Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Postul la [neo]protestanti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15961)

Cornel Urs 07.01.2013 14:31:26

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 493666)
Eu am tinut post negru 10 zile (fara apa si fara mancare) . Sa fie clar!

altul care se lauda...

stimabile, tocmai ce Dumnezeu ti-a taiat de pe lista acele 10 zile de post.

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 493666)

PS. Motivele pentru care am tinut postul nu o sa le divulg pentru ca sunt foarte intime...

nu ne intereseaza.

Doriana 07.01.2013 16:12:44

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 493648)
Prin post de o zi nu biruiești nimic, asta e o amăgeală... :))

O zi de post crestin biruieste mai mult decat 40 de zile de dieta. Poate nu iti va curata mucusul din stomac, dar iti va pune firea pe cruce. Specific ca vorbesc despre post fara apa, acesta este postul np pentru oamenii sanatosi. De aceea mai mult de trei zile e riscant.

Ok, ai citit niste chestii fenomenal de faine si esti entuziasmat. Si eu eram entuziasmata in tinerete cand citeam tehnici yoghine de curatire, mai putin dupa ce le practicam. Astept vesti dupa ce vei practica si tu un post crestin serios. Predicatul din auzite nu are credibilitate. :)

Florin-Ionut 07.01.2013 16:55:55

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 493700)
O zi de post crestin biruieste mai mult decat 40 de zile de dieta. Poate nu iti va curata mucusul din stomac, dar iti va pune firea pe cruce. Specific ca vorbesc despre post fara apa, acesta este postul np pentru oamenii sanatosi. De aceea mai mult de trei zile e riscant.

Dacă e vorba de numai 24 de ore, nu văd nici o jertfă în a te abține de la mîncare și apă. Este absolut lejer și o spun din experiență.

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 493700)
Ok, ai citit niste chestii fenomenal de faine si esti entuziasmat. Si eu eram entuziasmata in tinerete cand citeam tehnici yoghine de curatire, mai putin dupa ce le practicam. Astept vesti dupa ce vei practica si tu un post crestin serios. Predicatul din auzite nu are credibilitate. :)

Și o să mai citesc. Știi, nu toți autorii sînt hinduiști, dacă atît de mult contează pentru tine religia celui care se pricepe să demonstreze că postul de 40 de zile nu e o tragedie. Apropo, nu poți demonstra folosind numai Biblia că Hristos nu a băut apă în Carantania, deci dieta despre care vorbești tot post se numește. Post de la mîncare, deoarece "la urmă a flămînzit", nu spune că a și însetat.

Iar dacă ții morțiș, experimentul nemîncării timp de 40 de zile poate să conțină zile de post total care să alterneze cu zile de hidratare.

Voi reveni cu detalii, după cum am promis.

Illuminatu 07.01.2013 17:20:53

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493591)
Pe vremea când eram ortodox aveam o credință minusculă...

si-acum esti sambetist si ai credinta mare si tare...

osutafaraunu 07.01.2013 17:25:25

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 493745)
si-acum esti sambetist si ai credinta mare si tare...

Eu am spus că e mică, dar tu întotdeauna înțelegi pe dos...

stefan florin 07.01.2013 18:48:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493746)

e o diferenta majora intre MICA si MINUSCULA, nu crezi?

osutafaraunu 08.01.2013 09:21:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 493772)
e o diferenta majora intre MICA si MINUSCULA, nu crezi?

Da, exact aceasta e ideea! că e diferență majoră, ori minoră, e un progres. Nu am a mă mândri cu ea, ci Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a descoperit-o. Și de ce n-aș fi de ajutor și altcuiva să o descopere mai degrabă?

Cornel Urs 08.01.2013 09:27:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493746)

si nu v-ati pus niciodata problema, cum de aveti si acum, dupa atatia ani de practicare a crestinismului, o credinta mica? nu cumva cultul in care ati fost racolat, va opreste cresterea?

osutafaraunu 08.01.2013 09:39:07

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493962)
si nu v-ati pus niciodata problema, cum de aveti si acum, dupa atatia ani de practicare a crestinismului, o credinta mica? nu cumva cultul in care ati fost racolat, va opreste cresterea?

Am să vă pun o întrebare retorică ce ar trebui să determine schimbarea subiectului, ori măcar muțenia dvs.: câți munți ați mutat până la această oră?

Cornel Urs 08.01.2013 09:40:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493967)
Am să vă pun o întrebare retorică ce ar trebui să determine schimbarea subiectului, ori măcar muțenia dvs.: câți munți ați mutat până la această oră?

2 munti (doi fosti neoprotestanti, in prezent ortodocsi).

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:05:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.