![]() |
Eu nu vad nici o problema. Daca un ortodox se duce la alt cult crestin, inseamna ca era compromis inca de dinainte de a se converti la respectivul cult. De ce ar avea nevoie ortodoxia de oameni carora ortodoxia oricum li se pare mai putin convingatoare decat alte culte?
|
Citat:
|
Citat:
|
nu am stat sa citesc fiecare pagina; mai mult prima si ceva din ultima, dar nu asta conteaza. mi-a atras atentia titlul topicului si as avea si eu ceva de zis. de fapt, am de spus multe, dar timpul nu-mi permite.
indiferent de ce religie ar fi omul, nu mi se pare normal sa mearga pe strada, cu biblia in mana si imbracat la costum (ce-am vazut eu mai mult, pantaloni negri su camasa alba si asta mai mult vara; iarna vedeam femei imbracate normal, dar care veneau tot cu biblia in mana) si sa opreasca anumite persoane (Si sunt curioasa cum de opreste doar pe unii si nu pe toti, adica ce vad ei in acea persoane pe care o opresc, ca-i fericita sau nefericita persoana respectiva), sa inceapa sa le spuna despre credinta lor (deci, repet, indiferent de religie) sau sa-i abordeze, cum spuneti voi. ba mai mult, mi se pare o prostie :| e ca si cum ai face reclama (scuzati termenul, dar nu stiu ce altceva as putea sa folosesc) la propria religie. si de ce? ca sa ai cati mai multi adepti de partea religiei respective? de ce sa nu se multumeasca cu picul pe care-l au si sa ceara mai mult, sa vrea mai mult? apoi, nu cred ca scrie in nicio Biblie (ca-i invatatura sau porunca sau stiu eu ce) ca oamenii credintei respective sa iasa pe strada si sa-i ademeneasca/abordeze de partea lor. desi nu am citit Biblia (de nicio alta religie) ci doar pasaje, eu tot imi sustin parerea: nu cred ca scrie ca oamenii sa iasa pe strada si sa le spuna despre credinta/convingerile/adevarul pe care sustin ca numai ei il au (si asta o spune fiecare credincios, indiferent de religie). Biserica pe care a creat-o Iisus Hristos este perfecta (desi trebuie sa citesc Biblia ca sa ma conving, dar tot imi sustin ideea), dar oamenii nu. si deci, oamenii (indiferent de religie) POT minti, POT spune neadevaruri si-i POT ademeni pe oameni spunandu-le minciuni doar ca sa treaca de partea lor. |
Doamne ajuta!
Citat:
Insa agresivitatea lor este de alta natura: felul in care vor sa-ti invadeze sufletul, felul in care vor sa sadeasca buruiana ereziei lor in insasi casa ta. Iar faptul ca sunt mormoni sau "martori", sau oricum s-or mai fi chemand, asta nu schimba lucrurile. Ii vezi ca se infiinteaza, spalati, pomadati, apretati, si fie ca vin cu falsa smerenie si cu zambete unsuroase, fie ca au ranjete arogante si aere de superioritate; fie ca sunt pusti imberbi sau femei carunte, sau orice chip, orice aparenta ar avea - esenta e aceeasi: OTRAVA EREZIEI! Ei vor sa convinga, ei vin cu citate, ei stiu tot, ei sunt bine programati, si acolo unde gasesc fisuri, gata! s-au si infiltrat! Uneori agresivitatea e mascata, dar daca ii spunem persuasiune, e mai putin periculoasa? Sau agresiv e doar cel care te pocneste cu bata in cap, nu si cel care te invaluie incet, dar sigur, prinzandu-te in plasa mortala? Sa ne ajute Bunul Dumnezeu! |
Citat:
Ei bine, chiar Hristos a făcut acest lucru și a îndemnat pe urmașii Săi să ducă vestea Evangheliei mai departe. |
dar am spus ca nu am citit Biblia. insa, intentionez sa o citesc. s-au adunat multe intrebari si cred ca-mi voi gasi raspunsuri cateva din raspunsuri in Biblie. poate o sa ma conving si de anumite lucruri.
si ca sa ma conving de ceva, am sa citesc in paralel sau dupa aceea o alta Biblie (a adventistilor ma intereseaza) sa vad diferentele, sa vad ce zice fiecare :) si nu m-am referit la ce-a facut Iisus Hristos. pentru ca sunt unii care exagereaza, insista sau vin la tine acasa, la usa si te sacaie pana te convinge. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
2. Oficial nu exista o versiune adventista, dar neoficial se foloseste in mod curent versiunea (neo)protestanta a Scripturii. Ma indoiesc ca macar 0.1% din adventisti folosesc in mod curent o Biblie in traducere ortodoxa. De obicei apeleaza la traducerea ortodoxa doar fata de un ortodox atunci cand vor sa-i arate ca interpretarea lor ar fi universal valabila insa daca discutiile avanseaza, nu de putine ori ajung sa faca obiectii la traducere, deci cu alte cuvinte in final nu sunt de fapt de acord cu ea. 3. Ca sa verifice "in original" ar trebui cunostinte nu modeste de ebraica veche si aramaica, eventual greaca veche nu-i asa? Cam cati "studiosi" ai bibliei din cerculetul matale au astfel de cunostinte? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:25:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.