![]() |
Citat:
|
Citat:
Poate i-as trece cu vederea betia, chiar si curvia, dar peste toatea astea (chiar si fara) pretentiile de "loctiitor a lui Hristos" e prea mult. Insist pe termenul de "loctiitor". Pentru mine are conotatii uzurpatoare. Nu stiu la tine. |
Citat:
Din nou vin și spun că o asemenea interpretare tendențioasă ("pentru mine înseamnă uzurpare") nu se deosebește cu nimic de argumentul protestantului care se scandalizează de pretenția preotului de a ierta păcatele sau de ideea că sfinții mijlocesc în fața lui Dumnezeu - că doar numai Dumnezeu iartă, și numai Cristos mijlocește, nu-i așa ? Trecând peste interpretări mai mult sau mai puțin tendențioase, pot să vă spun, din experiența personală, că n-am întâlnit, în 5 ani de când am trecut Tibrul, niciun moment în care preotul paroh, un alt preot sau chiar Sfântul Părinte să pretindă că ar fi șeful meu sau să se dea drept Cristos. |
N-aș vrea sa mutăm aici o discutie in stil avocățesc.
|
Citat:
Citat:
Eu in Biblie n-am gasit pentru Petru - de care faceti caz - denumirea de "loctiitor a lui Hristos". Sau este in traducerea romano-catolica? Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Oare, pentru dumneavoastră, locțiitor înseamnă moștenitor ? În fond, doctrina "in persona Christi" înseamnă că, atunci când sacerdotul pronunță cuvintele sacramentale (în cadrul Liturghiei, la Prefacere, la Spovedanie etc.) ei acționează în persoana lui Hristos. Ceea ce este logic, pentru că Hristos a spus "câtora le veți ierta păcatele....", iar dacă nu admitem că preotul iartă păcatele în persoana lui Hristos, trebuie să admitem că le iartă în propria persoană, ceea ce este absurd. Singurul care iartă este Hristos. |
Domnu' Mihai, ți se întâmplă des să te contrazici în două postări consecutive?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:34:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.