Pelerin spre Rasarit |
13.12.2012 13:26:41 |
Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta
(Post 487978)
frumoasa idee.
|
Am cutreierat lumea asta in toate directiile ei si am vazut ca oamenii nu se nasc nici cu aceiasi sansa in viata si nici cu aceiasi soarta.Am vazut situatii de viata care nici azi nu mi-le pot explica sau intelege si sper din toata inima sa exista undeva,acolo sus,un motiv pentru care se intimpla anumite lucruri.Este greu sa-l intelegi pe un om pana nu-i stii motivatiile si circumstantele care l-au adus intr-o anumita situatie.In calitate de tata, in locul eroului principal al filmului,in acele circumstante,si eu as fi procedat la fel. Ca tata l-am inteles foarte bine desi ca om poate nu as fi ales drumul lui in viata.Dar daca l-as fi ales,in aceea situatie,as fi procedat la fel.Nici nu tata nu-si doreste nici sa supravietuiasca copilului sau in lumea asta si nici sa fie despartit de fiul sau in lumea cealalta dar daca ar fi sa aleaga,daca ar trebui sa plateasca el pt ca fiul sa nu fie ca el,ci sa fie un alt om, nici un tata nu ar ezita.Ideal era sa se salveze amandoi,ca intr-un film cu final fericit.Viata nu este mereu un film cu final fericit.Este foarte greu sa intelegi un om pana nu esti in situatia lui dar,repet,nu este totul atat de simplu pe cat pare.Daca veti viziona filmul probabil ca nuantele la care ma refer va vor arata imaginea si motivatiile in ansamblul lor.
Fiecare dintre noi isi doreste mantuirea atat pentru sine cat si pentru cei dragi lui,sfintii si-o doresc pentru toti.Dumnezeu,in calitate de Tata care si-a dat Fiul pentru noi cred ca intelege cel mai bine ce poate fi in inima unui tata si stie cat putem duce si eu sper in mila Lui si in faptul ca judecatile Lui nu sunt ca ale noastre,ale oamenilor,stie putinul sau preaplinul fiecaruia,stie ce cruce a dus fiecare si de ce lucrurile au fost cum au fost.Sa facem ce putem noi pt a fi dincolo impreuna si sa nu ne indoim de mila si dragostea Lui.La final,si pe tot drumul pana acolo,totul este in mana lui Dumnezeu.Numai bine !
|