Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15244)

Illuminatu 30.12.2012 19:03:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 491711)
Nu este nevoie, Piatra va cădea peste tine și te va zdrobi!

17. El însă, privind la ei, a zis: Ce înseamnă, deci, scriptura aceasta: "Piatra pe care n-au luat-o în seamă ziditorii, aceasta a ajuns în capul unghiului"?
18. Oricine va cădea pe această piatră va fi sfărâmat, iar pe cine va cădea ea îl va zdrobi.
Luca 20 - versiunea ortodoxă

Meritai acest răspuns după modul total neserios în care ai tratat textele biblice.

De ce eviti raspunsul la intrebarea mea? Cu ce scop a alaturat Mantuitorul cele 2 afirmatii:
"Și Eu îți spun ție că tu ești Petru" - prima afirmatie
"și pe această piatră voi zidi Biserica Mea.." - a doua afirmatie?

Nu exista nicio legatura intre cele 2 afirmatii? A schimbat Mantuitorul numele lui Simon in Petru, uite-asa fara niciun motiv, iar dupa o pauza mai lunga sau mai scurta, intr-un cu totul alt registru a mai facut o marturisire rupta de tot de prima: "pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea"?

osutafaraunu 30.12.2012 19:05:34

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 491718)
De ce eviti raspunsul la intrebarea mea? Cu ce scop a alaturat Mantuitorul cele 2 afirmatii:
"Și Eu îți spun ție că tu ești Petru" - prima afirmatie
"și pe această piatră voi zidi Biserica Mea.." - a doua afirmatie?

Nu exista nicio legatura intre cele 2 afirmatii?

Ai afișat textul în greacă; nici acum nu observi că sunt două expresii diferite?

N-ai fost atent la postarea mea:
1. numele lui Simon a fost schimbat încă de la începutul lucrării publice.
2. petros-petra este un joc de cuvinte evident, al cărui farmec se pierdea dacă se folosea substantivul litos. Petros este mica pietricică ce se rostogolește de pe munte, iar petra e piatra, stânca fermă și stabilă folosită în nenumărate locuri biblice pentru a-L desemna pe Dumnezeu - pe Hristos. Recitește toate textele ce ți le-am oferit... așa cum am presupus nici nu te-ai uitat peste ele... Superficialitatea asta s-ar putea să te coste odată... îmi pare rău pentru tine.

Un an nou plin de bucurii și de creștere spirituală. La mulți ani!

Illuminatu 30.12.2012 19:08:38

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 491721)
Ai afișat textul în greacă; nici acum nu observi că sunt două expresii diferite?

Da, sunt 2 expresii diferite dar legate intre ele: prepozitia "si" leaga intr-adevar 2 propozitii diferite dar legate ca inteles intre ele. Tu rupi in 2 parti un text, si reiese ca Mantuitorul vorbea in dodii, in 2 peri. Nu-i frumos!!!

Ciprian Mustiata 30.12.2012 20:02:44

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 491712)
Declaratia de mai-sus este comuna pentru tot neo-protestantismul, Dle.Dr.Mengele?
Daca da, este foarte clar cum diavolul este zeul din spatele lumii protestante si neo-protestante!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cand o sa invatati sa faceti intrebari coerente? V-am raspuns la intrebare, dar dvs cautati sa scoateti iar din context (deoarece contextul violului nici nu era in cazurile anterioare)?

Sau dvs cautati ca sa scoateti din context orice ar zice cineva.

Pozitia aceasta este clar pozitia mea. Nu exista "o pozitie" in nici un cult/credinta. Nici dvs nu aveti o singura pozitie: din cate se vede dupa cum taiati propozitiile in jumatate.

Imi puteti spune pozitia ortodoxiei despre ecumenism sau evolutie, sau daca mantuirea este doar pentru ortodocsi sau si pentru altii credinciosi, sau fata de bautura? Cum se pare ca nu aveti curtoazia de a raspunde, si va hraniti doar din ura, ce pot sa va zic, probabil ca sunteti dolofan.

Daca sunteti parinte a doi copii, dupa cum afirmati, sa va ganditi ce model oferiti acestora! Dupa cum am afirmat, in mare problema pentru mine nu este Ortodoxia (cu care "traiesc in casa" de altfel) ci ortodoxul, ce in oameni ca Urs si Iluminatu in ce nu regasesc crestinatatea!

Prima critica ce mi-ati spus-o pe acest forum e ca sunt superficial: ganditi-va sa cautati o oglinda, si versete legate de barna si ochi, in cel mai sincer mod cred ca va vor ajuta!

Illuminatu 30.12.2012 22:39:05

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 491721)
N-ai fost atent la postarea mea:
1. numele lui Simon a fost schimbat încă de la începutul lucrării publice.

Contextul este:
"17.Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: „Fericit ești, Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit aceasta, ci Tatăl Meu Cel din ceruri.
18.Și Eu îți spun ție că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui." Matei 16.

Ai citit cu atentie?
In versetul 17 Mantuitorul Hristos il numeste pe Sf.Apostol SIMON, FIUL LUI IONA, iar in versetul 18 ii schimba numele in Petru.
Vrei sa spui ca daca la chemarea lui Simon la propovaduire ii schimba numele in Petru, mai tarziu il striga din nou pe Petru Simon? Tu esti intreg la cugetare? Pai ce fel de Mantuitor ar fi Hristos in acest caz?

Daca episodul schimbarii numelui apare la jumatatea timpului propovaduirii la Matei, pe cand la ceilalti evanghelisti (Marcu si Ioan) apare la inceputul propovaduirii NU INSEAMNA DELOC CA EVANGHELIA DE LA MATEI ESTE FALSA, ci propbabil ca Sf.Ev.Matei nu a incadrat-o bine in timp sau acum a gasit de cuviinta Sf.Ev.Matei sa o integreze in Evanghelie!!!

Ceea ce dovedeste inca o data amprenta SUBIECTIVA cu care mesagerul lui Dumnezeu isi redacteaza Cuvantul revelat.
Daca ar fi sa luam in considerare ABERATIA SOLA SCRIPTURA, atunci animozitatile de acest gen ce apar in Sf.Scriptura ar trebui sa dovedeasca falsitatea intregii Scripturi. Dar Slava Domnului ca sola scriptura este o MINCIUNA, O FALSITATE!!

Illuminatu 30.12.2012 22:47:24

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 491758)
Pozitia aceasta este clar pozitia mea. Nu exista "o pozitie" in nici un cult/credinta. Nici dvs nu aveti o singura pozitie: din cate se vede dupa cum taiati propozitiile in jumatate.

Cum nu exista nicio pozitie "in nici un cult"?
Nu ti-am dat pozitia oficiala a adunaturii sambetiste cu privire la avort? Ei accepta avortul in situatiile in care fatul este handicapat sau femeia a ramas insarcinata in urma unor situatii fortate.
In aceste cazuri AVORTUL ESTE CRIMA CU PREMEDITARE, DECI PACAT DE MOARTE.
Ce te tot invarti in jurul cozii? Ori ai ceva bube pe suflet legat de avorturi?

Citat:

...ce pot sa va zic, probabil ca sunteti dolofan.

Da, mai Mengele, sunt extrem de dolofan, am 666 de kile.

Citat:

Daca sunteti parinte a doi copii, dupa cum afirmati, sa va ganditi ce model oferiti acestora! Dupa cum am afirmat, in mare problema pentru mine nu este Ortodoxia (cu care "traiesc in casa" de altfel) ci ortodoxul, ce in oameni ca Urs si Iluminatu in ce nu regasesc crestinatatea!

Intreba-ti nevasta ce inseamna crestinismul, ca ceea ce tu marturisesti despre tine nu este altceva decat crima institutionalizata.

Ciprian Mustiata 30.12.2012 23:18:07

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 491813)
Cum nu exista nicio pozitie "in nici un cult"?
Nu ti-am dat pozitia oficiala a adunaturii sambetiste cu privire la avort? Ei accepta avortul in situatiile in care fatul este handicapat sau femeia a ramas insarcinata in urma unor situatii fortate.
In aceste cazuri AVORTUL ESTE CRIMA CU PREMEDITARE, DECI PACAT DE MOARTE.
Ce te tot invarti in jurul cozii? Ori ai ceva bube pe suflet legat de avorturi? (...)
Da, mai Mengele, sunt extrem de dolofan, am 666 de kile.
(...)
Intreba-ti nevasta ce inseamna crestinismul, ca ceea ce tu marturisesti despre tine nu este altceva decat crima institutionalizata.

Scoateri din context:
- deci daca dvs spuneti este pozitia adventista, este clar ca dvs ati scos din context si ati spus ca toti neoprotestantii. Adventistii sunt o ramura din (neo)protestanti
- avortul este crima, ceea ce am zis si eu:
Citat:

Dar in caz de viol? Desi eu unul vad ca o crima uciderea embrionului ...
. Ce am continuat sa zic este ca in "adunatura ta" (probabil formata din ortodocsi foarte extremisti ce se considera sfinti) trebuie sa ia si alti factori inainte sa arunce piatra. Si ceea ce am zis, si bineinteles nici macar nu merita acest raspuns pentru a arunca perle la porci, dupa cum ne invata f. bine Sfanta Scriptura, este ca oricine traieste o trauma si ia o decizie disperata are nevoie de suport. Si ceea ce trebuie sa va ganditi e sa oferiti acest suport, ca sa solutionati o problema: fie prin suport moral, spiritual si psihic, fie prin suport real, prin a adopta copii din orfelinate ce nu au fost avortati.
- "am ceva bube pe suflet legat de avort?" - vad ca dumneavoastra nu aveti nici o problema cu uciderea evreilor, rusilor sau germanilor ca si crestin (ce eu unul am). Crima este crima, nu cumva asta ati spus chiar dumneavoastra? Sau crima este crima, dar daca o faceti dumneavoastra, sunteti indreptatiti? Daca aceasta este interpretarea locului unde mergeti, eu unul nu ader la ea! Nu cred ca (toti) ortodocsii ar pune aceasta problema.

Legat de 666 kg, probabil e o figura de stil, dar ce sa zic, poate va reprezinta, daca asa considerati.

La final, am facut o predictie in raspunsul anterior: sa imi aratati "doar o pozitie" si am zis: "nu o sa aveti curtoazia sa raspundeti". Cum se zice la dvs cu o vorba inteleapta din popor: "gura pacatosului adevar graieste!"

Diferenta dintre mine si dvs, este ca eu caut sincer crestinatatea, si cand ma uit la cel putin unii ortodocsi, imi fac parul maciuca si ma intorc la o ramura de protestanti (mai) linistiti! Nu ca protestantii sunt dintr-o zeama mai buna, dar ca mai multi dintre ei cauta onest pe Dumnezeu. Iar pozitia cuiva ce e "de pe tron" si da "sfaturi cu degetul" ii lipseste substanta! Dumneavastra sunteti exact exemplul (cum am citat anterior DragosP sau dl Urs) ce ma opreste sa caut argumente in lumea ortodoxa. Mi-as bate joc de Dumnezeu sa zic ca pot sa caut pe El unde acesti bieti oameni (ca si dvs) nu au pace.

Versetul zilei: Iov 22:21
Citat:

Imprietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire.

Illuminatu 31.12.2012 10:27:46

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 491827)
Scoateri din context:
- deci daca dvs spuneti este pozitia adventista, este clar ca dvs ati scos din context si ati spus ca toti neoprotestantii. Adventistii sunt o ramura din (neo)protestanti
- avortul este crima, ceea ce am zis si eu:
. Ce am continuat sa zic este ca in "adunatura ta" (probabil formata din ortodocsi foarte extremisti ce se considera sfinti) trebuie sa ia si alti factori inainte sa arunce piatra. Si ceea ce am zis, si bineinteles nici macar nu merita acest raspuns pentru a arunca perle la porci, dupa cum ne invata f. bine Sfanta Scriptura, este ca oricine traieste o trauma si ia o decizie disperata are nevoie de suport. Si ceea ce trebuie sa va ganditi e sa oferiti acest suport, ca sa solutionati o problema: fie prin suport moral, spiritual si psihic, fie prin suport real, prin a adopta copii din orfelinate ce nu au fost avortati.
- "am ceva bube pe suflet legat de avort?" - vad ca dumneavoastra nu aveti nici o problema cu uciderea evreilor, rusilor sau germanilor ca si crestin (ce eu unul am). Crima este crima, nu cumva asta ati spus chiar dumneavoastra? Sau crima este crima, dar daca o faceti dumneavoastra, sunteti indreptatiti? Daca aceasta este interpretarea locului unde mergeti, eu unul nu ader la ea! Nu cred ca (toti) ortodocsii ar pune aceasta problema.

Legat de 666 kg, probabil e o figura de stil, dar ce sa zic, poate va reprezinta, daca asa considerati.

La final, am facut o predictie in raspunsul anterior: sa imi aratati "doar o pozitie" si am zis: "nu o sa aveti curtoazia sa raspundeti". Cum se zice la dvs cu o vorba inteleapta din popor: "gura pacatosului adevar graieste!"

Diferenta dintre mine si dvs, este ca eu caut sincer crestinatatea, si cand ma uit la cel putin unii ortodocsi, imi fac parul maciuca si ma intorc la o ramura de protestanti (mai) linistiti! Nu ca protestantii sunt dintr-o zeama mai buna, dar ca mai multi dintre ei cauta onest pe Dumnezeu. Iar pozitia cuiva ce e "de pe tron" si da "sfaturi cu degetul" ii lipseste substanta! Dumneavastra sunteti exact exemplul (cum am citat anterior DragosP sau dl Urs) ce ma opreste sa caut argumente in lumea ortodoxa. Mi-as bate joc de Dumnezeu sa zic ca pot sa caut pe El unde acesti bieti oameni (ca si dvs) nu au pace.

Auzi, Dr.Mengele, de catva timp o iei pe aratura rau de tot. Eu cu debilii sufletesti nu-mi place sa discut.
Tu esti batut in cap rau de tot si mai rau decat asta, esti mandru.
Sfatul meu: nu-i pricinui rau sotiei tale lipsindu-o de taina cununiei religioase ca o s-o patesti rau de tot.
Iar pacatul uciderii de prunci - care se savarseste chiar si atunci cand sotia ta ia anticonceptionale - nu ti-l sterge decat taina spovedaniei si pocainta pentru tot restul vietii voastre.
In ceea ce priveste discutia asta, chiar nu mai am niciun chef sa stau de vorba cu tine, este pierdere de timp pentru mine.
Sa traiesti cumsecade!

DragosP 31.12.2012 10:45:51

Măi Cipri măi... Înțeleg că n-ai loc de fundul meu... Dar nici de al lui Urs, neoprotestant de al tău măi?
Să-ți dea Dumnezeu gandul cel bun!

Illuminatu 31.12.2012 11:06:50

http://www.cristianmodan.ro/?tag=contraceptie

Cititi si va cruciti: o alta pozitie oficiala a sambetistilor cu privire la planning familial, contraceptie si alte spurcaciuni, toate argumentate biblic.

Vai, e groaznic! Cat de parsiv este diavolul! Poate sa te invaluie cu argumente atat de logice, dar se simte ca in spatele sectelor sta o alta forta demonica, unitara in actiune si ideologie.

"3.Și'ntru duh m'a dus în pustiu; și-am văzut o femeie șezând pe o Fiară stacojie, plină de nume blasfemiatoare, având șapte capete și zece coarne.
4.Și femeia era îmbrăcată'n purpură și'n stacojiu și'mpodobită cu aur și cu pietre scumpe și cu mărgăritare, având în mână un pahar de aur, plin de urâciune și de necurățiile desfrânării ei." Apoc.17

Adevarat ca femeia reprezinta sectarismul neoprotestant, are toate calitatile ei!

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:00:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.