Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Homo homini lupus: Despre manipulare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16058)

eliza-georgiana 08.02.2013 14:48:32

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 502049)
Spuneam ca m-am bucurat cand s-a inchis topicul respectiv, pentru am crezut ca disputele se vor opri, nu continua si pe alte topice.

Am inteles. Insa i-ai fi putut spune ce inseamna "chipul lui Dumnezeu" in om sau trimite un link catre catehism.
In alta ordine, cred ca-s singura de pe planeta care n-a vazut Avatar :)

Un frate l-a intrebat pe avva Pimen, zicand : ce este fatarnicul? Si i-a zis lui batranul: fatarnic este cel ce invata pe aproapele lui un lucru la care el nu a ajuns, caci scris este : vezi paiul din ochii fratelui tau, si iata, barna din ochiul tau si celelalte.

Avatar-ul îl poți vedea "gratis " pe net și poate vei constata cât de mult te va prinde în mreje, cât de seducător este :( poți chiar plânge de "nedreptățile" ce li se fac oamenilor albaștri! americanii se pricep la stors lacrimi :1:

AlinB 08.02.2013 14:49:36

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 500661)
Pe acest topic discutam despre manipulare ca fenomen. E important sa descoperim la timp cand suntem manipulati. Cazurile particulare nu fac obiectul acestui topic.

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502047)
Asemenea manipulatori e mai bine sa ii ocolesti. Sa-l lasam in plata Domnului!

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 501449)
E clar că vezi numai pe altul...și pe tine nu te vezi...

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 502029)
3. În fata unui ecumenist, chiar și un oligofren are o mai mare valoare!! Asa că, mai taca-ti fleanca :1:

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 502047)
Am mai avut un user, care parca "turbase"; a durat mult, dar in final, cand nici nu ne asteptam, a fost banat. Rabdare, rabdare, rabdare.

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 499981)
Rautatea omeneasca merge mana in mana cu rautatea diavoleasca. Sa incercam sa-i facem fata cu mijloace crestine: rugaciunea, postul, smerenia, infranarea, etc. si nu prin aprofundarea mijloacelor folosite de diavol.

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 499981)
Nu facem aici nici consiliere si nici spovedaie; invatam doar de ce sa ne aparam si ce sa nu facem, ca sa nu fim raniti si sa nu ranim pe ceilalti. Constructiv.

Chiar foarte. :69:

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 501605)
Materialul postat este unul obiectiv si informativ.

Curat obiectiv, coana Miha. :44:

eliza-georgiana 08.02.2013 14:53:02

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 502058)
Chiar foarte. :69:

Curat obiectiv, coana Miha. :44:

mecanism de fentare "elegantă" a răspunderii în fața eșecului propriilor postari :1: keep walking!!

AlinB 08.02.2013 14:55:25

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 502049)
Am inteles. Insa i-ai fi putut spune ce inseamna "chipul lui Dumnezeu" in om sau trimite un link catre catehism.
In alta ordine, cred ca-s singura de pe planeta care n-a vazut Avatar :)

I-am dat un start.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 502020)
Dumnezeu nu are forma fizica deci chipul lui Dumnezeu nu se refera la forma fizica, chestie elementara de teologie, practic este ABC -ul catehismului.

Postarea ei imediat urmatoare sau asta ti-au dovedit cumva ca a priceput ca nu pricepe?

I-am dat de nu stiu cate ori sfatul de a procesa informatia, dar boala copy/paste si parerea de sine se vindeca greu sau deloc.

Mihailc 08.02.2013 15:17:10

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 502052)
nici nu știu dacă să râd sau să fug de aiurerile pe care le debitează!!!

Ai putea să fugi râzând și scapi de angoasa nehotărârii...:1:

eliza-georgiana 08.02.2013 15:22:10

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502072)
Ai putea să fugi râzând și scapi de angoasa nehotărârii...:1:

cum sar ecumeniștii unul într-ajutorul altuia!! ce unitate... ce diversitate între voi!!! ce "frăție" și ce exemplu de credincioșie întru frica de Domnu!! sunteți de "admirat"!

ioanna 08.02.2013 15:26:02

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 502052)
măi, oameni buni, lămuriți-mă și pe mine care-l cunoașteți personal pe Alin ici de "față" cu ce chip (schimonisit) o vrea să-și ia: are vreun glob de cristal ceva, e clarvăzător, medium, ghicitor în stelele din tigaia încinsă de imaginația lui, dă în bobi, în cărți, e prieten cu mama omida.... ce face, de poate afirma cu atâta "convingere" că "Personal o inteleg, 38 ani, fara barbat"!!!!!!!!??????????? nici nu știu dacă să râd sau să fug de aiurerile pe care le debitează!!!

Eu zic sa va imprieteniti. De ziua lui fa-i cadou Atlasul de mitocanie urbana :71:
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 502062)
Postarea ei imediat urmatoare sau asta ti-au dovedit cumva ca a priceput ca nu pricepe?.

N-a spus practic ce intelege prin „chipul lui Dumnezeu” sadit in om, dar din ce a insinuat reiese ca percepem in mod diferit.

ovidiu b. 08.02.2013 15:31:29

V-ați mutat aici? :71:

Chiar mă bucurasem că s-a închis topicul cu cipurile. :1:

Mihailc 08.02.2013 15:34:34

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 502074)
cum sar ecumeniștii unul într-ajutorul altuia!! ce unitate... ce diversitate între voi!!! ce "frăție" și ce exemplu de credincioșie întru frica de Domnu!! sunteți de "admirat"!

Ecumeniștii.....:21::21::21: Asta ce-i, o înjurătură nouă????

Păi așa tratezi tu un om care a trecut prin chinuri grele, citindu-ți postările deșirate cu atâtea vorbe goale, de pe bloguri adunate?

Câtă ingratitudine, coniță!:21:

ioanna 08.02.2013 15:38:01

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 502081)
Ecumeniștii.....:21::21::21: Asta ce-i, o înjurătură nouă????

Tehnica de manipulare a opiniei publice prin discreditarea oponentului pe motiv de ecumenism inventat :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:53:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.