iuliu46 |
19.02.2013 19:50:11 |
Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
(Post 504909)
umanismul nu a pervertit vreun ideal.
din contra, le-a dat adevărată valoare.
știu că nu accepți că un om poate fi moral pur și simplu, nu din frică sau pentru o rasplata.
dar poate îmi spui ce idealuri a pervertit umanismul.
|
Pai tocmai ti-am scris ce idealuri. Tocmai de aia pica si multi crestini in capcana umanista, pentru ca discursurile seamana dar umanismul este gaunos si putred.
Tu zici ca un om este moral pur si simplu, sa zicem ca sunt de acord, dar asta nu inseamna ca asta este starea normala a omului, nu e nici un motiv pentru care omul sa fie bun sau sa il ajute pe altul afara de momentele in care beneficiaza el insusi de acest ajutor. Cel care ajunge in varful piramidei si vrea sa-i faca pe toti ceilalti sclavii lui e la fel de indreptatit sa faca asta cum e si cel slab care spune ca toti ar trebui sa fie buni, pentru ca in felul asta supravietuieste si el. La naiba cu cei slabi, cine a zis ca toti oamenii trebuie sa traiasca ? Care e motivul pentru care oamenii ar trebui sa fie buni ? Unde vezi tu atata bunatate mai ales in societatea asta capitalista in care in spatele fiecarui zambet/ranjet se ascunde de fapt o intentie de dominare a celuilalt ?
|