AlinB |
17.09.2012 19:03:54 |
Citat:
În prealabil postat de antoniap
(Post 470835)
Dar nu le-ai spus pe toate...
Uite, sa presupunem ca, de maine, pentru ca m-ai influentat tu, nu mai cred nici ce-a spus Sfantul Lavrentie de Cernigov, nici parintele Paisie Aghioritul, nici parintele Iustin Parvu, nici alti duhovnici contemporani ale caror comentarii au aparut si pe Apologeticum, Atitudini, Pelerinul ortodox, Saccsiv si pe alte site-uri crestine care nu impartasesc politica oficiala legata de cipuri si de documentele cu cip.
|
Credulitatea nu e o virtute.
Sfantul Lavrentie de Cernigov nu a zis nimic de vreun cip, nici parintele Paisie Aghioritul.
Citat:
In acest caz, tu iti asumi faptul ca m-ai smintit, adica, de pe pozitia de crestin, m-ai influentat sa procedez intr-un mod neplacut lui Dumnezeu? Stii ca este scris: ,,Vai de cel prin care vine sminteala."
|
Sminteala fiind...care?
Citat:
Insa eu am mare incredere in cuvintele parintelui Paisie Aghioritul si le citesc indiferent daca apar in intr-un ziar ortodox, de informatie, de scandal sau de divertisment. Iar maine, daca Dumnezeu imi ajuta, voi spune ce-am spus si pana acum: ,,Nu, multumesc! Nu am nevoie de card! Nu consider ca e in avantajul meu sa port asa ceva."
|
Parintele Paisie Aghioratul n-a zis nimic de vreun card cu cip.
El avea o problema cu cele cu banda magnetica si codul de bare, fiind regretabil, influentat in gandire de un personaj protestant cu niscai probleme la etajul superior (Mary Stewart Relfe) - obsedat la randul lui de codul de bare care chipurile ar contine "666".
Cardurile bancare cu banda magnetica, fiind totusi acceptate de cei din 'Partida Cipurilor' care il imping la inaintare pe par. Paisie Aghioratul.
Mai mult, calugarul Filotheu de la Petru Voda - care a dat tonul la sminteala cipurilor facandu-se de ras in public cu afirmatii de genul "casierita bate 666 la casa de marcat" si "pamantul nu se misca" a spus cel putin intr-o conferinta ca putem lua orice fel de carduri cu cip atat timp cat nu sunt RFID.
|