Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Agresivitatea sectelor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=155)

hmiron 22.03.2010 23:52:34

Eu nu vad nici o problema. Daca un ortodox se duce la alt cult crestin, inseamna ca era compromis inca de dinainte de a se converti la respectivul cult. De ce ar avea nevoie ortodoxia de oameni carora ortodoxia oricum li se pare mai putin convingatoare decat alte culte?

Ioana-Andreea 23.03.2010 00:03:59

Citat:

Biserica ideala nu exista decat in mintea unora mai visatori.
Iisus e perfect,Biserica pe care a creat-o e,in consecinta,ideala.

penticostalulmantuit 24.03.2010 01:10:06

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 226214)
Ca o concluzie, as mentiona, ca din fericire la nivel mondial exista cateva biserici sub cupola carora se poate trai o viata crestina decenta, cum ar fi Biserica Catolica, Biserica Ortodoxa, Biserica Baptista, Biserica Adevenista de ziua a Saptea, fiecare avand particulariatile ei, dar per total avand un mesaj consistent si apropiat de cel al Scripturii.

Almaris, sunt dezamagit. Sa amintesti Biserica Catolica și Biserica Ortodoxa intre cele în care se poate trai o viata crestina decenta dar sa nu mentionezi Biserica Crestină după Evanghelie sau biserica penticostală...Ce fel de neoprotestant(a) esti tu?

angel4ver 24.03.2010 09:05:41

nu am stat sa citesc fiecare pagina; mai mult prima si ceva din ultima, dar nu asta conteaza. mi-a atras atentia titlul topicului si as avea si eu ceva de zis. de fapt, am de spus multe, dar timpul nu-mi permite.
indiferent de ce religie ar fi omul, nu mi se pare normal sa mearga pe strada, cu biblia in mana si imbracat la costum (ce-am vazut eu mai mult, pantaloni negri su camasa alba si asta mai mult vara; iarna vedeam femei imbracate normal, dar care veneau tot cu biblia in mana) si sa opreasca anumite persoane (Si sunt curioasa cum de opreste doar pe unii si nu pe toti, adica ce vad ei in acea persoane pe care o opresc, ca-i fericita sau nefericita persoana respectiva), sa inceapa sa le spuna despre credinta lor (deci, repet, indiferent de religie) sau sa-i abordeze, cum spuneti voi. ba mai mult, mi se pare o prostie :|
e ca si cum ai face reclama (scuzati termenul, dar nu stiu ce altceva as putea sa folosesc) la propria religie. si de ce? ca sa ai cati mai multi adepti de partea religiei respective?
de ce sa nu se multumeasca cu picul pe care-l au si sa ceara mai mult, sa vrea mai mult?
apoi, nu cred ca scrie in nicio Biblie (ca-i invatatura sau porunca sau stiu eu ce) ca oamenii credintei respective sa iasa pe strada si sa-i ademeneasca/abordeze de partea lor. desi nu am citit Biblia (de nicio alta religie) ci doar pasaje, eu tot imi sustin parerea: nu cred ca scrie ca oamenii sa iasa pe strada si sa le spuna despre credinta/convingerile/adevarul pe care sustin ca numai ei il au (si asta o spune fiecare credincios, indiferent de religie).
Biserica pe care a creat-o Iisus Hristos este perfecta (desi trebuie sa citesc Biblia ca sa ma conving, dar tot imi sustin ideea), dar oamenii nu.
si deci, oamenii (indiferent de religie) POT minti, POT spune neadevaruri si-i POT ademeni pe oameni spunandu-le minciuni doar ca sa treaca de partea lor.

mishi55 24.03.2010 10:28:25

Doamne ajuta!

Citat:

În prealabil postat de scrabble (Post 91654)
Cand umbla cate doi tineri barbati, in camasi albe cu ecuson in piept si cu pantaloni negri, tunsi scurt, barbieriti si mereu prezentabili, sunt mormoni. Si nu sunt agresivi. Daca-ti bat la usa si-i gonesti, nu mai vin a doua oara.

Daca prin "agresiv" intelegi neaparat folosirea pumnilor sau folosirea in orice fel a fortei fizice, atunci, intr-adevar, nu sunt agresivi - e si acesta un punct de vedre.
Insa agresivitatea lor este de alta natura: felul in care vor sa-ti invadeze sufletul, felul in care vor sa sadeasca buruiana ereziei lor in insasi casa ta. Iar faptul ca sunt mormoni sau "martori", sau oricum s-or mai fi chemand, asta nu schimba lucrurile. Ii vezi ca se infiinteaza, spalati, pomadati, apretati, si fie ca vin cu falsa smerenie si cu zambete unsuroase, fie ca au ranjete arogante si aere de superioritate; fie ca sunt pusti imberbi sau femei carunte, sau orice chip, orice aparenta ar avea - esenta e aceeasi: OTRAVA EREZIEI! Ei vor sa convinga, ei vin cu citate, ei stiu tot, ei sunt bine programati, si acolo unde gasesc fisuri, gata! s-au si infiltrat! Uneori agresivitatea e mascata, dar daca ii spunem persuasiune, e mai putin periculoasa? Sau agresiv e doar cel care te pocneste cu bata in cap, nu si cel care te invaluie incet, dar sigur, prinzandu-te in plasa mortala?
Sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

tricesimusquintus 24.03.2010 11:18:14

Citat:

În prealabil postat de angel4ver (Post 227403)
nu am stat sa citesc fiecare pagina; mai mult prima si ceva din ultima, dar nu asta conteaza. mi-a atras atentia titlul topicului si as avea si eu ceva de zis. de fapt, am de spus multe, dar timpul nu-mi permite.
indiferent de ce religie ar fi omul, nu mi se pare normal sa mearga pe strada, cu biblia in mana si imbracat la costum (ce-am vazut eu mai mult, pantaloni negri su camasa alba si asta mai mult vara; iarna vedeam femei imbracate normal, dar care veneau tot cu biblia in mana) si sa opreasca anumite persoane (Si sunt curioasa cum de opreste doar pe unii si nu pe toti, adica ce vad ei in acea persoane pe care o opresc, ca-i fericita sau nefericita persoana respectiva), sa inceapa sa le spuna despre credinta lor (deci, repet, indiferent de religie) sau sa-i abordeze, cum spuneti voi. ba mai mult, mi se pare o prostie :|
e ca si cum ai face reclama (scuzati termenul, dar nu stiu ce altceva as putea sa folosesc) la propria religie. si de ce? ca sa ai cati mai multi adepti de partea religiei respective?
de ce sa nu se multumeasca cu picul pe care-l au si sa ceara mai mult, sa vrea mai mult?
apoi, nu cred ca scrie in nicio Biblie (ca-i invatatura sau porunca sau stiu eu ce) ca oamenii credintei respective sa iasa pe strada si sa-i ademeneasca/abordeze de partea lor. desi nu am citit Biblia (de nicio alta religie) ci doar pasaje, eu tot imi sustin parerea: nu cred ca scrie ca oamenii sa iasa pe strada si sa le spuna despre credinta/convingerile/adevarul pe care sustin ca numai ei il au (si asta o spune fiecare credincios, indiferent de religie).
Biserica pe care a creat-o Iisus Hristos este perfecta (desi trebuie sa citesc Biblia ca sa ma conving, dar tot imi sustin ideea), dar oamenii nu.
si deci, oamenii (indiferent de religie) POT minti, POT spune neadevaruri si-i POT ademeni pe oameni spunandu-le minciuni doar ca sa treaca de partea lor.

Doar dacă citeai Biblia precum topicul de față, puteai spune că "nu cred ca scrie ca oamenii sa iasa pe strada si sa le spuna despre credinta/convingerile/adevarul..."
Ei bine, chiar Hristos a făcut acest lucru și a îndemnat pe urmașii Săi să ducă vestea Evangheliei mai departe.

angel4ver 24.03.2010 19:04:51

dar am spus ca nu am citit Biblia. insa, intentionez sa o citesc. s-au adunat multe intrebari si cred ca-mi voi gasi raspunsuri cateva din raspunsuri in Biblie. poate o sa ma conving si de anumite lucruri.
si ca sa ma conving de ceva, am sa citesc in paralel sau dupa aceea o alta Biblie (a adventistilor ma intereseaza) sa vad diferentele, sa vad ce zice fiecare :)
si nu m-am referit la ce-a facut Iisus Hristos.
pentru ca sunt unii care exagereaza, insista sau vin la tine acasa, la usa si te sacaie pana te convinge.

tricesimusquintus 24.03.2010 19:35:13

Citat:

În prealabil postat de angel4ver (Post 227649)
dar am spus ca nu am citit Biblia. insa, intentionez sa o citesc. s-au adunat multe intrebari si cred ca-mi voi gasi raspunsuri cateva din raspunsuri in Biblie. poate o sa ma conving si de anumite lucruri.
si ca sa ma conving de ceva, am sa citesc in paralel sau dupa aceea o alta Biblie (a adventistilor ma intereseaza) sa vad diferentele, sa vad ce zice fiecare :)
si nu m-am referit la ce-a facut Iisus Hristos.
pentru ca sunt unii care exagereaza, insista sau vin la tine acasa, la usa si te sacaie pana te convinge.

Nu-mi rămâne decât să-ți doresc ca Domnul să te călăuzească în studiul Scripturii! Nu există o versiune adventistă a Bibliei (cel puțin în limba română). Pot să-ți recomand orice versiune spre studiu, comparând și cu alte versiuni și bineînțeles verificând și în original acolo unde ai dubii.

almaris 24.03.2010 20:37:54

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuit (Post 227358)
Almaris, sunt dezamagit. Sa amintesti Biserica Catolica și Biserica Ortodoxa intre cele în care se poate trai o viata crestina decenta dar sa nu mentionezi Biserica Crestină după Evanghelie sau biserica penticostală...Ce fel de neoprotestant(a) esti tu?

Dragul meu, eu nu sunt membru cu "acte" in nicio biserica, iar dorinta mea actuala este sa devin crestin fara o apartenenta la o biserica anume si nu m-am rupt de vreo biserica traditionala ca sa fiu protestant. Eu incerc sa inteleg mesajul fiecareia si il pun in lumina Scripturii dupa cum ma pricep mai bine pana la ora asta. Nu am nici o problema sa am de a face cu oameni de orice culoare religioasa chiar daca uneori ne scandalizam pe aici de teama ca unul sau altul ar vrea sa ne "traga" la credinta lui. Cine face asa ceva nu a inteles mare lucru din mesajul Evangheliei. Si intr-adevar, mult prea multi oameni fac reclama bisericii lor pe care o iubesc si unde s-au regasit, dar cred ca "meseria" crestinului este sa arate pe Mantuitorul Cristos dupa puterea care i-a fost data. Biserica Penticostala si Crestina dupa Evanghelie le cunosc foarte putin si de aceea nu le-am mentionat.

AlinB 24.03.2010 20:48:32

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 227672)
Nu-mi rămâne decât să-ți doresc ca Domnul să te călăuzească în studiul Scripturii! Nu există o versiune adventistă a Bibliei (cel puțin în limba română). Pot să-ți recomand orice versiune spre studiu, comparând și cu alte versiuni și bineînțeles verificând și în original acolo unde ai dubii.

1. exista o versiune adventista a interpretarii Scripturii, care se vrea a fi chiar Scriptura.

2. Oficial nu exista o versiune adventista, dar neoficial se foloseste in mod curent versiunea (neo)protestanta a Scripturii.
Ma indoiesc ca macar 0.1% din adventisti folosesc in mod curent o Biblie in traducere ortodoxa.

De obicei apeleaza la traducerea ortodoxa doar fata de un ortodox atunci cand vor sa-i arate ca interpretarea lor ar fi universal valabila insa daca discutiile avanseaza, nu de putine ori ajung sa faca obiectii la traducere, deci cu alte cuvinte in final nu sunt de fapt de acord cu ea.

3. Ca sa verifice "in original" ar trebui cunostinte nu modeste de ebraica veche si aramaica, eventual greaca veche nu-i asa?
Cam cati "studiosi" ai bibliei din cerculetul matale au astfel de cunostinte?

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:25:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.