![]() |
Cu mine vorbesti?
Ti-asi raspunde dar nu vreau sa gresesc . Oricum eu respect parerea ta , numai ca eu am alta . Scurt si cuprinzator si cu mult humor ! Imi vine sa zambesc cu toate ca n-am chef. Imi plac oamenii cu idei ,chiar contradictorii ,ii apreciez , stiu ce vor ! Dar ma plictisesc repede daca ........ nimic .Nu-i cazul aici. Scuze , daca nu mie mi te-ai adresat ,asa am intuit. maria |
:)) o metoda de a creea zodiacul: spune ce iti trece prin cap :))
|
Citat:
|
D.C.,tocmai aceasta este ideea,asa cum ai zis si tu asa este,acesta este ineditul si ocazia de a vedea imprevizibilul si minunile din jurul nostru care intervin cand nici nu ne asteptam sau ne asteptam mai putin,tocmai ca sa ne intarim in credinta si sa sesizam ajutorul Lui Dumnezeu,al Maicii Domnului,al tuturor Sfintilor si al tuturor Puterilor Ceresti.Traieste clipa"Carpe Diem",aceasta e optiunea si alegerea perfecta,dar sa nu uitam trecutul,pt.ca sa nu repetam greselile noastre,si sa il mentionam(referitor la greselile noastre) la Sfanta Spovedanie.In concluzie,prezentul este mult mai valoros decat sa stam sa ne gandim la ce ne va astepta a doua zi,cand de fapt,noi nici macar nu stim ceasul clipei mortii noastre de aici,si trecerea intr-o alta viata,cea de dincolo.
|
Citat:
Masonii cred ca in "Marele Arhitect" care zic ei ca a creat universul. Dar de fapt pt cei din gradele inalte "Marele Arhitect" e DIAVOLUL. Noi credem ca Dumnezeu a creat cele ceresti si cele pamantesti si El are grija de toate. Stelele,planetele nu ne influenteaza destinul pt ca Dumnezeu ne-a creat liberi,avem liber arbitru. |
O sa dau cateva citate din SFANTUL IOAN DAMASCHIN:DOGMATICA:
Planetele isi urmeaza fara incetare calea pe care creatorul le-a oranduit-o lor si asa cum le-a intemeiat, dupa cum spune dumnezeiescul David: Luna si stelele pe care tu le-ai intemeiat.Prin cuvintele le-ai intemeiat" a aratat fixitatea si imutabilitalea oranduielii si asezarii date lor de Dumnezeu. Caci le-a randuit la timpuri, la semne, la zile si la ani (Facerea I, 14) Elinii spun ca prin rasaritul, apusul si prin conjunctia planetelor, a soarelui si a lunii, se conduc destinele noastre. Cu aceasta se ocupa astrologia. Dar noi sustinem ca ele sunt semne de ploaie, de seceta, de frig, de caldura, de umezeala, de uscaciune, de vanturi si de alte asemenea, dar nici intr-un caz semne ale faptelor noastre, caci noi am fost facuti liberi de creator si suntem stapanii faptelor noastre. Daca facem toate din cauza miscarii stelelor, facem cu necesitate ceea ce facem: iar ceea ce se face cu necesitate nu este nici virtute, nici viciu. Iar daca nu am dobandit nici virtute, nici viciu, atunci nu suntem vrednici nici de laude, nici de pedepse. Dumnezeu va fi nedrept daca da unora bunatati, iar altora necazuri. Apoi Dumnezeu nu va carmui si nici nu va purta grija de fapturile sale, daca toate se conduc si se produc din necesitate. De prisos va fi ratiunea noastra, caci nu suntem stapanii nici unei fapte si in desert deliberam. Dar negresit ratiunea ni s-a dat in scopul deliberarii; pentru aceea tot ceea ce este rational este si liber. Noi spunem ca stelele nu sunt cauza celor care se intampla, nici a producerii celor care se fac, nici a distrugerii celor care pier, ci mai degrabã semne ale ploilor si ale schimbarii aerului. Poate ca ar spune cineva ca stelele, daca nu sunt cauzele razboaielor, sunt totusi semnele lor. Calitatea aerului, insa, care rezulta din pricina soarelui, lunii si a stelelor, da nastere intr-un fel sau altul la diferite temperamente, stari sufletesti si dispozitii. Dar starile sufletesti fac parte din actele care sunt in puterea noastra; caci atunci cand se schimba sunt stapanite si sunt conduse de ratiune. |
"Calitatea aerului, insa, care rezulta din pricina soarelui, lunii si a stelelor, da
nastere intr-un fel sau altul la diferite temperamente, stari sufletesti si dispozitii." Aceste lucruri au influenta maxima la nasterea individului si se impregneaza, asa se explica caraterele diferite pe care le avem fiecare, nu suntem toti la fel. Pentru a vedea exact ce posibilitati si resurse temperamentale are cineva i se face astrograma completa. Cine neaga aceasta stiinta inseamna ca nu stie nimic despre ea . "Dar starile sufletesti fac parte din actele care sunt in puterea noastra; caci atunci cand se schimba sunt stapanite si sunt conduse de ratiune." E adevarat ca astrele predispun si omul dispune. Dar asta nu inseamna ca influenta lor nu exista. E mai usor sa educi un copil docil ca asa e el din fire decat unul revoltat si care nu tolereaza nimic si spune nu la toate. Eu nu am copii dar am observat la altii. Un om temperamental-nervos se poate stapani e adevarat, dar o data, de 2 sau cateva ori, cu efort mare, iar in mare parte isi manifesta caracterul-care e dat de astrograma. Altul flegmatic nu face astfel de probleme dar are altele, si nici el nu se schimba. Poate fi grabit sa se miste mai repede dar tot asa de cateva ori pana nu mai poate (clacheaza) si ii face treaba unul sangvinic de exemplu. Nu se pot pune bariere in calea manifestarii temperamentului, cine incearca asa ceva se lupta cu morile de vand. Influenta externa schimbatoare e de durata scurta, cand scapa de sub ea, va face tot ceea ce poate si ce are in fire (astrograma). Previziunile exacte la milimetru se pot face dar sunt periculoase, iar pentru a ajunge la asemenea performanta e nevoie sa fii geniu in astrologie, nu va speriati nu ne invadeaza geniile in societatea actuala. Restul de previziuni nu cred ca au legatura decat tangential cu realitatea si pot duce in eroare asa ca mai bine fara. |
Citat:
"astrele predispun si omul dispune" "astrograma" Mai bine ai tine cont de invatatura Sfintilor ortodocsi decat sa amesteci crestinismul cu tot felul de idei New Age. |
atrologia nu e de tip new age tocmai fiindca e mult mai veche decat aceasta miscare
|
Ce farmec ar mai avea sa traim viata cu neprevazutul si ineditul ei, daca am sti ce ne-ar astepta dinainte?Unde mai ramane misterul?Dar farmecul,tainele,minunile,miracolele,misterele si caile Lui Dumnezeu,daca am sti totul dinainte,nu am mai avea emotii,trairi,sentimente si senzatii tari si frumoase.Viata e frumoasa sa o traim,iar nu sa ne gandim numai cum si in ce fel sa o traim,ce va fi si ce nu va fi,ca e alba,ca e neagra,cand poate fi si gri(calea de mijloc),ci sa nu pierdem prezentul si clipa,risipindu-ne si imprastiindu-ne mintea de la ce trebuie,in loc sa ne rugam,sa-L cautam,sa-L cercetam pe Dumnezeu,ca sa ne caute si EL pe noi,si sa ne cerceteze si EL pe noi,asta e taina cea de nepatruns,sa te cerceteze pe tine Dumnezeu dupa credinta si taria de caracter si dupa vointa de a trai viata,asa cum este ea,cu bune si rele,caci ne-am plictisi daca ar fi numai rea,sau numai buna,asa ca noi trebuie sa discernem intre bine si rau,si sa alegem ce este bun(graul),si sa stim sa ne descotorosim de ce nu este bun(neghina).
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:16:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.