineti cu atata tarie si cu atata goliciune in idei , caci de mascareli si de mascarici sunt satul pana peste cap . Vorbiti la subiect , dar va rog s-o faceti la trezie , o trezie propovaduita atat de frumos de Sfintii Parinti ai Bisericii noastre Ortodoxe . Dumnezeu sa va lumineze si sa lasati omul si sa dezbateti subiecte legate de credinta Ortodoxa ( cel putin aici ). Bun simt si mai multa intelegere a celor scrise aici ! Doamne ajuta ! |
Citat:
Ce ne da in jos ca specie e aderenta fanatica, izolationista, si prea deseori criminala, la o idee/credinta/gasca/institutie. Asta ne-a impartit de sutele de milenii decand exista omenirea sentienta in tabere nenumarate, care se blesteama si se macelaresc. In alte cuvinte: nu imbisericire, ci "bisericisme" primitie, violente si retarde. De ce credeti ca se zice, in popor, "biserici/bisericute" la grupurile de interese?! |
Citat:
Tot pe Internet gasesti poze cu musulmani umiliti in inchisorile americane, inclusiv declaratii despre cum le era batjocorit Coranul. Pot sau nu fratii lor in credinta sa zica ca respectivii sunt martiri ai credintei musulmane? Daca cineva ar face asa cu Biblia imediat am vorbit despre persecutarea credinciosilor crestini si despre martiraj - asta e sigur. Din pacate cea ce scapa de cele mai multe ori - credinciosi si mai ales atei, chiar daca uneori religia e la mijloc - probema e de fapt de ordin politic. Sigur ca religia are si ea rolul ei in politica, sigur ca sunt politicieni indraciti, dar fara un substrat politic nu ar exista nici persecutie cu pretexte religioase. |
Citat:
Intentia cu care eu am postat acest mesaj, a fost aceea de a da si altora ocazia sa li se trezeasca aceleasi sentimente care pe mine m-au ajutat, anume umilinta, respect, si admiratia fata de felul in care noul convertit a aderat la religia crestina, credinta sa in adevarurile destainuite in religia noastra facandu-l sa nu renunte la drumul si hotararea sa de a o urma, cu pretul propriei vieti. Pentru mine a inseamnat mare lucru ca un tanar, astazi , cand lumea este cu atatea tentatii, sa renunte la propria tinerete , decat sa se dezminta de credinta sa. In ceea ce priveste filmarea si brutalitatea ei, si eventualitatea de a dauna copiilor - (caci in cazul celor maturi , articolul contine un avertisment Expres asupra continutului, si are si un rezumat in care descrie ceea ce se intampla in filmare, astfel ca daca o persoana intra manata de curiozitate, in ciuda avertismentelor, stiind in acelasi timp ca este slaba si nu poate privi asemenea imagini , cred ca doar ea singura este responsabila pentru ce a facut) - este in responsabilitatea parintilor, care ar avea datoria sa supravegheze copii care utilizeaza internetul, caci ei inca nu pot discerne ce le este bine si ce nu. Insa daca este potrivit sau nu postarea acestui articol pe un site de religie, dupa mine o consider extrem de potrivita, caci motivul si subiectul principal al executiei si filmarii il face chiar religia noastra, crestina. Vietile Sfintilor abunda de descrieri (deci imagini) in unele cazuri inca mai detaliate ca cel de fata, si torturi , chinuri si executii inca si mai infricosatoare. Multi crestini erau atunci de fata, si priveau , insa nu cu o placere ascusa pentru a fi martori la un spectacol de torturi si executii, si nici din curiozitate frivola, sau vreun alt motiv banal, ci pentru ca, ei aveau astfel o marturie si un exemplu viu de traire pana la moarte a cuvantului lui Dumnezeu. Multi se converteau vazand exemplu de renuntare la tot ce inseamna lume , caci li se trezea credinta insuflata de martiri. Asta a si fost motivul, dupa parerea mea, pentru care s-au si consemnat in scris detaliat aceste martirii. Pe mine, personal, m-au intarit mult, si m-au facut totodata sa ma intreb serios daca eu am ajuns la acel nivel de abnegatie si dragoste, deci m-au condus la umilinta...Si faptul ca am vazut in zilele noastre un caz asemanator, si al unui tanar, m-am bucurat mult si am vrut sa il impartasesc si altora. Fiecare decide daca ii este de folos sau nu sa priveasca, caci stie dinainte ce contine, in scris. De asemeni, este liber si coordonator siteului sa aleaga permisiunea sau oprirea postarii astor fel de materiale. Am mai avut si alte conturi pe acest forum, de multa vreme am fost logat...Credeam ca oamenii acestui forum, am mai renuntat la dispute care apar aproape inevitabil la orice topic deschis...Exista o tensiune care evident ca mocneste intre ortodoxi, cei de alte confesiuni, atei ,si oameni pur impartiali d.p.d.v religios...iar orice subiect este tranfosrmat intro ocazie de a reaprinde focul... |
Citat:
Când postați, nu spuneți multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate. Oare părintele nostru ortodox Teofil Paraian și Sf Ioan Gură de Aur nu ți-au spus că la bucuria nădejdii creștinul trebuie să ajungă preventiv pentru ca la proba muceniciei, la momentul întâlnirii cu Hristos, bucuria să fie deplină? Cât despre înfrânarea poftelor, deși suntem în post, văd că nu-ți înfrânezi pofta să suduiești. Citat:
28. Zic vouă: Între cei născuți din femei, nimeni nu este mai mare decât Ioan; dar cel mai mic în împărăția lui Dumnezeu este mai mare decât el.(Lc7,28) Tot El a mai spus: 6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.(In14,6) Adică: la Tatăl se ajunge numai pe Calea suferinței lui Hristos, pe nicio altă cale. Nu Dumnezeu e doritor de sânge și suferință, ci omul Îl respinge pe Dumnezeu mereu în toate momentele care implică sânge și suferință pentru Hristos, ba chiar și toate situațiile premergătoare care l-ar pune în fața alegerii finale de suferință pentru numele Lui; de aceea omului îi este imposibilă comuniunea cu Dumnezeu fără proba sângelui și a suferinței, iar asta nu e decât o dovadă a orbirii sale trupești pentru că refuză să înțeleagă că sângele și suferința îi asigură... fericirea veșnică, adică mântuirea, altfel spus, comuniunea cu Dumnezeu, așa precum Sfântul Martir din linkul prezentat la început sunt sigur că a obținut-o. Citat:
Citat:
Auzi tu! Se cuvine oare ca un... mucenic al lui Hristos să-ți strice pofta de mâncare? Citat:
În al doilea rând îmi folosește mie ca să-mi dau seama cât sunt de fals și nevrednic de numele lui Iisus Hristos pentru că mi-e frică să mă rog pentru mântuirea mea, pentru proba mea; din tastatură nu mi-a fost frică până acum. În al treilea rând, cred că pentru a ne pregăti ne-a dat Dumnezeu să vedem acest link, inițial am meditat serios să-l deschid sau nu. Vă rog pe toți să mă iertați dacă v-am supărat! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:48:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.